(KarriereStart.no)

Beate Cappelen jobber som byggingeniør i Peab, som er et av Nordens ledende bygg- og anleggsselskaper. Hun forklarer at byggingeniører jobber med bygging av boligblokker, næringsbygg eller tekniske anlegg.

 

– Mine ansvarsområder er å sørge for at ting blir bygget i henhold til tegninger, at vi følger planen på prosjektet og at vi jobber i henhold til budsjett, sier Beate.

 

Lyst på jobb innen bygg og anlegg? Les mer om bransjen og jobbmuligheter her

 

Jobben som byggingeniør innebærer også at man møter mange forskjellige mennesker. Man jobber nemlig tett sammen med alt fra håndverkere, rådgivere og økonomer, til de som jobber med kvalitet og sikkerhet. Beates jobb er å sørge for at alle disse personene klarer å kommunisere og prate sammen. En god byggingeniør må derfor være god på kommunikasjon, ha god teknisk forståelse og være løsningsorientert.

 

– Det som motiverer meg med mitt yrke, er å få være med å lede større byggeprosjekter, og det å se at det starter med byggegrop som ender med å bli store boligblokker. Det å kunne gå i byen og si at dette er et prosjekt jeg har vært med på. Det er det som motiverer meg, understreker Beate.


 

Klikk her for å se studier innen teknologi, ingeniørfag og arkitektur

 

Hun er ikke i tvil om at byggingeniør-yrket er et smart karrierevalg, og oppfordrer gjerne andre til å vurdere yrket.

 

– Man skal velge å bli byggingeniør fordi vi trenger masse folk innen bygg, i hvert fall kvinner. Det er en trygg arbeidsplass, det er behov for byggingeniører, og fordi det er gøy å få være med å se ting bli skapt fra ingenting til store byggverk.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger