(KarriereStart.no):

Det har blitt en årlig tradisjon å ansette studenter som sommervikarer for konsernsjef Anders Øwre-Johnsen i Adecco Norge.

- Dette er en unik mulighet for studenter til å få et innblikk i toppledelse. Samtidig har vi fått utrolig mye tilbake fra de tre studentene som har vært toppsjef tidligere, sier Øwre-Johnsen i en pressemelding.

Han er selv utdannet siviløkonom fra NHH, men sier at økonomistudier overhodet ikke er noe krav for å få sommerjobben.

– Et ledertalent er ikke avhengig av én type utdanning eller bakgrunn. Vi har hatt søkere som har utmerket seg med studieretninger innen samfunnsvitenskap, farmasi og helsefag, sier Øwre-Johnsen.

– Vi oppfordrer alle studenter til å søke, uansett studieretning eller hvor langt de har kommet i studiene.

Klikk her for å finne ledige sommerjobber

Fjorårets vinner

Masterstudent og fjorårets vinner Assad Abbas anbefaler alle å søke stillingen som blir lansert i dag.

- Å få denne erfaringen i så ung alder er helt gull for videre karriere. Lønnen er også svært fin å ha med seg! sier han.

Abbas kan fortelle at sommerjobben på ingen måte kun var symbolsk.


- Anders Øwre-Johnsen spurte meg første dagen om hva mine forventninger til stillingen var. Jeg svarte at jeg ønsket å få oppleve hvordan jobben hans virkelig er – og det fikk jeg! Det rullet inn mail hele tiden, kalenderen var full og jeg hadde til enhver tid ansvar for 3 - 4 prosjekter, sier Abbas.

- Det var ganger der Øwre-Johnsen ble litt for engasjert og jeg måtte si i fra med glimt i øyet; "Anders, dette er min jobb”.

Nylig ble han kåret til årets siviløkonomstudent ved Handelshøyskolen BI. Han møter stor interesse fra ulike arbeidsgivere.

- Det er mange spennende selskaper som har fulgt med og vist sin interesse. Jeg har noen tøffe måneder foran meg med tanke på valg av fremtidig arbeidsgiver, sier Abbas, som i løpet av våren avslutter sin mastergrad.

LES OGSÅ: Dette må du sjekke i sommerjobb-kontrakten

Kjemper om jobben via app på mobilen

Den innledende søkeprosessen starter med en app som tester dine lederegenskaper. Ledertesten bygger på sentrale oppgaver i en toppleders hverdag. Blant annet vil dine evner til å vise empati, håndtere stress og løse konflikter bli testet.


Resultatet av testen vil sammen med CV og søknad avgjøre hvem som går videre til intervjuer, evne- og personlighetstester.

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge

Fakta om sommerjobben

  • Jobben går til en fulltidsstudent ved høyskole eller universitet, som kan jobbe hele august 2014. Siste halvdel av juli vil det være anledning til å hospitere i Adecco for å forberede seg til sin tid i sjefsstolen.
  • Det eneste formelle kravet er at søkere må være fulltidsstudenter.
  • For å søke på stillingen må du laste ned Ledertest-appen hvor dine lederegenskaper vil bli satt på prøve.
  • Det er 15 vikelighetsnære oppgaver som skal løses, og de alle spinner på lederegenskaper som er viktige for en konsernsjef. Når testen er fullført, vil du motta en epost med link til å laste opp din CV og søknad.
  • Resultatet av denne uhøytidelige testen vil sammen med CV og søknad avgjøre hvem som går videre i rekrutteringsprosessen.Studentene som utmerker seg går videre til intervjuer, samt evne- og personlighetstester.
  • Søknadsprosessen avsluttes med en assessment-dag i Oslo 10.april.
  • Stillingen ble første gang utlyst i 2011, og ble en kjempesuksess. 2.300 studenter fra hele landet søkte. 1700 søkte sommerjobben som konsernsjef i Adecco Norge i 2013
  • Arbeidsoppgaver: lede driftsmøter, følge opp operativ drift og toppledelsen i selskapet. Planlegge og lede toppledermøter, forberede neste års budsjettforhandlinger, evaluere høstens markedsplan, planlegge en salgskampanje, fortelle om hverdagen din på facebook.com/adeccostudent.
  • Goder: 100.000 kroner i lønn, en unik start på karrieren din og et fantastisk tilskudd på CV-en. Alle reiseutgifter dekkes, samt hotell/bolig ved mer enn 1,5 times reisevei fra hovedkontoret i Oslo.

LES OGSÅ: Dette betyr sommerjobben for CV-en din