(KarriereStart.no):

– Hverdagen som fagarbeider er veldig artig. Du vet akkurat hva du skal gjøre og du har en mestringsfølelse over det du driver med. Følelsen av å kjøre forbi en bygning du har vært med på å lage er veldig spesiell. Det er artig å kunne si at man har vært med på å bygge det, sier betongfagarbeideren Henrik Norevik.

 

Han forklarer at forskjellen fra å sitte på skolebenken, til å jobbe som fagarbeider, er veldig stor.

 

– Det jeg ikke lærte på skolen, som jeg skulle ønske jeg hadde visst, var at det fantes veldig mange enklere løsninger. For eksempel systemforskalinger og bindemaskiner, noe vi ikke fikk brukt på skolen. På skolen lærer du gjerne ting på gamlemåten.

 

Samtidig anbefaler han å følge med på det teoretiske på skolebenken. For det er veldig mye av teorien som også vil bli brukt i praksis. Ikke inst når man skal gjennomføre fagprøven.

 

– Det mest utfordrende jeg har vært borti hittil, er fagprøven. Det som gjorde det spesielt vanskelig, var at det tok lang tid. Du måtte være nøye og ha alt på stell for at ting skulle gå veien, sier han.


 

Henrik hadde forventninger om at yrket kom til å bli veldig tungt. At vinteren kom til å bli lang. Det stemte ganske bra.

 

– Det å jobbe om vinteren er seigt. Vinteren er seig. Men det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær.

 

Etter ett år i yrket, ser han på fremtiden som veldig åpen, fordi det er mange muligheter for videre utdanning.

 

– Ett av mine mål er å kunne bli formann en dag, sier han.

 

Det første året har også forsterket inntrykket han hadde om at dette var et veldig trygt yrke.

 

– Det er gode lønninger, og du skal ikke være redd for å ta i et tak. Det er tungt, men det er akkurat som det skal være. Jeg synes at du skal bli betongfagarbeider, fordi det er et veldig trygt yrke, avslutter Henrik.

 

Ler mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen bygg, anlegg og entreprenørbransjen