(KarriereStart.no):

Steven William Tilley jobber som advokat i advokatfirmaet Frøysaa & Bjørkgård AS. Som advokat har du muligheten til å være prosessfullmektig for domstolene. Det vil si at du har rett til å føre en rettssak på vegne av en av partene i en juridisk tvist.

 

– Man blir advokat ved å først ta en master i rettsvitenskap, før man jobber som advokatfullmektig i minimum to år, sier Steven.

 

Steven mener at en god advokat ikke er drevet av muligheten for å tjene penger på en klient, men heller fokuserer på å komme frem til en god avtale for klienten.

 

– Det er viktig å være ærlig med klienten, å kunne gi en relativt god forventning tidlig i fasen på hva klienten kan forvente av resultat.

 

Lyst på jobb i advokatbransjen? Les mer om arbeidsgivere og ledige stillinger her

 

Kjapt og grundig

Som advokat er man nødt til å jobbe både kjapt og grundig på samme tid. Steven forteller at dette er en viktig balansegang i advokatyrket.

 

– Det er viktig å kunne svare raskt og gi rask tilbakemelding til klienter og motparter.

 

Advokatyrket er en krevende jobb, og man må være forberedt på lange dager.

 

Les også: Vurderer du å studere rettsvitenskap? Les dette først!

 

– Det er mye ark, papir og saksdokumenter. Noen er i retten 10-12 ganger i året, mens andre er der bare én gang i året, sier Steveb


 

Personlig er Steven i retten ganske sjeldent. Han liker å forhandle og komme frem til et forlik, fremfor å gå i retten. Advokatyrket har høy status, og krever at man besitter en kunnskap som favner både bredt og dypt.

 

– Selv ønsket jeg å bli advokat fordi jeg så for meg den autoritære figuren i retten. Det er en stilling hvor du har mye autoritet og du er kunnskapsrik, avslutter Steven.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger