(KarriereStart.no):

– En HR-konsulent jobber med lønn, personale og administrasjon, og vi er et bindeledd mellom arbeidstaker og arbeidsgiver, sier Andrea Ingeberg, som er HR-konsulent i Affinion International.

 

Det er de som tilrettelegger for at arbeidsplassen er en god plass å være på, og at alle føler seg sett og velkomne.

 

– Det som motiverer meg, er når de ansatte har det bra, forklarer hun.

 

Andrea har ansvar for å lønninger i Affinion Internationals avdelinger i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Hun har også ansvar for sykefravær og sykefraværsoppfølging, i tillegg til administrative oppgaver som fakturering og kontering. Dette er oppgaver som krever visse personlige og faglige egenskaper.

 

– Det er viktig å være strukturert og flink med tall, og du må være flink med mennesker. Det er viktig for at de ansatte skal føle at de kan komme til deg om det skulle være noe, og at de har tro på at du gjør en riktig og god jobb som HR-konsulent, sier Andrea.

 

– Det er vi i HR-avdelingen som har ansvar for at de ansatte trives på jobb, og dermed er produktive.


 

LES OGSÅ: Vurderer du å studere HR og personalledelse? Les dette først

 

For å bli HR-konsulent bør du ha en bachelor i HR og personalledelse. Da vil du få en kompetanse som er etterspurt i flere bransjer.

 

– Jobbmulighetene er veldig gode. Du kan jobbe i finans, shipping, ernæring, og du kan jobbe på legekontor, fordi alle selskaper og firmaer har behov for en HR-avdeling.

 

– Jeg synes du skal bli HR-konsulent, fordi du får muligheten til å hjelpe folk med å ha et bedre arbeidsliv, avslutter Andrea.

 

Klikk her for å lese mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter i HR-bransjen