1. Kontakt en organisasjon

Det finnes flere organisasjoner og nettportaler som formidler sommerjobber i utlandet. Nordjobb hjelper deg som ønsker å reise til et annet land i Norden, mens Eures er NAVs avdeling for sommerjobber i hele Europa. For deg som ønsker å reise enda lenger tilbyr IASTE sommerjobber over hele verden, og dersom du syns det virker spennende å jobbe på summer camp i USA bør du kontakte Camp America eller Explore. Det er lurt å sjekke opp hvilken organisasjon som passer best til dine ønsker; noen har søknadsfrist allerede i mai, mens gjennom andre kan du søke helt til slutten av juni. Det er også stor forskjell på hva de forskjellige er behjelpelige med, noen inkluderer bosted og måltider i jobbene, mens andre kun formidler stillinger.

 

LES OGSÅ: DINE RETTIGHETER I SOMMERJOBBEN

 

2. Søk i god tid

Arbeidsledigheten i Norge er av de laveste i verden, og det kan derfor være vanskeligere å få seg sommerjobb i utlandet enn det vi er vant til her i Norge. Vær derfor tidlig ute slik at du har mulighet til å kapre den sommerjobben du ønsker deg.


 

LES OGSÅ: JOBBE I UTLANDET? DETTE MÅ DU HUSKE PÅ!

LES OGSÅ: Sommerjobb - Slik lykkes du

 

3. Lær språket

Det er en fordel å kunne både snakke og forstå språket der du ønsker å jobbe, eller å være god i engelsk dersom dette er mye brukt. I en søknadsprosess vil du stille sterkere, og når du eventuelt kommer frem til ditt arbeidsland er det lettere å komme inn i både jobben og omgivelsene dersom du behersker språket. Det finnes mange språkkurs du kan ta i Norge før du reiser.

Her er en oversikt over noen av dem:

Goethe Instituttet
Det franske kultursenter
British Council
Det italienske kulturinstitutt
Norsk-Spansk kultursenter
Fremmedspråksenteret

På disse nettsidene finnes diverse språktester for deg som vil teste hvor godt du behersker utvalgte språk:

www.ef.com/master/tests
www.englishtown.com (krever registrering)


 

LES OGSÅ: GRATIS SPRÅKSTUDIER I UTLANDET

LES OGSÅ: 10 studenter skal kjempe om sommerjobben som konsernsjef

 

4. Gjør deg kjent med landet

Selv om det kan være spennende å utforske et nytt land når man faktisk er der, kan det være lurt å finne ut visse ting på forhånd. Det finnes mange bøker og nettsider som gir deg informasjon om det landet du ønsker å jobbe i, og det kan være en fordel å ha noe kunnskap

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger