(KarriereStart.no):

I alle industrier hvor det finnes elektriske installasjoner, er det også behov for serviceingeniører. De driver med igangkjøring, support og vedlikehold av det tekniske utstyret. Derfor kan de jobbe med alt fra fornybar energi, vann og vindkraft, olje og gass – eller i maritim sektor, slik som Mathias Mannermaa gjør.

 

– Som serviceingeniør har jeg ansvaret for min del av utstyret vi leverer. Det kan være alt fra enkle komponenter til komplekse anlegg, forklarer han.

 

Det er viktig å like problemløsing hvis man skal bli en god serviceingeniør, mener Mathias. Det er også viktig at du trives i en utfordrende og hektisk hverdag – og at du liker samarbeid mellom andre disipliner.

 

– Jeg syns det er en utrolig kul jobb, fordi du får se veldig mange steder, du kommer borti utrolig mange forskjellige arbeidsoppgaver og du er innom mange miljøer overalt i verden.

 

Mathias jobbet først som skipselektriker, men ble etterhvert moden for flere utfordringer. Derfor bestemte han seg for å ta en bachelorgrad innen maritim elektroautomasjon. Det førte til jobben som serviceingeniør i ABB, som han nå har hatt i halvannet år. Han forklarer at det finnes flere måter å bli serviceingeniør på.


 

– Man kan enten ha en bachelorgrad, for eksempel elektro og automasjon, eller en mastergrad. Eller så kan man veie opp med fagbrev og erfaring.

 

Og som ferdig utdannet serviceingeniør, er jobbmulighetene veldig gode.

 

– Alt utstyr som er laget, og skal lages, trenger service. Derfor er dette en trygg jobb, også i fremtiden, avslutter Mathias.

 

Les om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen engineering