(KarriereStart.no):

Navn: Christian Svane Mellbye

Stillingstittel: Prosjektleder

Virksomhet: Maritim Trainee

 

Kan du gi oss en kort introduksjon til virksomheten deres?

Maritim Trainee er et av Norges ledende trainee-programmer. I år er det 11 bedrifter som deltar og det inkluderer banker, sjøforsikringsselskaper, teknologiselskaper og rederier. Du ansettes i en av deltagerbedriftene, som alle er verdensledende innenfor sine felt. Dette er en unik mulighet til å jobbe i en dynamisk, global næring hvor norske bedrifter er verdensledende.

 

Kan du gi oss en kort introduksjon til traineeprogrammet deres?

Programmet varer i ett og et halv år. Gjennom traineeperioden jobber traineene i ulike avdelinger i bedriften slik at de får en bred erfaring når det gjelder bedriftens ulike virksomhetsområder. Dette gir nyutdannede mulighet til å teste ut ulike roller og finne ut hvilke områder en vil arbeide med i fremtiden. I tillegg til den daglige jobben, deltar man i et akademisk program som består av fem samlinger ulike steder i Norge, Storbritannia og Singapore. Man får også tildelt en egen mentor som vil følge en gjennom traineeperioden. Dette er en unik mulighet til å kick-starte din karriere!


 

LES OGSÅ: Dette er de mest attraktive traineeprogrammene blant økonomistudenter

 

Hvilke kvalifikasjoner ser dere etter hos aktuelle kandidater?

Vi ser etter dyktige kandidater som har fullført sin mastergrad innen IT, teknologi, økonomi eller juss innen oppstart høsten 2018. Har du 1-2 års arbeidserfaring er du også velkommen som søker. Mange av bedriftene har i år et sterkt fokus på digitalisering, så vi ønsker gjerne søkere med IT-kompetanse eller IT-interesse.

 

Hva kjennetegner dem som skiller seg positivt ut i intervjuprosessen?


Det er flinke folk som klarer å vise hvordan de kan bidra til å gjøre en god jobb i bedriftene de skal jobbe i.

 

LES OGSÅ: Få all verdens erfaring som trainee i utlandet

 

Er det noen vanlige feil som går igjen blant kandidatene i søknadsprosessen?

Det er en del som ikke har mastergrad som søker og som enda er litt tidlige i studiet. Vi skal ha søkere som avslutter mastergraden før høsten 2018.

 

Hvordan går dere frem for å profilere dere som en attraktiv arbeidsgiver overfor studentene?

Vi har stått på stand på flere karrieredager rundt om i Norge. Ellers håper vi å treffe mange via sosiale medier og gjennom at tidligere traineer har fortalt om sine erfaringer og inspirert nye kandidater.

 

LES OGSÅ: Slik lykkes du i traineeprogrammet

 

Hvordan kan et traineeprogram være positivt for den videre karrieren til traineene?

Maritim Trainee er en unik mulighet til å bygge bred erfaring tidlig i karrieren. Blir du utvalgt er du en person som bedriften ønsker skal utvikle seg og bygge karrieren videre i bedriften.

 

Har du noen tips til studenter som ønsker å søke seg til traineeprogrammet deres?

Bruk litt tid på å sette deg inn i stillingsutlysningen og prøv å forstå hva bedriften er ute etter. I søknaden bør du vise at du er motivert og hva du kan bidra med. Husk – det er flere bedrifter som lyser ut Maritime Trainee-stillinger, og det går fint an å søke på mer enn én!

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge