(KarriereStart.no):

– En bilmekaniker skrur på biler og vedlikeholder dem. Det går ut på å gjøre kunden fornøyd, og passe på at bilen er kjørbar på norske veier, forklarer Stian Eide Isaksen, som er bilmekaniker hos Toyota Oslo.

 

Bil har vært det store for Stian helt siden han var liten, så det å velge yrkesvei har derfor ikke vært noe stort problem. 

 

– Interessen har alltid vært der, så bil er tingen for meg. Det var hovedsakelig en hobby, men jeg har gjort det til arbeid. Jeg vil holde på med det hele tiden. Dette er drømmejobben for meg, for jeg liker å finne ut av problemer, og får lov til å mekke på biler hver eneste dag, sier han.

 

Stian har vært bilmekaniker i snart fem år, og siden den gang har det skjedd mye på bilfronten. Ikke minst at det finnes langt flere typer motorer enn før.

 

– Det har kommet mange nye elektriske biler på markedet. Du må kunne skru på alt fra bensin, diesel, hydrogen, hybrid og elektrisk. Det er veldig viktig at jeg lærer meg nye ting hele tiden, for å kunne vedlikeholde ulike biltyper.


 

For å bli bilmekaniker går man først to år på videregående skole, etterfulgt av to år i lære, før man kan ta fagbrev. Når man har tatt fagbrevet, kan man jobbe hos de fleste bilforhandlere og mekaniske arbeidsplasser.

 

– Som bilmekaniker kan du jobbe hos merkeverksteder eller mindre verksteder. Hos merkeverkstedene jobber du som regel med ett bilmerke. På de mindre jobber du med litt forskjellig, så det er litt variasjon. Jeg jobber på Toyota, og får derfor jobbe med det meste fra hybrid, elektrisk, bensin og diesel. Vi har det meste.

 

For å lykkes som bilmekaniker gjelder det å stå på og vise seg frem, forklarer Stian. Man må vise at man kan og vil.

 

– Det passer for folk som har tålmodighet, er glad i problemløsning og som ikke minst er veldig glad i bil, avslutter han.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger