<  
>  

Siemens

Energi, Høyteknologi / Elektronikk, IKT / Telekom

Visste du at det kun er FIFA, den katolske kirke og Coca Cola som er til stede i flere land enn Siemens?

Siemens er en global aktør som utvikler høyteknologiske og innovative løsninger for industri, energi, byer og helse. Vi er verdens største leverandør av bærekraftige og miljøvennlige løsninger, og over en tredjedel av omsetningen kommer fra vår grønne portefølje. I snart 170 år har vi satt tydelige spor i utvikling av nye teknologiløsninger for hele verden, og med over 350.000 medarbeidere i mer enn 190 land spiller vi en viktig rolle også når det gjelder fremtidens utfordringer. I Norge er vi rundt 1600 ansatte fordelt på 14 lokasjoner.

 

Visjon

Vi skaper bærekraftige løsninger for morgendagens samfunn. 

Menneskene som gjør det mulig

I Siemens jobber vi med å finne smarte løsninger på vanskelige spørsmål. De viktigste spørsmålene akkurat nå handler om å skape en mer bærekraftig fremtid.

 

Fakta om Siemens
Hovedkontor
Oslo
Antall ansatte
1001-5000
Etablert år
1847
,,
Vi gjør fremtiden elektrisk. Vil du være med?
Jobbmuligheter i Siemens
Jobbmuligheter i Siemens

I Siemens tror vi de gode løsningene begynner med de gode spørsmålene. 

De gode spørsmålene kommer nesten alltid fra mennesker som ikke er redde for å utfordre de vante oppfatningene. Mennesker som er litt mer nysgjerrige, rett og slett. Det skaper spennende løsninger på mange områder, og vi vil gjerne ha flere hos oss som er opptatt av gode spørsmål og svar. 

Bli med å finne smarte løsninger på vanskelige spørsmål!

Jobbmuligheter for studenter og nyutdannede

Er du en dyktig student? En som stiller spørsmål utover pensum?

> Hva gjør Siemens til en attraktiv arbeidsplass?
> Skriver du master- eller bacheloroppgave?
> Møt noen av våre nyansatte
> Tar du en utfordring? Delta i Smart Student Challenge

Da har vi gode nyheter til deg: Selv om du ikke har avsluttet studiet er det muligheter i Siemens. Finn ut mer om hvilke muligheter vi har for sommerjobb, oppgaveskriving og vår unike studentkonkurranse SmartStudentChallenge.

Vi knytter relasjoner til studenter gjennom møter på karrieredager og andre arrangementer vi har på de ulike skolene. Kom innom vår stand eller presentasjon på ditt studiested! 

Les mer her

Lærlinger i Siemens Antall lærlinger

Er du Elenergi- eller automatikerelev på videregående skole?
Antall lærlinger
Ikke spesifisert
Sted
Trondheim
Les mer

Bli kjent med Siemens!

muligheter

Endre mer enn bare karrieren din Ser du etter en ny utfordring innen et viktig felt? Det finnes så mange muligheter – fra å gjøre bærekraftig energi mer økonomisk til å bygge intelligent infrastruktur som endrer byene vi bor i. Mulighetene er utallige – valget er ditt.
Vis mer

Bilder

Bildegalleri

Kontaktperson

Talent Acquisition Partner

Filmer

Direktøren i Norsk Industri er glad for å endelig høre uttrykket «homesourcing». Automatisering og digitalisering har vært årsaken til at produksjonen nå er på vei tilbake til Norge. Det er igjen blitt lønnsomt for norske bedrifter å produsere i Norge.
Equinor introduced a brand new condition monitoring system for the compressor drive train of the LNG Hammerfest plant. This system is based on Siemens SIDRIVE IQ platform, and it can be used to monitor, analyze and optimize the compressor drive trains. Since the installation, Equinor's Hammerfest has a world-record availability, and OPEX costs were reduced significantly.
Det er nå 120 år siden Siemens etablert seg i Norge, og siden har vi stolt vært med i det norske samfunnets utvikling. I fremtiden vil vi fortsatt være Norges partnere når teknologi, digitalisering og bærekraft skal sikre trivsel og konkurranseevne. #Siemens120
A day in the life of - Torstein Sole-Gärtner, Head of the Siemens Offshore Marine Centre (Trondheim)
Jobbmuligheter (72)
logo
Lærlinger i Siemens
Hvem kan bli lærling hos oss? Er du Elenergi- eller automatikerelev på videregående skole? I Siemens Trondheim tilbyr vi lærlingeplasser som tavlemontør. Da får du mulighet til å bli en del av et spennende fagmiljø på kraftelektronikksenteret. Her produserer vi innovative kraftelektronikk- og tavleløsninger. Du får en variert hverdag med gode kollegaer i en virksomhet i utvikling. Vi tar dessverre ikke inn lærlinger innen Automatisering. Hva er en tavlemontør? En tavlemontør monterer elektriske skap (tavler) som kan brukes i industrien, på oljeplattformer, på skip, på sykehus, i offentlige bygg eller institusjoner. Hva gjør en tavlemontør på Siemens? Tavlemontasje består av to hoveddeler, en mekanisk montasjedel og en elektrisk montasjedel. Først blir de mekaniske delene (montasjeplater, braketter, kobberskinner osv.) satt opp. Deretter blir de elektriske komponentene montert opp og koblet sammen etter et koblingsskjema. Tavlemontøren utfører hele montasjejobben fra A til Å. Siemens lager hovedsaklig skreddersydde løsninger til sine kunder. Dette gjør at alle anleggene er forskjellige, slik at du får nye utfordringer på hver jobb. Hvordan er kurs- og opplæringsopplegget? Som lærling i Siemens vil du bli tildelt en fadder som vil følge deg opp under hele det 2 –årige opplæringsløpet. Du vil gjennomgå et gjennomarbeidet og omfattende opplærlingsopplegg. Siemens ble i 2005 unevnt av Utdanningsdirektoratet til Demonstrasjonsbedrift for vårt fagopplærings- og lærlingesystem. Hva er jobbmulighetene? Nesten alle lærlinger som fullfører lærlingeperioden, får fast ansettelse i Siemens etter avlagt fagprøve. Siemens ønsker også å stimulere sine medarbeidere til videre utvikling og etterutdanning. For de som ønsker dette, er det mange karrieremuligheter innad i Siemens.

Fakta om Siemens

Adresse

Østre Aker vei 88
0596 Oslo