Hvorfor valgte du Statkraft?

Rett etter studiene startet jeg å jobbe med HR i oljebransjen men følte sterkt på et ønske om å jobbe innen fornybar energi for å bidra til en grønnere fremtid. Samtidig ga traineeprogrammet i Statkraft mulighet til å teste ut hvordan det er å jobbe i forskjellige deler av organisasjonen.

Hva går traineeprogrammet ut på?

Som trainee skal jeg jobbe i fire ulike avdelinger i Statkraft de neste to årene inkludert en periode i utlandet. Slik får jeg erfaring fra ulike avdelinger i Statkraft, alt fra der vi produserer elektrisitet i kjempestore vannkraftverk i Norge, til der vi kjøper og selger strøm på store kraftbørser i Europa. Etter traineeperioden skal jeg ta med meg all kunnskapen og erfaringen tilbake til Corporate HR avdelingen der jeg har en fast rådgiverstilling som venter på meg. I traineeprogrammet er det i tillegg samlinger og kurs, for at vi skal lære mer om Statkraft og samtidig utvikle våre personlige egenskaper.

Hvordan var det å begynne i Statkraft?

Allerede fra første dag merket jeg at mine nye kolleger var veldig interessert i å bli kjent med meg og høre om hvem jeg var og om min bakgrunn. Folk tok seg tid til å komme innom pulten og slå av en prat, og de inviterte meg på lunsj. Det syntes jeg var så hyggelig og faktisk en så god kilde til å lære, at helt siden starten har jeg spist lunsj sammen med en rekke ulike personer i selskapet.

Hvordan er en typisk dag?

For tiden jobber jeg mye med Statkrafts store og populære sommerprosjekt. I år var det åtte studenter fra seks ulike nasjonaliteter som nådde gjennom nåløyet for å analysere hvordan ulike land har iverksatt støtteordninger for utbygging av fornybar energi gjennom såkalte el-sertifikater. Min oppgave er å sørge for at studentene får en spennende sommer med interessant kunnskap om Statkraft og at de fortsetter studiene etter sommeren med masse flott erfaring og påfyll av motivasjon. Jeg har blant annet brukt tiden på å forberede en studietur for sommerprosjektet til både Amsterdam og Brussel.

Hva gleder du deg mest til når du går på jobben?

Det aller beste med jobben min er at jeg får masse ansvar og at jeg jobber i et selskap som aktivt gjør sitt for å bekjempe klimautfordringene. Når jeg parkerer sykkelen utenfor inngangen gleder jeg meg til å lære mer og mer av energibransjen og til å prøve å gjøre det stadig bedre i jobben min.

LES OGSÅ: Global arbeidsledighet i 2017

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger