(KarriereStart.no):

– En helseadministrajonssekretær er en helsefagarbeider med videreutdanning innen helseadministrasjon. Jeg har blant annet ansvar for fakturering, pasientbehandling og pasientkoordinering, forklarer Eirin Skofterud, som er helseadministrasjonssekretær ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Øst.

 

Det hun liker best med jobben, er at de jobber i tverrfaglige team, og at de er flinke på å “spille hverandre gode”. Hun liker også at hun får veksle mellom administrative oppgaver, samtidig som hun får være en del av pasientbehandlingen og kontakten med pasientene.

 

– En god helseadministrasjonssekretær er i mine øyne en som er nøye, våken og ryddig, fordi man har ansvar for koordinering, økonomi og pasientbehandling, sier hun.

 

Før Eirin ble helseadministrasjonssekretær jobbet hun noen år som helsefagarbeider. Da jobbet hun tredelt turnus på sykehjem og sykehus, og arbeidsoppgavene gikk stort sett ut på stell av pasienter.

 

– Så valgte jeg å ta videreutdanning, fordi det ga meg mye mer sikkerhet i fremtidig jobb, samtidig som det gir et bredere spekter av ting du kan jobbe med innen helse. Nå kan jeg for eksempel jobbe mer administrativt, og jeg kan velge å ha en dagjobb fra 08:00 til 15:30.


 

For å bli helseadministrasjonssekretær må du altså først ha en helsefaglig bakgrunn, for så å ta videreutdanning innen helseadministrasjon. Eirin, for eksempel, søkte seg til videreutdanning ved Fagskolen i Østfold.

 

– En av grunnene til at jeg synes du skal ta videreutdanning innen helseadministrasjon, er at du har mye større sjanse for å få fast jobb i fremtiden, avslutter Eirin.

 

Klikk her for å lese om jobbmuligheter og arbeidsgivere innen helse og omsorg