<  
>  

Statnett

Bygg / Anlegg / Entreprenør, Høyteknologi / Elektronikk, Industri og produksjon

Statnett er systemansvarlig i det norske kraftsystemet. Vi drifter om lag 11 000 kilometer høyspentlinjer og 150 stasjoner over hele landet. Vår viktigste oppgave er å sørge for trygg og stabil leveranse av elektrisitet ved å koordinere produksjon og forbruk hver time, hver dag, hele året. Hovedkontoret ligger i Oslo. Vi har også regionkontorer i Alta og på Sunndalsøra og aktiviteter over det meste av landet. Selskapet har omlag 1300 ansatte. Statnett er et statsforetak eid av staten ved Olje- og energidepartementet.

Hovedkontoret ligger i Oslo. Vi ønsker en mangfoldig organisasjon og oppfordrer personer med minoritetsbakgrunn til å søke. Se www.statnett.no for mer informasjon.

Målsetting:

Statnett skal utvikle neste generasjon kraftsystem for å:

 • sikre kraftforsyningen
 • bidra til verdiskapning
 • legge forholdene til rette for bedre klimaløsninger

Antall ansatte

Ca. 1300

Fakta om Statnett
Hovedkontor
Oslo
Antall ansatte
1001-5000
Etablert år
1991
Se alle fakta
,,
Statnett jobber med å sikre strømforsyningen hver dag, hvert sekund.
Jobbmuligheter i Statnett
Jobbmuligheter i Statnett

I Statnett jobber vi med å sikre strømforsyningen hver dag, hvert sekund. Vi bygger verdens lengste strømkabel og neste generasjon sentralnett. Det krever at vi har de beste folkene. Men hva gjør at de beste velger å jobbe i Statnett?

10 gode grunner til å jobbe i Statnett:

 1. Vi forvalter Norges viktigste infrastruktur
 2. Vi bidrar til verdiskaping i samfunnet og en bærekraftig og klimavennlig fremtid
 3. Vi har flere år på rad blitt rangert som en av Norges beste arbeidsplasser
 4. Vi skal gjennomføre prosjekter for flere 10-talls milliarder kroner de kommende årene
 5. Vi har et av Norges aller sterkeste fagmiljøer på elkraft
 6. Vi setter sikkerhet over alt
 7. Vi tilbyr utviklende og interessante arbeidsoppgaver
 8. Vi har etablert gode karrieresystemer og lederverktøy
 9. Vi har jobbmuligheter over hele landet
 10. Vi har en av kraftbransjens høyeste kvinneandeler

I tillegg har vi et bredt sosialt tilbud og gode ordninger for våre medarbeidere

Jobbmuligheter for studenter og nyutdannede

Statnett har et bredt tilbud til studenter, blant annet tilbyr vi sommerjobber, traineeprogram, og faglig hjelp og støtte i forbindelse med bachelor- eller masteroppgaver.

Ung i Statnett

Ung i Statnett er et faglig og sosialt tilbud for alle ansatte under 35 år. Hensikten er å øke samarbeid og kjennskap blant unge på tvers av avdelinger og divisjoner, samt å sette kompetanseheving og oppfølging i system. Ung i Statnett tilrettelegger for ulike aktiviteter som faglunsjer og månedlige og årlige sosiale samlinger.

Trainee

Trainee i statnett
Antall traineer : 4 (flere)

Internship

Sommerjobb
Antall internships : 20
KUBE
Antall internships : 6 (flere)

Lærlingordninger

Energimontørlærling
Antall lærlinger : 12 (30 - 40)

Bli kjent med oss

Flere gode grunner til å velge Statnett

- Vi setter sikkerhet over alt

- Vi skal gjennomføre mange store prosjekter i de kommende årene

- Vi tilbyr utviklende og interessante arbeidsoppgaver

- Vi har etablert gode karrieresystemer og lederverktøy

- Vi har jobbmuligheter over hele landet

- Vi et bredt sosialt tilbud og gode ordninger for våre medarbeidere

Vis mer
Ansattgoder
Firmahytte / firmaleilighet
Egne ordninger for småbarnsforeldre
Gode pensjonsordninger
Bedriftsidrettslag
Bedriftshelsetjeneste
Sponset medlemskap i treningssenter
Fleksibel arbeidstid
Firmaturer og sosiale arrangementer
Kantineordning
Hos oss får du
Forvalte Norges viktigste infrastruktur
Bidra til en bærekraftig og klimavennlig framtid
Gjennomføre prosjekter for flere titalls milliarder kroner
Et av Norges aller sterkeste fagmiljøer på elkraft
Utviklende og interessante arbeidsoppgaver
Gode karrieresystemer og lederverktøy
Jobbmuligheter over hele landet
En av kraftbransjens høyeste kvinneandeler
Et bredt sosialt tilbud og gode ordninger
Bildegalleri

Kontaktperson

HR Konsulent

Filmer

Elektriske øyeblikk. Hva er det som knytter landet vårt sammen, og gjør det mulig for oss å gjøre det vi vil?
Hvordan er det å jobbe i Statnett? Hva slags muligheter finnes?
Å jobbe med IKT i Statnett er ikke som i hvilken som helst annen IKT-bedrift. Bli med to av våre medarbeidere på topptur i Møre og Romsdal.
Hvordan blir din elektriske fremtid?
En ny montasjerobot og nye flymarkører er utviklet for å merke kraftledninger raskere og sikrere enn det har vært mulig før.
Mitt yrke: jobb i Statnett. Møt Magnus.
Vil du bidra til digitalisering i Statnett? Som trainee hos oss får du jobbe med hele det nordiske kraftsystemet!
Som trainee i Statnett får du påvirke din egen utvikling. Vil du bidra til å ta kraftbransjen inn i den digitale fremtiden?
Vil du bidra til digitalisering i kraftsystemet? Finn ut mer om trainee-stilling i Statnett!
Statnett er i gang med et historisk investeringsløft for å legge til rette for tryggere strømforsyning, mer fornybar energi og flere arbeidsplasser. Se film om de største prosjektene våre.
Statnett vil la droner gjøre jobber på kraftlinjer som i dag utføres fra helikoptre eller av montører oppe i mastene. Dermed kan arbeidene gjøres mer miljøvennlig og sikrere.
Jobbmuligheter (93)
logo
Trainee i statnett
Som trainee får du en unik mulighet til å bli med på utviklingen av Statnett og neste generasjons sentralnett. Programmet har en varighet på 18 måneder og du får arbeide på tre ulike steder på tvers av organisasjonen, tilpasset din bakgrunn og dine interesser. På denne måten gis du store muligheter til både tverrfaglig og personlig utvikling. I tillegg til individuelt tilpassede oppgaver, kurs- og opplæringsprogram, får du delta i prosjekter, på seminarer, bedriftsbesøk og ekskursjoner. Du vil også få muligheten til utplassering, enten på vårt kontor i Brussel, i Svenska Kraftnät eller Energinet (Danmark). Som trainee er du fast ansatt i Statnett og vil få tett oppfølging fra avdelingslederen din, og fra en kontaktperson i HR-avdelingen. Det vi ønsker av deg er at du: Har lyst til å opparbeide deg kunnskap om energibransjen Har miljøengasjement Tør å utfordre deg selv og dine omgivelser Er nytenkende Er engasjert, initiativrik og har stor arbeidsglede Har en masterutdannelse (min. 5 års høyskoleutdannelse) For ytterligere spørsmål om traineeprogrammet, kan du kontakte: studentkontakt@statnett.no.    
logo
Sommerjobb
Statnett tilbyr sommerjobber til studenter og unge hver sommer.  Vi tilbyr både kvalifiserende jobber for ingeniør- og sivilingeniørstudenter, samt oppgaver som kan utføres uten spesielle forkunnskaper. Sommerjobb i Statnett gir deg unik erfaring og innsikt i det norske kraftsystemet, og er en fin inngangsportal for videre karriere i Statnett.  Hvert år har Statnett ca. 50-100 studenter i sommerjobb, hvorav ca halvparten er fagrelevante. De fleste jobbene er lokalisert ved hovedkontoret i Oslo, men det finnes også muligheter i andre deler av landet. Våre sommerjobber er fordelt på fagområder og divisjoner. Du kan søke en eller flere jobber innen forskjellige områder. Du kan også søke oppgaver i en relevant divisjon. Mulighetene er med andre ord mange!
logo
KUBE
Vi er inne i en tid hvor internett, teknologi og strømforsyning smelter sammen. Teknologien endrer seg raskt, og stadig flere ting drives av strøm og kobles til internett. Sammen med utfordringer knyttet til klima, mer aktive forbrukere og mer uforutsigbar kraftproduksjon fører dette til at kraftsystemet står overfor sin største transformasjon noensinne. Bedre håndtering av enorme datamengder, automatisering og innovative IT-løsninger vil være avgjørende for en sikker og effektiv drift av fremtidens kraftsystem. Klokere datamaskiner krever klokere hoder. Derfor ønsker Statnett med sommerens KUBE-prosjekt å utfordre seks studenter til å undersøke hvordan Statnett kan dra nytte av digitalisering og ny teknologi. I løpet av 7 uker vil du jobbe tett sammen med studenter fra ulike studieretninger med en relevant problemstilling kraftbransjen står ovenfor. Prosjektet vil gi deg et innblikk i hvordan kraftsystemet fungerer og er en unik mulighet til å sette teori ut i praksis i samarbeid med en attraktiv arbeidsgiver. Vi søker deg som: Er engasjert og initiativrik Har lyst å opparbeide deg kunnskap om energibransjen Behersker et skandinavisk språk Er masterstudent som til sommeren 2017 har fullført minst 3 år høyere utdannelse Studerer for eksempel ingeniørfag (IKT, elkraft, datateknologi/informatikk, elektronikk, kybernetikk, industriell økonomi, energi og miljø, etc.), økonomi, samfunnsfag og jus Dette kan du forvente av KUBE: Bratt læringskurve i et tverrfaglig team Tilgang på sterke fagressurser Faglig ekskursjon Presentasjon av sluttresultat for konsernledelsen Mulig videre samarbeid om prosjekt- eller masteroppgave Flotte arbeidslokaler på Statnetts hovedkontor i Nydalen i Oslo 
logo
Energimontørlærling
Vi er på jakt etter motiverte og lærevillige lærlinger til våre stasjons- og ledningsområder. I Statnett ivaretar vi et av Norges sterkeste fagmiljø i elenergibransjen. Lærlingeplassene er lokalisert i divisjon Drift og Marked, som har ansvaret for å ivareta den løpende forsyningssikkerheten og sikre at det kontinuerlig leveres strøm til alle forbrukere i Norge. Divisjonen forvalter over 150 stasjoner, 11 000 km ledninger og 1000 km kabelanlegg over hele Norge. Anleggene omfatter de høyeste spenningsnivå. Vi ser etter deg med motivasjon for elenergifaget og som verdsetter en fysisk aktiv arbeidsdag. Arbeidssted vil være innenfor følgende fylker; Telemark, Buskerud, Oslo, Akershus, Sogn og Fjordane, Hordaland, Møre og Romsdal, Oppland, Sør Trøndelag, Nordland.   Kvalifikasjoner Godkjent eksamen fra VG 2 elenergi fra videregående skole. Elever som avlegger eksamen våren 2017 kan også søke. Vi ønsker at du har førerkort for bil Vi foretrekker at du er fortrolig med PC som arbeidsverktøy Personlige egenskaper Vi søker deg som er nøyaktig og som har stå-på-vilje og godt humør Du må være i stand til å arbeide i høyden. Vi tilbyr Et spennende yrke i en bedrift med et viktig samfunnsansvar. Gode utviklingsmuligheter og spennende prosjekter Et uformelt og hyggelig arbeidsmiljø Lønn i samsvar med Overenskomst mellom LO-STAT/EL&IT og Spekter/Statnett SF. Statnett har i tillegg etablert økonomiske stimuleringsordninger for utvikling og progresjon i læretiden. For å få nødvendig praksis må lærlingen regne med å bli utplassert i forskjellige bedrifter i opplæringstiden. Egen PC og mobiltelefon i læretiden. Vi ønsker at du legger ved CV og kompetansebevis. (Gjerne karakterutskrift fra siste termin for årets elever ved VG2).   Spørsmål? Ta gjerne kontakt med seniorrådgiver Knut Suleskard, mobil tlf.nr. 41 45 44 41. For utfyllende informasjon om Statnett SF, se www.statnett.no.   Søknadsfrist 12.03.2017.  Vi behandler kun søknader som registreres elektronisk med relevante vedlegg.        

Fakta om Statnett

Adresse

Postadresse:
Statnett SF
PB 4904 Nydalen
0423 Oslo

Besøksadresse:
Nydalen allé 33
0484 Oslo