-Jeg har vært heldig, sier Vincent Aardalsbakke beskjedent.

Han jobber med robotprosesser og intelligent automatisering i EVRY og leder et team på tolv personer som snart blir utvidet med noen flere kloke hoder.

Han innrømmer det ikke selv, men 28-åringen fra Førde har ikke bare vært heldig - han er også drivende dyktig i jobben sin. Derfor har nyhetsnettstedet E24 rangert ham som én av topp fem i kategorien «Årets fremtidstenker» i den årlige kåringen «Ledertalentene 2018».

Kategorien er for talenter som har skapt resultater gjennom å ta i bruk ny teknologi og nye løsninger for å videreutvikle bedriften de jobber i.

Aardalsbakke øynet en mulighet på området robotisering i Norges største IT-selskap og grep den.

-Jeg startet et initiativ rundt robotautomatisering, såkalt «RPA» ,som etter hvert har blitt et spennende tilbud til markedet. Timingen var perfekt og RPA er i dag en meget etterspurt teknologi, forklarer Aardalsbakke.

Enheten som Vincent har bygget opp består av et team av eksperter på intelligent automatisering. Løsningene deres leveres blant annet til Utdanningsdirektoratet, Felleskjøpet og Stavanger kommune.


-Vi vet hvordan teknologi kan brukes til å gi kundene våre digitale fortrinn, legger ledertalentet til.

LES OGSÅ: Julegave fra arbeidsgiver - slik unngår du skattesmell på julegaven

Ble hektet på tech i jobbannonse

Til tross for at Aardalsbakke får jobbe med spennende prosjekter og helt nye områder innen teknologi, kom techinteressen først etter fullførte siviløkonomi-studier ved Norges Handelshøyskole (NHH).

Da han begynte å søke jobb i 2015 så han raskt konturene av en fremtidsrettet karriere innen teknologi.

-Ut fra stillingsannonsene virket teknologijobbene interessant og mye gøyere enn regnskap. Med all respekt for det faget, smiler Aardalsbakke.

Han fikk jobb i EVRY, i avdelingen Financial Services som jobber med IT-tjenester til bank- og finansmarkedet, og ble kastet ut i en verden av buzzwords, forkortelser og interne begreper. Etter seks måneder begynte det å demre for Vincent.

-Jeg har alltid vært interessert i prosesser og hvordan prosesser kan gjøres bedre. Så dukket dette med roboter opp som et verktøy for å automatisere prosessene. Jeg begynte å google og lese meg opp på nett, deltok på frokostmøter og så tydeligere og tydeligere at vi manglet et skikkelig initiativ for dette fagområdet i EVRY. Derfor gikk jeg inn for å få etablert det, forteller Aardalsbakke.


Flere av kollegene til Vincent, både i FS og resten av EVRY, hadde mange spørsmål om robotisering. Det ble den nyansatte 28-åringen motivert av.

- Så jeg tok rollen med å bli eksperten på området og fikk etter hvert mulighet til å jobbe med det fulltid. Da var det bare å gi alt. Du må bare ta sånne muligheter og gå inn i nye roller når du får sjansen, mener Aardalsbakke.

Hva er det som gjør teknologi er så spennende?

-Teknologi kan glede og forandre samtidig som det kan være en kilde til forbedring. Det beste er at i dagens raske utvikling kommer ingen til å forbli vinnere ved å gjøre det samme som i går. Alle, spesielt de unge, har aldri hatt bedre muligheter for å skape spennende karrierer for seg selv. 

Vincents råd til andre unge:

- Jobb hardt og tålmodig

- Prestere der du er

- Vær nysgjerrig

- Vær kritisk - på en god måte. Du må være tydelig evne å bli hørt.

- Bli en problemløser. Har du et problem? Foreslå en potensiell løsning når du presenterer problemet

- Ha fokus på å utfylle kompetansen til kollegene rundt deg. Bli best på ditt eget felt!

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger