<  
>  

Statnett

Bygg / Anlegg / Entreprenør, Høyteknologi / Elektronikk, Industri og produksjon

Statnett er systemansvarlig i det norske kraftsystemet. Vi drifter om lag 11 000 kilometer høyspentlinjer og 150 stasjoner over hele landet. Vår viktigste oppgave er å sørge for trygg og stabil leveranse av elektrisitet ved å koordinere produksjon og forbruk hver time, hver dag, hele året. Hovedkontoret ligger i Oslo. Vi har også regionkontorer i Alta og på Sunndalsøra og aktiviteter over det meste av landet. Selskapet har omlag 1300 ansatte. Statnett er et statsforetak eid av staten ved Olje- og energidepartementet.

Hovedkontoret ligger i Oslo. Vi ønsker en mangfoldig organisasjon og oppfordrer personer med minoritetsbakgrunn til å søke. Se www.statnett.no for mer informasjon.

Målsetting:

Statnett skal utvikle neste generasjon kraftsystem for å:

 • sikre kraftforsyningen
 • bidra til verdiskapning
 • legge forholdene til rette for bedre klimaløsninger

Antall ansatte

Ca. 1300

Logg inn for å få full tilgang
Er du interessert i arbeidsgivere som denne? Da bør du opprette din profil slik at arbeidsgivere kan oppdage deg. Vi vil også tipse deg om relevante jobbmuligheter.
Ikke medlem? Registrer deg gratis her!
Bedriftsprofil
Her kan du lese om jobbmuligheter og
ledige stillinger
Jobbmuligheter i Statnett
Jobbmuligheter i Statnett

I Statnett jobber vi med å sikre strømforsyningen hver dag, hvert sekund. Vi bygger verdens lengste strømkabel og neste generasjon sentralnett. Det krever at vi har de beste folkene. Men hva gjør at de beste velger å jobbe i Statnett?

10 gode grunner til å jobbe i Statnett:

 1. Vi forvalter Norges viktigste infrastruktur
 2. Vi bidrar til verdiskaping i samfunnet og en bærekraftig og klimavennlig fremtid
 3. Vi har flere år på rad blitt rangert som en av Norges beste arbeidsplasser
 4. Vi skal gjennomføre prosjekter for flere 10-talls milliarder kroner de kommende årene
 5. Vi har et av Norges aller sterkeste fagmiljøer på elkraft
 6. Vi setter sikkerhet over alt
 7. Vi tilbyr utviklende og interessante arbeidsoppgaver
 8. Vi har etablert gode karrieresystemer og lederverktøy
 9. Vi har jobbmuligheter over hele landet
 10. Vi har en av kraftbransjens høyeste kvinneandeler

I tillegg har vi et bredt sosialt tilbud og gode ordninger for våre medarbeidere

Jobbmuligheter for studenter og nyutdannede

Statnett har et bredt tilbud til studenter, blant annet tilbyr vi sommerjobber, traineeprogram, og faglig hjelp og støtte i forbindelse med bachelor- eller masteroppgaver.

Ung i Statnett

Ung i Statnett er et faglig og sosialt tilbud for alle ansatte under 35 år. Hensikten er å øke samarbeid og kjennskap blant unge på tvers av avdelinger og divisjoner, samt å sette kompetanseheving og oppfølging i system. Ung i Statnett tilrettelegger for ulike aktiviteter som faglunsjer og månedlige og årlige sosiale samlinger.

Trainee

Trainee i statnett

Antall traineer
4 (flere)

Internship

Sommerjobb/Internship

Antall internships
100

Lærlingordninger

Energimontørlærling

Antall lærlinger
12 (30 - 40)

Bli kjent med oss

Flere gode grunner til å velge Statnett

- Vi setter sikkerhet over alt

- Vi skal gjennomføre mange store prosjekter i de kommende årene

- Vi tilbyr utviklende og interessante arbeidsoppgaver

- Vi har etablert gode karrieresystemer og lederverktøy

- Vi har jobbmuligheter over hele landet

- Vi et bredt sosialt tilbud og gode ordninger for våre medarbeidere

Vis mer
Ansattgoder
Firmahytte / firmaleilighet
Egne ordninger for småbarnsforeldre
Gode pensjonsordninger
Bedriftsidrettslag
Bedriftshelsetjeneste
Sponset medlemskap i treningssenter
Fleksibel arbeidstid
Firmaturer og sosiale arrangementer
Kantineordning
Hos oss får du
Forvalte Norges viktigste infrastruktur
Bidra til en bærekraftig og klimavennlig framtid
Gjennomføre prosjekter for flere titalls milliarder kroner
Et av Norges aller sterkeste fagmiljøer på elkraft
Utviklende og interessante arbeidsoppgaver
Gode karrieresystemer og lederverktøy
Jobbmuligheter over hele landet
En av kraftbransjens høyeste kvinneandeler
Et bredt sosialt tilbud og gode ordninger
Bildegalleri

Kontaktperson

HR Konsulent

Filmer

Elektriske øyeblikk. Hva er det som knytter landet vårt sammen, og gjør det mulig for oss å gjøre det vi vil?
Hvordan er det å jobbe i Statnett? Hva slags muligheter finnes?
Å jobbe med IKT i Statnett er ikke som i hvilken som helst annen IKT-bedrift. Bli med to av våre medarbeidere på topptur i Møre og Romsdal.
Hvordan blir din elektriske fremtid?
En ny montasjerobot og nye flymarkører er utviklet for å merke kraftledninger raskere og sikrere enn det har vært mulig før.
Mitt yrke: jobb i Statnett. Møt Magnus.
Vil du bidra til digitalisering i Statnett? Som trainee hos oss får du jobbe med hele det nordiske kraftsystemet!
Som trainee i Statnett får du påvirke din egen utvikling. Vil du bidra til å ta kraftbransjen inn i den digitale fremtiden?
Vil du bidra til digitalisering i kraftsystemet? Finn ut mer om trainee-stilling i Statnett!
Statnett er i gang med et historisk investeringsløft for å legge til rette for tryggere strømforsyning, mer fornybar energi og flere arbeidsplasser. Se film om de største prosjektene våre.
Statnett vil la droner gjøre jobber på kraftlinjer som i dag utføres fra helikoptre eller av montører oppe i mastene. Dermed kan arbeidene gjøres mer miljøvennlig og sikrere.
Jobbmuligheter (92)
logo
Trainee i statnett
Som trainee i Statnett vil du få stor grad av selvbestemmelse og ansvar for egen utvikling. Du får utfordrende arbeidsoppgaver tilpasset din faglige bakgrunn og interesser. Traineeprogrammet har en varighet på 18 måneder med arbeidsopphold på tre forskjellige steder på tvers av organisasjonen, noe som gir våre traineer en solid tverrfaglig og personlig utvikling. Vi ser nå etter traineer med kompetanse til å bidra i byggingen av neste generasjon kraftsystem ved hjelp av ny teknologi og digitalisering, som trives med å utfordre seg selv og andre og som er selvstendige og initativrike. Så har du en masterutdannelse fra elkraft, energi og miljø, bygg, IT, indøk, økonomi eller andre relevante fagretninger så bør du søke på vårt traineeprogram. Vi ønsker at våre traineer: • Er interessert i energibransjen og har lyst til å lære mer • Tør å utfordre seg selv og sine omgivelser • Ser verdien i Statnetts samfunnsrolle • Har engasjement og initiativ • Har en masterutdannelse fra elkraft, energi og miljø, bygg, prosjekt, IKT eller andre relevante fagretninger. Kort om traineeprogrammet: • Programmet har en varighet på 18 måneder • Arbeidsopphold på tre ulike steder på tvers av organisasjonen • Oppgaver tilpasset faglig bakgrunn og interesser, både for de som ønsker å gå i faglig- eller ledelsesretning • Seminarer, bedriftsbesøk og ekskursjoner • Traineene er fast ansatt i Statnett
logo
Sommerjobb/Internship
Statnett tilbyr sommerjobber til studenter og unge hver sommer.  Vi tilbyr både kvalifiserende jobber for ingeniør- og sivilingeniørstudenter, samt oppgaver som kan utføres uten spesielle forkunnskaper. Sommerjobb i Statnett gir deg unik erfaring og innsikt i det norske kraftsystemet, og er en fin inngangsportal for videre karriere i Statnett.  Hvert år har Statnett ca. 50-100 studenter i sommerjobb, hvorav ca halvparten er fagrelevante. De fleste jobbene er lokalisert ved hovedkontoret i Oslo, men det finnes også muligheter i andre deler av landet. Våre sommerjobber er fordelt på fagområder og divisjoner. Du kan søke en eller flere jobber innen forskjellige områder. Du kan også søke oppgaver i en relevant divisjon. Mulighetene er med andre ord mange! Sommerjobber lyses ut på nyåret, og søknader registreres via vår karriereside. Har du spørsmål vedrørende sommerjobb hos oss, kontakt oss på: studentkontakt@statnett.no Tverrfaglig sommerprosjekt - KUBE KUBE er et tverrfaglig sommerprosjekt for studenter som starter i juni og går over syv uker. Hvert år får seks studenter en ny problemstilling å bryne seg på. Sommerprosjektet starter med at studentene får en faglig innføring ved å dra på ekskursjoner og presentasjoner fra ulike fagmiljøer i selskapet. Så jobber prosjektgruppen selvstendig med å utvikle en rapport som presenteres for konsernledelsen og hele bedriften. KUBE er et fremtidsrettet prosjekt og tar for seg sentrale utfordringer som Statnett står ovenfor. Problemstillinger som ble vurdert ved tidligere KUBE-prosjekt:• Undersøke mulige verifikasjonsløsninger som ikke ødelegger forretningsmodellen til en aggregator • Når vil det lønne seg å bygge et offshore kraftnett? • Hvordan takler strømnettet en elbil? • Hvor er det best å bygge vindkraft i Norge? • Hvordan kan norsk vannkraft hjelpe EU til å nå sine mål om fornybar energi? Hvem kan søke? Du har interesse og engasjement for Statnetts virksomhet og fullført minst tre år at ditt masterstudium. Vi søker etter studenter fra fag - retningene som ingeniør, økonomi, samfunnsøkonomi, IKT, jus, miljø- og naturforvalting. Vi åpner for søknader medio desember, med søknadsfrist i februar. Spørsmål sendes til: kube@statnett.no
logo
Energimontørlærling
Vi er på jakt etter motiverte og lærevillige lærlinger til våre stasjons- og ledningsområder. I Statnett ivaretar vi et av Norges sterkeste fagmiljø i elenergibransjen. Lærlingeplassene er lokalisert i divisjon Drift og Marked, som har ansvaret for å ivareta den løpende forsyningssikkerheten og sikre at det kontinuerlig leveres strøm til alle forbrukere i Norge. Divisjonen forvalter over 150 stasjoner, 11 000 km ledninger og 1000 km kabelanlegg over hele Norge. Anleggene omfatter de høyeste spenningsnivå. Vi ser etter deg med motivasjon for elenergifaget og som verdsetter en fysisk aktiv arbeidsdag. Arbeidssted vil være innenfor følgende fylker; Telemark, Buskerud, Oslo, Akershus, Sogn og Fjordane, Hordaland, Møre og Romsdal, Oppland, Sør Trøndelag, Nordland.   Kvalifikasjoner Godkjent eksamen fra VG 2 elenergi fra videregående skole. Elever som avlegger eksamen våren 2017 kan også søke. Vi ønsker at du har førerkort for bil Vi foretrekker at du er fortrolig med PC som arbeidsverktøy Personlige egenskaper Vi søker deg som er nøyaktig og som har stå-på-vilje og godt humør Du må være i stand til å arbeide i høyden. Vi tilbyr Et spennende yrke i en bedrift med et viktig samfunnsansvar. Gode utviklingsmuligheter og spennende prosjekter Et uformelt og hyggelig arbeidsmiljø Lønn i samsvar med Overenskomst mellom LO-STAT/EL&IT og Spekter/Statnett SF. Statnett har i tillegg etablert økonomiske stimuleringsordninger for utvikling og progresjon i læretiden. For å få nødvendig praksis må lærlingen regne med å bli utplassert i forskjellige bedrifter i opplæringstiden. Egen PC og mobiltelefon i læretiden. Vi ønsker at du legger ved CV og kompetansebevis. (Gjerne karakterutskrift fra siste termin for årets elever ved VG2).   Spørsmål? Ta gjerne kontakt med seniorrådgiver Knut Suleskard, mobil tlf.nr. 41 45 44 41. For utfyllende informasjon om Statnett SF, se www.statnett.no.   Søknadsfrist 12.03.2017.  Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg.        

Fakta om Statnett

Adresse

Postadresse:
Statnett SF
PB 4904 Nydalen
0423 Oslo

Besøksadresse:
Nydalen allé 33
0484 Oslo