(KarriereStart.no):

Navn: Karoline B. Moan

Stillingstittel: Prosjektleder, Microsoft University

Bedrift/virksomhet: Microsoft Norge

 

Kan du gi oss en kort introduksjon til virksomheten/traineeprogrammet deres?

Microsoft University er et rekrutterings – og opplæringsprogram som eies og drives av Microsoft Norge for Microsoft sine partnere og kunder. Vi trener og sertifiserer nyutdannende studenter gjennom et seks ukers kurs før de går ut i fast jobb hos en ledende norsk Microsoft-partner eller -kunde.

 

Hvilke kvalifikasjoner ser dere etter hos aktuelle kandidater? 

Vi ser etter kandidater med ulik bakgrunn, men som har en interesse innen IT og Business. Du må være nyutdannet med minimum tre års høyere utdanning og interesse for ett eller flere av følgende områder: Informatikk, datateknikk, programmering, spilldesign, spillprogramering, mobilapp-utvikling, webutvikling, informasjonssikkerhet, kommunikasjon og informasjonsteknologi, E-business, digitale medier, IT-økonomi, økonomi og administrasjon.


 

De alle fleste av våre kandidater går inn i roller som konsulenter. Du må derfor trives med å jobbe på prosjekter, gjerne i team og der man hjelper kunder med å finne de aller beste løsningene. Tempoet i IT-bransjen er høyt, så det er viktig at kandidaten er nysgjerrig, læringsvillig, tar utfordringer på strak arm og har evnen til å sette seg raskt inn i nye problemstillinger og områder.

 

LES OGSÅ: Marielle startet karrieren hos Microsoft University

 

Hva kjennetegner dem som skiller seg positivt ut i intervjuprosessen?

De er gode til å reflektere over styrker og svakheter. De viser også at de er motiverte og har et brennende ønske om å gå MSU og ikke minst å jobbe i IT-bransjen. Å vise til gode resultater kan gjøre det lettere å komme gjennom, men det å vise til en positiv progresjon gjennom studietiden og andre relevante interesser er også viktig. I det første intervjuet med vår rekrutteringspartner ser vi gjerne etter om kandidaten har «konsulentegenskaper», om det er en som kan trives med å rådgi kunder og som er fremoverlent.


 

Er det noen vanlige feil som går igjen blant kandidatene i søknadsprosessen?

Generelt ser vi at kandidatene er veldig dyktige på CV- og søknadsskriving. De to vanlige «feilene» som går igjen er at en del kandidater ikke sender med alt som vi etterspør, som for eksempel karakterutskrift, og at de ikke har forberedt seg godt nok til intervjuet. Det er ikke så enkelt å vite hvordan Microsoft og partnernettverket fungerer, men jeg vil anbefale alle som søker om å lese informasjonen på vår nettside godt; få oversikt over programmet, de ulike spesialiseringene vi tilbyr og les om våre partnere og hva de ser etter. Kandidater som ikke er forberdt på å diskutere egen profil/bakgrunn kan også bli fort nervøse. Tenk derfor igjennom valg av fag/utdannelse, styrker, svakheter, interesser etc. før intervjuet.

 

LES OGSÅ: De mest attraktive traineeprogrammene blant IT-studenter

 

Hvordan går dere frem for å profilere dere som en attraktiv arbeidsgiver overfor studentene?

Vi mener det er viktig å møte kandidatene der de er og bruker derfor mye tid på skolebesøk. Vi er tilstede på karrieredager og holder bedriftspresentasjoner. Med oss på skolebesøk har vi ofte med oss partnere/kunder for å gi kandidatene et tydelig bilde av arbeidsoppgaver etter MSU.

 

Hvordan kan et traineeprogram være positivt for den videre karrieren til traineene?

Microsoft University gir deg en kickstart på karrieren. Ikke bare får kandidatene en skreddersydd opplæring på et område som er svært ettertraktet (og som vil være det i mange år fremover), men de får et stort nettverk med andre som skal inn i samme bransje og kontakter hos Microsoft som du vil samarbeide med når de starter i ny jobb. Muligheten til å ta sertifiseringer er ikke bare verdifullt for kandidaten, men også for arbeidsgiver og deres kunder. MSU er, i 2017, ti år og godt kjent i bransjen. Våre partnere og kunder vet at MSU er et kvalitetsstempel, at det er hard konkurranse om plassene og at som har gått MSU har vært igjennom en trening som få andre får i løpet av sin karriere.

 

LES OGSÅ: Dette er dine rettigheter som trainee

 

Har du noen tips til studenter som ønsker å søke seg til traineeprogrammet deres?

Gi oss et tydelig bilde av hvem du er gjennom søknaden og hva som er motivasjonen din får å søke MSU. Sett deg inn i stillingsannonsen og les om MSU på våre hjemmesider. Her kan du lese om de ulike retningene man kan spesialisere seg i, hva våre partnere/kunder kan tilby og ikke minst om tidligere MSUere, deres erfaringer og deres arbeidshverdag etter MSU. Det er også viktig å tenke i gjennom sin egen profil, hva er jeg god på, hva må jeg jobber mer med, hvilken rolle ønsker jeg å gå inn i og hva kan jeg bidra med.

 

Gjennom både søknad og intervjuprosess er det viktig å fremheve sine interesser/kompetanse innen IT og business. Vi mottok nærmere 900 søknader til MSU 2017 så her er det viktig å tenke i gjennom hvorfor akkurat du er rett kandidat for dette programmet.

 

Og ikke minst, søk tidlig! Vi tar i mot søknader fra 16. oktober 2017 frem til 28. februar 2018. Vi har rullerende opptak og vi har cirka 50 plasser som skal fylles opp.

 

Klikk her for å se alle traineeprogrammer i Norge