(KarriereStart.no):

Rannveig jobber på Sagene Bryggeri ved Akerselva i Oslo. Bryggeriet er et sted hvor folk kommer på eventer med ølsmaking og musikk. Arrangementene er enten åpne eventer med salg av billetter til enkeltpersoner, eller lukkede selskaper for bursdager, utdrikningslag, firmafester og sosiale eventer for nettverksbygging i en bransje. Bryggeriet er kjent for sin forankring i nærmiljøet og at lokalene der selve produksjonen foregår ligger side om side med selskapslokalene. I jobben som eventmedarbeider har hun ansvar for å dekke opp med velkomstdrinker til gjestene, servere, rydde, vaske glass og ikke minst prate mye med gjestene for å øke forståelsen for produktene som produseres i bryggeriet.

 

– Jobben som eventmedarbeider handler om å gjøre alt klart før folk kommer, sørge for at folk har det hyggelig mens de er her, og rydde etter at de har gått, forklarer Rannveig.


Når man blir ansatt så får man den opplæringen man trenger, så det er få formelle krav for å få en jobb som eventmedarbeider. Det er derimot noen personlige kvalifikasjoner som kan være nyttige å ha.


 

– Det er viktig at man synes det er hyggelig å prate med folk. Nordmenn blir som kjent litt mer sosiale når vi har fått litt innabords. Folk vil gjerne ha anbefalinger og spør gjerne etter hvilke typer produkter de burde prøve, smiler Rannveig.

 

LES OGSÅ: Tre typer deltidsjobb: Hvilken passer for deg?


Periodevis kan det oppstå utfordringer.

 

– Det kan være litt høyt trykk iblant, når det er veldig store eventer og det kommer 100 stykker som skal ha seg en øl. Folkemengder kommer jo gjerne i bølger. Er det høyt trykk av mange mennesker, må man bare tenke at øl ikke tapper seg noe raskere hvis man stresser, mener Rannveig.


Rannveig forklarer entusiastisk om hvordan jobben hennes har lært henne mye om mennesker.

 

– Du lærer deg å takle veldig mange forskjellige personlighetstyper. Det er veldig forskjellige mennesker som kommer på alle disse eventene. Det handler om å lese personligheter og finne ut hvordan du skal komme overens med akkurat dem, tenker hun.


 

LES OGSÅ: Deltidsjobbene med de beste frynsegodene


For å bli ansatt som eventmedarbeider kan du ta direkte kontakt og sende en e-post. For å få en såpass kul jobb som eventmedarbeider, bør man vise initiativ overfor dem som driver selskapet.

 

– Folk liker veldig godt at man viser interesse for bedriften deres, så jeg vil anbefale at man sender en mail direkte og skriver sånne ting som: «Hei, jeg liker det dere driver med, jeg har lyst å være med».


Rannveig er veldig glad for å jobbe et sted hvor hun kan stå inne for produktene som bedriften produserer, og at det er gøy å jobbe der. Det er det sosiale aspektet som er viktig.

 

– Jeg har det veldig hyggelig på jobb med både gjester, sjefen og de andre ansatte. Alle er skikkelig ålreite mennesker, smiler hun.


Fellesskapet er grunnlaget.

 

– Det jeg gleder meg mest til når jeg kommer på jobb er å møte og henge med dem jeg jobber sammen med, avslutter hun.

 

Klikk her for å lese mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter i serveringsbransjen