(KarriereStart.no):

Navn: Runa Reitan

Stillingstittel: Rektrutteringsansvarlig for DNV GLs tekniske traineeprogram

Virksomhet: DNV GL

 

Kan du gi oss en kort introduksjon til virksomheten deres?

DNV GL er et globalt kvalitetskontroll- og risikostyringsselskap. Med utgangspunkt i vårt mål om å sikre liv, verdier og miljøet setter vi organisasjoner i stand til å fremme sikkerhet og bærekraft i deres virksomheter. Våre fagfolk opererer i mer enn 100 land, hvor de jobber dedikert for å hjelpe kunder innen maritim sektor, olje- og gass, energi og andre sektorer med å gjøre verden tryggere, smartere og grønnere.

 

Kan du gi oss en kort introduksjon til traineeprogrammet deres?

DNV GLs globale tekniske traineeprogram er et toårig traineeprogram. Etter en introdusjon på hovedkontoret på Høvik utenfor Oslo, gjennomfører traineen fire rotasjoner hver på seks måneder. Det er verdt å merke seg at dette er et internasjonalt traineeprogram, der minst seks måneder skal gjennomføres utenfor traineen sitt hjemland. Det er ikke uvanlig at traineer har både to og tre rotasjoner i utlandet og ofte i ulike verdensdeler.


 

LES OGSÅ: Mest attraktive traineeprogrammer blant ingeniørstudenter

 

Hvilke kvalifikasjoner ser dere etter hos aktuelle kandidater?

Kandidater som er aktuelle for programmet har en teknisk Mastergrad og kan vise til sterke akademiske resultater, men det alene er ikke nok. En trainee skal på mange rotasjoner i løpet av kort tid, og må derfor evne å rask sette seg inn i nye arbeidsoppgaver, bli kjent med nye kollegaer og problemstillinger og forstå andre kulturer. I tillegg legger DNV GL vekt på at vi deler samme verdigrunnlag, setter kunder i fokus og har kommersiell teft.

 

Hva kjennetegner dem som skiller seg positivt ut i intervjuprosessen?


De som skiller seg positivt ut er ofte engasjerte og allsidige mennesker. De brenner for faget sitt og har ofte et engasjement som går utover obligatorisk skolearbeid og plikter.

 

Er det noen vanlige feil som går igjen blant kandidatene i søknadsprosessen?

De aller fleste gjør heldigvis veldig mye bra og riktig. Hvis jeg skal trekke frem et tips, så må det være å lese stillingsteksten nøye, og sørge for at alle nødvendige vedlegg ligger ved søknaden. Det er jo ergelig å ryke ut fordi du for eksempel glemte karakterutskriften.

 

LES OGSÅ: Slik lykkes du i traineeprogrammet

 

Hvordan går dere frem for å profilere dere som en attraktiv arbeidsgiver overfor studentene?

Vi har et team som jobber med profilering av DNV GL som arbeidsgiver, og vi er opptatt av å vise frem hvilke muligheter som finnes i selskapet. En ting som fungerer veldig bra for oss er å tilby sommerjobber og et spennende sommerprosjekt. Da er det lett for studenter å bli kjent med oss og vise versa.

 

Hvordan kan et traineeprogram være positivt for den videre karrieren til traineene?

Et traineeprogram kan være positivt på mange måter. Eksempelvis blir du godt kjent med ulike sider av virksomheten, samtidig som du får mulighet til å bygge et bredt nettverk. Mulighetene for faglig utvikling er gode, og vi kan tilby en teknisk karrierevei som en av flere karriereveier i DNV GL.

 

Har du noen tips til studenter som ønsker å søke seg til traineeprogrammet deres? 

Følg med på karrieresidene våre. Der blir stillingene lagt ut når vi har behov for nye traineer. Gå en ekstra runde med deg selv og tenk nøye gjennom hvorfor du vil bli trainee i DNV GL og hvilke egenskaper du har som skal til. Ikke prøv å være noen andre enn deg selv og husk på at det finnes flere muligheter for en karriere i DNV GL enn via traineeprogrammet.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge