Som en kunnskapsbedrift i vekst er rekruttering en av våre aller viktigste kriterier for suksess, og det er grunn til både å feire og reflektere over denne fremgangen.

Vi tenkte derfor å bruke anledningen å la en av våre aller ferskeste ansatte fortelle hvorfor hun valgte RSM.

Om tre måneder (1. september) går Emma Claire Hagelund inn døren som fast ansatt i RSM, og hun vet godt hva hun går til. Hennes opplevelse og erfaring som intern hos oss denne vinteren ble avgjørende for hennes karrieresteg. 

Med et internship om vinteren, midt i semesteret, måtte Emma håndtere studiene parallelt.Jeg var veldig motivert for å teste ut revisjon, og hadde sjekket ut RSM spesielt. Muligheten for å få tillit og praktisk ansvar var en viktig motivasjon. Det at vi kom midt i oppgjørsperioden ga et ganske realistisk, om enn litt hektisk inntrykk, forteller Emma.

Den aller første arbeidsdagen fikk jeg være med på årsoppgjøret hos en kunde, det hadde neppe skjedd hos så mange andre.

Flere av våre interns har gitt uttrykk for at de liker fremtoningen til RSM i rekrutteringsprosessen.  

"Jeg likte også måten RSM opptrådte på Bedriftspresentasjonen i Bergen. At Hans Ragnar (red.adm. Daglig leder) stilte opp selv, og hvor ærlig han var om hva RSM var og ikke var, og han prøvde ikke å selge inn glansbildet, sier Emma.

Gjennom fem lærerike uker fikk Emma oppleve ulike deler av RSM.

"Miljøet er selvfølgelig viktig. Jeg møtte et miljø der man ble oppfordret til å spørre. Folk var veldig hjelpsomme, og det var også mye sosialt som skjedde.

Emmas innsats ble lagt merke til, og etter snaue fem uker signerte hun tilbudet om fast ansettelse etter studieslutt.   

Det var både deilig og litt skummelt.


Om Emma: Emma kommer fra Haslum, utenfor Oslo. Hun fullførte våren 2015 en bachelorgrad i økonomi og finans fra Heriot-Watt University i Edinburgh. For tiden tar hun MRR ved NHH i Bergen, hvor hun blant annet har skrevet masteroppgave om revisors rolle i å avdekke korrupsjon.

Om Karrierebarometeret: Den store kåringen av Norges mest attraktive arbeidsgivere - hvor Norges studenter vurderer arbeidsgivere. Karrierebarometeret er en vitenskapelig basert undersøkelse som måler attraktiviteten og kjennskapen til Norges ledende arbeidsgivere. Undersøkelsen er blant mange anerkjent som den ledende målingen hva gjelder kvalitet på måleverktøyet og målemetode, og undersøkelsen er utformet i Norge og spesifikt for norske forhold. Les mer her.