Traineeprogram

Elkems traineeprogram for økonomer - Elkem

Er du Elkems nye business analyst med et skarpt hode, engasjement og et ønske om ansvar?

Om traineeprogrammet

Når og hvor søker jeg?

Elkem ansetter én–to forretningsanalytikere hvert høstsemester. Oppstart vil være påfølgende år. Du kan registrere søknaden din elektronisk via Ledige stillinger fra begynnelsen av oktober. 

Hvem er vi ute etter?

Hvis beskrivelsen nedenfor passer på deg, må du ikke nøle med å søke.

 • Du har mastergrad med gode akademiske resultater, fortrinnsvis innenfor økonomi / industriell økonomi.
 • Du er ambisiøs og engasjert i det du gjør.
 • Du har gode samarbeidsevner og evnen til å motivere andre. 
 • Du har gode analytiske evner og integritet, og du kan stå for egne beslutninger.
 • Du identifiserer deg med Elkems kjerneverdier: involvering, presisjon, kontinuerlig forbedring og respekt.
 • Du er fleksibel og klar for å tilbringe en lengre periode ved en produksjonsenhet etter fullført program. 

Om programmet

Som nyansatt økonom i Elkem vil du gå inn i stillingen som business analyst (forretningsanalytiker), hvor du vil bli stilt overfor mange faglige utfordringer innenfor flere av våre forretningsområder. Vårt mål er at du skal ha en bratt læringskurve samtidig som du bidrar til verdiskaping.

Programmet varer i 18 måneder og er delt inn i tre perioder med ulikt innhold. Samtidig er programmet fleksibelt og gir mulighet for individuell tilpasning.

0–6 måneder
Denne perioden tilbringes ved hovedkontoret i Oslo. Tidlig i denne perioden vil du få dine egne ansvarsområder samtidig som du skal ha to perioder på smelteverk. Oppgavene vil hovedsakelig bestå av økonomisk oppfølging, analyse og utvikling av produksjons-avdelinger.

I løpet av den første perioden av programmet vil du knytte kontakt med flere sentrale medarbeidere på hovedkontoret gjennom ulike prosjekter, kurs og sosiale aktiviteter.

6–12 måneder
Etter at du har tilbakelagt de seks månedene på hovedkontoret, blir du utplassert på en av Elkems produksjonsenheter i en periode på 6 måneder. Her får du verdifull erfaring gjennom faste oppgaver og prosjekter. Under utplasseringen vil du bli fulgt opp av en lokal oppdragsgiver.

12–18 måneder
Etter utplasseringen vender du tilbake til stillingen ved hovedkontoret til du har fått tilstrekkelig opplæring.

Etter programmet
Etter den tredje perioden kan det oppstå en mulighet til å tre inn i en fast stilling ved en av Elkems enheter, både i Norge og i utlandet. De fleste av våre nyansatte forretningsanalytikere har blitt økonomisjefer ved Elkems produksjonsenheter. Etter noen år som økonomisjef kan det åpne seg muligheter for andre lederstillinger i konsernet.

Fakta

Antall traineer Tiltredelse
1 Etter avtale
Arbeidssted Yrke
Trainee - Økonomi / marked / administrasjon
Fagområde Bransje
Økonomi, marked og administrasjon Industri og produksjon

Søknadsinformasjon ?

Aktuelle utlysninger nå!

 • Ønsker du å jobbe med fremtidens miljø- og materialløsninger? Elkems 2-årige traineeprogram er tilrettelagt for kandidater på mastergradsnivå. Programmet gir rom for personlig og faglig utvikling gjennom utfordrende arbeidsoppgaver og prosjekter, egen fadder og personlig utviklingsplan. Du vil normalt bli utplassert på tre ulike steder i Elkem. Vi søker deg som er nyutdannet, og ønsker en karriere innen industri. For dyktige og motiverte kandidater vil dette kunne være et springbrett til en karriere med svært interessante og utfordrende stillinger i selskapet.   De viktigste arbeidsoppgavene vil eksempelvis være: Driftsrelaterte problemstillinger Forskningsrettede prosjekter Forbedringsaktiviteter knyttet til våre prosesser Oppgavene vil variere etter behovene hos mottagende enhet Vi ønsker at du har følgende kvalifikasjoner: Mastergrad / sivilingeniør med gode akademiske resultater Materialteknologi, produksjon og produktutvikling, energi og miljø, kybernetikk, nanoteknologi, mekatronikk, fysikk og kjemi Behersker engelsk godt, skriftlig og muntlig Gode samarbeidsevner Initiativrik og ansvarlig Fleksibel i forhold til oppgaver og mobilitet   Les mer om programmet og hvordan du kan søke på vår hjemmeside. Her kan du også lese traineebloggen for å få et innblikk i hverdagen til traineegruppa vår.  Arbeidssted:Elkems enheter  
  05.11.2017
  Bremanger, Orkdal, Rana, Sørfold

Rekrutteringskalender

 • OKT 19
  2017
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • OKT 22
  2017
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
Flere muligheter
6 ledige stillinger
Traineeprogram
Internship / Praktikanter
Lærlinger

Fakta om Elkem