Mitt navn er Hans Ragnar Berg, og jeg har gleden av å være leder for revisjons- og rådgivningsselskapet RSM. Fra og med inneværende sesong er RSM også stolt samarbeidspartner med Heming Langrenn. Vi gleder oss stort til å bli enda bedre kjent med både store og små i Heming, og ikke minst til å få ta del i det engasjementet og den idrettsgleden som hver dag skapes i og rundt skisporet.

Jeg har selv hatt gleden av å drive idrett. Helt fra tidlige barneår og frem til jeg var 20 år var jeg aktiv skihopper, med sølv i jr. NM i 1995 som beste resultat. Jeg ser tilbake på årene i idretten med stor glede, og har mange gode minner fra gleden og engasjementet som ble skapt gjennom målrettet trening og konkurranser med gode hoppvenner. 

Jeg er født og oppvokst i Spydeberg i Østfold. En forutsetning for å kunne drive med skihopping på det nivået jeg gjorde var den enorme støtten jeg fikk fra mamma og pappa. De stilte opp og kjørte meg landet rundt, slik at jeg kunne realisere mine drømmer. Først nå i voksen alder forstår jeg hvor avgjørende denne støtten var, og ikke minst hvor heldig jeg var. 


I dag er jeg lykkelig pappa til Marthe (2,5) og Ulrik (5). Ulrik går på svømmeskole, har begynt på fotballtrening og skal nå i vinter igjen på skiskole. Marthe elsker å bade, og gleder seg stort over å få gå på svømmeskole. Jeg er glad for at barna mine viser interesse for idretten, og som engasjert pappa er det et privilegium å få legge til rette for at barna mine kan få lov å bli kjent med idretten.

Men det kan også by på utfordringer for store og små. På svømmeskolen har de regelmessige tester som avgjør om de får gå videre til neste nivå. På vei hjem fra svømmeskolen i høst spurte plutselig Ulrik: «Klarte jeg det?» «Hva da?» spurte jeg. «Får jeg gå videre?» sa Ulrik, som tydelig hadde begynt å reflektere over hvorfor alle andre på hans opprinnelige gruppe hadde gått videre. «Det vet jeg ikke, men tror nok vi må øve litt til først», svarte jeg. Det var da Ulrik så meg inn i øynene og utbrøt: «Er jeg ikke god nok?» 

Av og til dukker alvoret opp før du aner det, og for noen kommer ambisjonene tidlig. Som engasjert pappa kan det være lett å falle for fristelsen til å sette mål på vegne av Marthe og Ulrik. Det hender derfor jeg må minne meg selv på at min rolle utelukkende skal være tilrettelegger og heiagjeng, herunder også stille opp med støtte og oppmuntrende ord når motbakkene blir bratte og resultatene ikke står i stil med barnas forventninger. Ambisjoner er bra, men vi må ikke glemme å ha det gøy på veien. 

På samme måte må vi som ledere i næringslivet huske på at varige gode prestasjoner og jobbglede skapes gjennom engasjerte og motiverte kollegaer. Fra mitt ståsted er det ingen motsetning mellom det å ha det gøy og det å levere gode prestasjoner. Snarere tvert imot tror jeg evnen til å ha det gøy på veien øker sannsynligheten for å skape gode prestasjoner og dermed også nå sine mål. Her ser jeg mange likheter mellom næringslivet og idretten.

Med våre 140 ansatte er RSM Norges sjette største revisjonsselskap, med hovedfokus på eierstyrte virksomheter. I RSM motiveres vi av å skape gode kundeleveranser sammen med gode kollegaer, hver eneste dag. På vegne av virksomheten har jeg høye ambisjoner og stor tro på fremtiden. Mine ambisjoner har imidlertid ingen verdi for RSM dersom ikke jeg som leder evner å tydeliggjøre hvor virksomheten skal, hvordan den enkelte kollega kan bidra, og ikke minst evner å motivere hver enkelt ansatt til å bli med på denne reisen.

Vi i RSM gleder oss til å bli bedre kjent med Heming Langrenn, og alle deres medlemmer. Vi håper også på muligheter til å få ta del i den idrettsgleden som skapes i og rundt skisporet, gjennom målrettet arbeid sammen med gode idrettsvenner. 

Med ønske om en fantastisk vinter!


Skihilsen fra stolt samarbeidspartner med Heming Langrenn, 
Hans Ragnar Berg, RSM Norge