(KarriereStart.no):

– En digital forretningsutvikler ser på hvordan vi kan bruke ny teknologi til å gjøre ting bedre, eller fornye produkter og tjenester vi har, forklarer Ine Fossen, som er digital forretningsutvikler i ABB.

 

For å gi et eksempel på hva hun jobber med, forteller hun at de har laget en applikasjon som hjelper oljeplattformene med å komme raskere i gang med produksjonen etter en såkalt «shutdown». Det har gjort arbeidshverdagen mye enklere for dem som sitter på operasjonsrommet.

 

– Jeg er med på å fornye ABB, og det synes jeg er utrolig kult, sier hun.

 

– Digitalisering er noe som står høyt på agendaen for alle mulige bedrifter. Vi sier at du må «innovere for å overleve», og derfor er denne jobben så utrolig viktig.

 

For å bli digital forretningsutvikler er det en fordel å ta utdanning innen økonomi og administrasjon. Ine har for eksempel en mastergrad i innovasjon og forretningsutvikling.

 

– Du bør også være interessert i teknologi, og forstå hvordan det kan brukes for å øke effektiviteten. I mine øyne, er en god digital forretningsutvikler en som er kreativ, klarer å være løsningsorientert, og like å jobbe sammen med andre mennesker for å skape nye ting, sier hun.


 

Det er behov for digitale forretningsutviklere overalt, så jobbmulighetene er veldig gode. Du kan for eksempel jobbe i industrien, bank, finans, helsevesenet eller andre offentlige instanser.

 

– Jeg synes du skal bli digital forretningsutvikler, fordi du får jobbe med ny teknologi, og se hvordan den kan bli implementert i bedriften du jobber for, og vi bidrar til å øke effektiviteten og bærekraften hos kundene våre, avslutter Ine.

 

Les mer om jobbmuligheter og arbeidsgivere innen forskning og utvikling