(KarriereStart.no):

Marita Jacobsen jobber som kiropraktor ved Eureka Kiropraktikk og Bekken & Barn. Som kiropraktor har hun spesialkompetanse på nerve- muskel- og skjelettsystemet, og forteller at kiropraktorer har et helhetlig blikk på kroppen.

 

– Vi kan hjelpe til med alle typer plager som kommer av nedsatt funksjon i bevegelsesapparatet. Det mest vanlige er at vi behandler rygg og nakke, men vi kan behandle alle ledd i kroppen spesifikt, sier Marita.

 

En kiropraktor behandler muskulatur, gir øvelser og veiledning og råd til pasienten, for å forebygge fremtidige plager. Som kiropraktor varierer det hvor lenge man jobber med pasienter, siden noen har mer langvarige helseproblemer enn andre.

 

– Noen blir bra på en, to, kanskje tre behandlinger, mens andre trenger mer tid, fordi de har mer komplekse plager som har vært i kroppen lenger.

 

Lyst på jobb innen helse- og omsorgssektoren? Les mer om bransjen og jobbmuligheter her

 

Del av primærhelsetjenesten

Kiropraktor er en beskyttet tittel, og for å bli kiropraktor kreves det en seksårig universitetsutdannelse, der man er ute i turnus det siste året. Som kiropraktor er man primærhelsekontakt på muskel- og skjelettplager i Norge. Det betyr at kiropraktorer har rett til å sykemelde, samt å henvise til bildeundersøkelser og til spesialister.


 

Marita mener at en god kiropraktor er nødt til å være både kunnskapstørst og flink med mennesker.

 

– Det som kjennetegner en god kiropraktor, er at du er genuint interessert i faget ditt, at du har lyst til å lære. ikke bare i studietiden, men også etterpå. Viktige personlige egenskaper er å være en sosial person som liker å jobbe med mennesker, at du er empatisk og en god lytter, sier hun.

 

Marita forteller at det er motiverende å se pasienter bli bedre, og at hun som kiropraktor har verktøy som kan hjelpe mennesker mot en varig endring.

 

Jeg synes du skal velge å bli kiropraktor, fordi det er en utrolig givende jobb. Du hjelper mennesker til en bedre hverdag og økt livskvalitet, avslutter Marita.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger