(KarriereStart.no):

Kom Trainee i Møre og Romsdal er et traineeprogram hvor man kan jobbe i opptil tre ulike virksomheter og miljø i løpet av et toårig engasjement. Traineene kan velge mellom moduler blant det brede spekteret av medlemsbedrifter, som består av både små og store, offentlige og private virksomheter innen de fleste bransjer. Dette gir Kom Trainee muligheten til å ansette traineer innen alle fagretninger. Og ikke minst gjør det at traineene får en unik mulighet til å bruke kompetansen sin både tradisjonelt og utradisjonelt.

 

– Kom Trainee gir deg muligheten til å arbeide i flere bransjer samt i offentlig og privat virksomhet. Dette, samt at traineen følges tett av en mentor, gir den enkelte trainee en unik start på karrieren, opplyser Linda Kristin Offenberg og Yngve Kruse, som sammen utgjør programledelsen i Kom Trainee.

 

De mener at deres traineeprogram skiller seg fra andre regionale traineeprogrammer, blant annet ved at traineene får mulighet til å jobbe i både offentlig og privat virksomhet. En annen fordel med programmet er at traineene får muligheten til å etablere et solid profesjonelt nettverk i regionen.


 

– Det beste med å være trainee er, foruten en spennende og utfordrende arbeidshverdag, nettverket du får i løpet av traineeperioden. Både bedriftsnettverket og traineenettverket. Traineenettverket begynner å få en viss størrelse. Vi har i løpet av de siste ti årene ansatt 52 traineer. Vi har med andre ord en alumniforening med mange tidligere traineer som i dag har ledende og spennende jobber i regionen.

 

Hvert år ansetter Kom Trainee mellom to og åtte traineer, basert på medlemsbedriftenes behov. I 2016 ønsker de å ansette fire nye traineer. Drømmekandidatene deres må være sultne på en karriere og være motiverte for å bidra til vekst og utvikling i regionen.

LES OGSÅ: Politiske traineeprogrammer: Krig, fred og trainee og sånn

 

– Vi tar en nøye screening av faglige kvalifikasjoner og sikrer at kandidatene tilfredsstiller det kompetansebehovet vi har. Det viktigste vi ser på er imidlertid personlig egnethet og motivasjon.


 

Karakterer og resultater er første sjekkpunkt når de skal vurdere kandidater. Men man trenger riktig nok ikke toppkarakterer i alle fag for å bli vurdert – personlig egnethet og motivasjon for læring og utvikling er vel så viktig.

 

– Det er viktig at kandidatene gjennom søknad og telefonsamtaler viser oppriktig motivasjon for å bli en del av Kom trainee-familien.

 

Lederduoen opplyser samtidig at man kan bruke studietiden til aktiviteter og verv for å gjøre seg mer attraktiv som kandidat for traineeprogrammet.

LES OGSÅ: DNV GLs traineeprogram - Søkertips fra rektrutteringsansvarlig

 

– Det å ha en aktiv fritid og det å engasjere seg i noe er viktig. Det sier litt om mennesket bak karakterene.

 

I selve intervjuprosessen vurderes særlig de som tydelig viser at de er sulten på en karriere, som byr på seg selv og som viser en tydelig motivasjon.

 

– Arbeidsmarkedet har de siste årene snudd fra å være arbeidstakers til å bli arbeidsgivers marked. Den største feilen kandidater som søker jobb i dag gjør er å vise liten motivasjon. Vårt beste tips er å vise at du er motivert for en traineestilling hos oss.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge