(KarriereStart.no):

En maritim ingeniør har, som navnet tilsier, en ingeniørutdanning med spesialisering innen noe som har med havet å gjøre. Sigbjørn Rudaa jobber som maritim ingeniør i den tradisjonsrike maritime industrigruppen Wilhelmsen, og forteller om varierte arbeidsoppgaver.

 

– Det kan for eksempel være styrkeberegning på skip, å optimalisere en propell på et skip, å lage undervannsdroner, å se på fiskeanlegg ute til sjøs, eller så kan det brukes til dataanalyse, siden ingeniører er veldig analytiske, sier Sigbjørn.

 

Sigbjørn forteller at nysgjerrighet er en av de viktigste egenskapene for en maritim ingeniør.'

 

– Det er viktig å være nysgjerrig, for ofte er problemene vi jobber med problemer som ikke har blitt løst enda.

 

Utfordrende

Sigbjørn forteller at jobben som maritim ingeniør byr på stadige utfordringer, og at det ofte ikke er nok å bare ha kunnskaper innen sitt eget fagfelt.

 

– Jeg blir hele tiden utfordra til å lære meg nye ting. Jeg må plutselig bli en dataingeniør, selv om jeg er en maritim ingeniør. Å få satt sammen kombinasjonen av min kunnskap fra marinteknologi med min lidenskap for programmering, er kanskje det jeg liker best med jobben min, sier Sigbjørn.


 

Som maritim ingeniør jobber man vanlig kontortid, ifølge Sigbjørn, men har også mulighet til å reise verden rundt på skipsbesøk i forbindelse med jobben.

 

– Noen av de stedene jeg har vært i det siste er Seattle, Singapore, Lisboa og eksotiske Stavanger.

 

– Yrket passer veldig godt for personer som ønsker å se på problemer som ikke er løst, og som ønsker å jobbe med teknologi tilknytta havet, avslutter Sigbjørn.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger