Alle disse områdene er i en eller annen grad en del av hverdagen for den gjennomsnittlige nordmann, og det er i mange tilfeller utviklerne fra EVRY som har sørget for at du får en sømløs og effektiv digital opplevelse.

– Vår oppgave er å se problemstillingene som ligger i de ulike bransjene og levere automatisering og effektive tjenester. Det gjør at du, naboen, kjæresten eller familien får bedre kundeservice og et bedre velferdssamfunn, sier direktør for systemutvikling, Erik Eggen.

Fag, fag og atter fag!

Om du ikke kjenner til EVRY fra før, så er dette er norsk selskap med en internasjonal kultur. De har 8500 ansatte i Norge, Sverige, India, Hellas, Polen og mer. Det norske utviklermiljøet teller 300 personer og er et av de ledende fagmiljøene i landet.

Selv hevder de at fagkompetansen stammer fra deres evne til å investere i individene.

– Menneskene hos oss og deres faglige utvikling står helt øverst på prioriteringslista. Vi tenker alltid individ og tilbyr vårt eget Akademi, interne karriereløp og andre arrangementer som softwarekonferansen Javazone, sier Eggen.

– Det er slik vi har fått posisjonen vi har i dag – vi utvikler talentene hos oss, legger han til.

Microchips i griser og landets reiseguide

Som konsulent hos EVRY vil oppdragsgiverne ha et bredt spekter, men et sosialt ansvar er et stikkord i mange sammenhenger.

– Blant annet har våre utviklere vært med på å utvikle en løsning for Norsvin som benytter sensorer for avl av svin. De ønsket å måle når grisene trives best, og derfor måler sensoren puls, kosthold og annet. På denne måten kan utviklere hos oss være med på å hindre uforsvarlig dyrehold, og sette dyretrivsel i system, sier sjef for personalutvikling og rekruttering, Sindre Sandaker.

Et annet prosjekt Javautviklerne i EVRY har vært med på er Entur-appen, i regi av Regjeringen. Denne samler hele kollektiv-Norge i en mobilapp og gjør det mulig å booke en tur til ethvert sted i Norge med ett klikk.

– Dersom det er pudderalarm på Stranda kan brukerne finne den mest effektive ruten og slipper å ta den logistikkjobben.

Med en slik app blir dørstokkmila kortere og i beste fall ha en effekt på folkehelsa.

Søker flere Javautviklere!

Sandaker og Eggen forteller at Java innenfor konsulentvirksomhet har en veldig vekst. Derfor ønsker de nå å knytte til seg flere utviklere, slik at de kan bistå den økende kundemassen med å digitalisere tjenester.

– Det skjer mye i bransjen og vi trenger flere erfarne utviklere! Vi ønsker å de som har jobbet noen år muligheten til å ta skrittet videre i karrieren. Hos oss får du muligheten til faglig utvikling og spennende prosjekter hos kunder.

En kandidat hos EVRY må ha «konsulent-genet». Det betyr at du må være faglig sterk, fleksibel og sosial. Flytende norsk er også et krav.

– Hos oss vil du få faglig sterke kolleger, trygghet, en sosial arena og et internasjonalt utviklingsmiljø. Vi skal også sørge for at våre nye konsulenter får nødvendige sertifiseringer og kurs, sier Eggen.

I EVRY vil Javautviklere jobbe med «fremtidens teknologi som ikke er i bruk i dag». I tillegg kommer arbeid med teknologier som IOT, AI, Angular, Node.js, DevOps, Cloud og annet.

De ansatte digger jobben

Universum kåret EVRY til bransjens mest attraktive arbeidsplass i 2017. I tillegg kommer undersøkelsen blant nyutdannede, der 12.000 studenter har vurdert 200 arbeidsgivere, og EVRY lander på en 6. plass. Nyutdannende ønsker å jobbe der, mens de som allerede har en fot innenfor trives svært godt med selskapet som arbeidsgiver.

Ifølge Eggen og Sandaker vil du sannsynligvis finne andre med felles hobbyer i lokalene. De har egen vinklubb, ølklubb, bedriftsidrettslag, isbadeklubb og mer. De trekker også frem Young Professionals som et faglig og sosialt nettverk for de under 35 år.

– Du har nå muligheten til å jobbe i en samfunnsansvarlig aktør, en av Norges største IT-selskaper og med spennende oppgaver, avslutter Eggen.