- Blant de digitale talentene finnes studenter fra NHH, NTNU og rene utviklere, det er også noen med fokus på marked og salg, selv om disse er i mindre tall. Nettopp det at jeg har lært mye nytt er hovedårsaken til at jeg trives såpass godt her i EVRY.

Mange spennende og ulike kollegaer:

- Det er også et bredt spekter av ulike personlighetstyper, alt fra de utadvendte selgertypene til utviklere som dykker dypt ned i det de jobber med. Det er utrolig spennende å omgås såpass mange ulike kolleger.Det som er felles for de fleste, er evnen til å gå utenfor egen komfortsone.

- Jeg tror at de som trives her, er de som er villige til å ta et steg de kanskje ikke visste de kunne ta og utfordre seg selv for å overgå forventningene.

Fokus på samarbeid og kreativitet

Alle de 100 digitale talentene EVRY ansetter, blir del av et større introduksjonsprogram.- Det er veldig fint å bli kjent med alle de andre, nye kollegene, og det utenom de daglige prosjektene. Vi har blant annet samlinger for alle de nordiske talentene i Riga, Stockholm og Oslo. Vi har fått ansvaret for et stort innovasjonsprosjekt som skal gjøre det enklere å være gründer, komme seg over de vonde kneikene i startfasen.

Samfunnsnyttige løsninger motiverer

Johan har drevet med alt fra å programmere roboten Pepper til å holde eksterne foredrag og kurse EVRYs egne ansatte siden han begynte i selskapet i sommer. Det han dog har jobbet mest med er automasjon av kundeservice.- Jeg har jobbet med den kognitive servicedesken vår, Kognitivt Kundesenter, som vi kaller det. I stedet for at en førstelinjekonsulent håndterer en lang rekke banale standardoppgaver som bytte av passord og låst bruker, identifiseres og løses det av maskiner. Det er et veldig spennende prosjekt synes jeg.

Foruten at prosjektet er faglig spennende, trigges Johan av å jobbe med et prosjekt som utvikler samfunnet i det han mener er en positiv retning.

- Det har jo kommet spådommer om at 800 millioner mennesker vil miste jobben sin på grunn av automasjon, noe mange velger å se dystert på. Jeg velger heller å se på det slik at 800 millioner mennesker vil få anledning til å jobbe med langt mer spennende oppgaver enn de gjør i dag. Som en idealist er det givende å jobbe med noe jeg har virkelig tro på, en endring jeg mener er til det bedre.

Omdanner kunnskap til resultater

Johan trives også med å få anledning til å stadig lære noe nytt.

- Jeg begynte jo i EVRY som en utvikler som ikke kunne utvikle, og måtte derfor lære meg alt fra Python til JavaScript. Det å lære er en av de greiene som får meg ut av sengen hver morgen. Å vite at jeg skal på jobb hver dag for å pushe grensene litt lengre, at jeg skal bruke det jeg har lært for å produsere noe og legge det ut på GitHub, som skal gi resultater på et prosjekt, enda jeg er fersk her, det er bare utrolig kult. Det er jo fantastisk flinke og hyggelig folk her, men det er det at jeg skal utvikle meg som virkelig gjør EVRY til artig sted å jobbe.