Hvilke oppgaver har du i jobben din?

Stillingen min går ut på generelt mekanisk arbeid som har med vedlikehold av kraftverk. Jeg er med på damkontroll, snømåling og merking av løype på fjellet. Nå skal jeg også overta ansvaret for vedlikeholdet av Snøscooterne som vi har.

Hvordan var din første dag på jobben?

Jeg ble veldig godt tatt i mot, og stortrivdes etter første dagen. Jeg kunne veldig lite om kraftverk og den bransjen, så når jeg fikk læreplass gikk jeg på nettet og så på bilder av kraftstasjoner. Jeg kunne aldri ha tenkt meg hvor store de egentlig er før jeg sto inni et. Etter det har jeg blitt mer og mer interessert.

Hvordan er en typisk arbeidsdag?

En typisk arbeidsdag for meg kan være å komme på arbeid å få utlevert flere arbeidsordrer som hører til en stasjon. Så går jeg i gang med å renske filter, smøre lager, foreta visuelle kontroller på forskjellige maskindeler eller pumper og motorer. Ofte er maskina stoppet slik at vi også kan kontroller løpehjulet for sprekker og porer.

Hva motiverer deg?

Jeg gleder meg mest til å komme på jobb og jobbe med noe som er krevende, der vi må feilsøke for finne ut av problemet.

Hvordan vil du beskrive Statkraft?

Statkraft er et stort selskap med masse muligheter til å utvikle seg og få en god jobb, der du får mange utfordrende og spennende arbeidssituasjoner. Du får jobbe med mange flinke folk og jeg lærer noe nytt hele tiden. Jeg får også muligheter til å besøke andre kraftverk.