– En frisør jobber i en salong, og har kunder som består av barn, damer og herrer som vi klipper og farger håret til, forklarer Stina Zachariassen, som er frisør og daglig leder ved På Haaret Barcode i Oslo.

Hun mener en god frisør bør være glad, positiv, en god lytter og ha evnen til å være tilstede i øyeblikket. Man bør altså generelt like mennesker og det å jobbe med service. Siden yrket krever at man følger med i tiden, er det også en fordel om man er interessert i trender og er villig til å utvikle seg i faget.

– Vi holder oss oppdatert med både intern og ekstern kursing, ved å følge med på sosiale medier og trender på blant annet Instagram og Facebook. Vi drar utenlands på kurser og visninger, ser mye i blader og magasiner, og vi blir inspirert av mennesker vi ser på gaten.

I starten av en frisørkarriere jobber man med å bygge opp en kundegruppe.

– Den får du følge gjennom mange år. Du får være med på kundens liv, sier Stina.

Man har i utgangspunktet tre veier som kan lede deg til frisøryrket. Det første er å gå yrkesfag på videregående i to år, etterfulgt av to år som lærling. Det andre alternativet er å gå på privatskole i seks måneder, etterfulgt av lærlingplass i salong i tre år. Du kan til og med bli frisør uten utdanning, men da er du lærling i en salong under opplæring i fire år.

– Jobbmulighetene er veldig gode. Du kan jobbe på mange forskjellige måter. Du kan være ansatt, drive egen salong, ha franchise og du kan jobbe over hele verden. Vi jobber med mennesker på mange forskjellige plasser.

Arbeidstidene er ganske varierte, og de kan du stort sett velge selv. Men du må være forberedt på å jobbe både dag, kveld og helger.

– Det jeg liker best med jobben, er å jobbe med mennesker. Vi er med på få dem til å føle seg vel, avslutter Stina Zachariassen.


Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger