(KarriereStart.no):

Kjell Erik Zetterström jobber som butikksjef hos Clas Ohlson på Vinterbro Senter i Akershus.

 

– En butikksjef er i utgangspunktet den som har ansvar for alt i butikken. Ansvar for at butikken både selger, leverer og er en fin arbeidsplass, forklarer han.

 

Alt av kundebestillinger, varebestillinger, samt oversikt over hva som selger og ikke selger, får han god hjelp til av datasystemet sitt. Den viktigste delen av jobben foregår derfor ute i butikken med de ansatte, og få dem til å hente ut det beste av seg selv.

 

– Det å jobbe med å utvikle ansatte slik at de hele tiden yter maksimalt, og vil komme på jobb og gjøre en god jobb. Det er vel kanskje en av de viktigste egenskapene en butikksjef trenger, sier Kjell Erik.

 

Lyst på jobb innen butikk og varehandel? Les mer om bransjen og jobbmuligheter her

 

Han trekker også frem andre viktige egenskaper, som det å kunne jobbe strukturert mot et mål, levere resultater, være flink til å se gode løsninger, og det å ha kremmerånd. Men nøkkelen for å suksess ligger likevel mye hos de ansatte.

 

– For at jeg skal lykkes er det viktig at jeg har flinke kolleger rundt meg, at jeg er flink til å delegere, og ha med meg teamledere og mellomledere som jeg jobber gjennom.


 

Klikk her for utdanningsmuligheter innen butikkfaget

 

Dette virker til å være et viktig poeng for butikksjefen. Man kan ikke være typen til å måtte gjøre alt selv, man må ha evnen til delegere ansvar og jobbe gjennom andre. Det er noe personalet også vil sette pris på.

 

– Hvis du ikke gjør en god jobb som butikksjef vil du miste personalet. Du får ikke de til å jobbe med deg, og da vil omsetningen falle. Du får ikke de resultatene du skal ha.

 

Når vi spør ham om hva han liker best med jobben, er han ikke i tvil. Det svaret ligger fremst i pannebrasken.

 

– Det er personalet, å jobbe med så mange spennende mennesker. Personer som gjør alt for at dette skal være en god arbeidsplass. Det er rett og slett personalet jeg jobber med, avslutter Kjell Erik.

LES OGSÅ: Trainee i Rolls-Royce Marine: Erlend Magnus Lervik Coates

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger