- Dette er den første kontrakten med Trondheim kommune vi noen gang har vunnet på denne typen tjenester. Det er ganske kult!

Som helt nyutdannet bioingeniør fra NTNU tok Frida et litt utradisjonelt valg. I stedet for å jobbe på sykehus valgte hun å søke på en salgsstilling i EVRY. Kriteriene for stillingen var høy grad av teknologiforståelse og interesse for helsefeltet.

- Jeg skjønte fort at det tekniske er enkelt å lære seg, men den «dyptgående forståelsen» for hvordan man bruker teknologiene til å løse problemer i helsefeltet er litt mer «tricky». Da må man virkelig bryne seg. Jeg følte at det var noe jeg hadde peiling på og ønsket å jobbe med.

Viktig rammeavtale for kommunen

En uke før fellesferien i 2017 ramlet det inn en utlysning fra Trondheim kommune i innboksen hennes. De ønsket konsulenter til viktige digitale satsninger. Konsulentene skulle blant annet bruke kunnskapen sin til å hjelpe Trondheim med å flytte kontakten med innbyggerne fra papir til PC. I tillegg til et annet prosjekt om velferdsteknologi og hvordan å møte innbyggernes fremtidige behov innenfor skole, barnehage og eldreomsorg.


- Jeg bor selv i Trondheim og vet godt hvor viktige prosjektene blir for meg selv og alle andre som bor her. Det er mange utfordringer som kan løses med hjelp av teknologi. I dette tilfellet gjaldt det å finne den nøyaktige «matchen» mellom kunnskap vi kan tilby og behovene til kommunen.

LES OGSÅ: Ferdigheter på CV – Disse ferdighetene bør du droppe

Måtte jobbe raskt

- Utfordringen i sommer var dessuten at vi måtte jobbe raskt. Vi hadde litt over en måned på oss og jeg som var relativt ny hadde et ganske stort ansvar i å utforme tilbudet. 

- Det var litt stressende der og da, men jeg har heldigvis mange dyktige kolleger her på Trondheimskontoret som hjalp til. Litt ut på sommeren klarte vi å finne frem til alle de riktige EVRY-ansatte for disse prosjektene, skrive utfyllende informasjon til kommunen om kompetansen deres og til slutt levere tilbudet.


1. september kom svaret på Fridas og Trondheimsteamets innsats. EVRY var sammen med en rekke andre IT-selskap plukket ut til å levere konsulenter til kommunen. Verdien på kontrakten er mellom 50 og 70 millioner kroner over 4 år.

- Da jeg studerte til å bli bioingeniør så jeg kanskje ikke for meg at jeg skulle sitte på et kontor og håndtere avtaler verdt mange titalls millioner kroner. Men essensen i det jeg ville gjøre både da og i dag er jo å forbedre helsevesenet. At vi ble valgt ut av kommunen til å hjelpe med disse satsningene viser at det finnes flere måter å gjøre en forskjell på enn den man i utgangspunktet så for seg, avslutter Frida.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger