(KarriereStart.no):

En prosjekteringsleder har ansvaret for å produsere tegninger og produksjonsdokumenter for et byggeprosjekt. De har også ansvaret for å koordinere prosjekteringsgruppa, som består av tverrfaglige konsulenter som tegner og regner på bygget.

 

Kristian Rikheim som prosjekteringsleder i bygg- og eiendomsutviklingsselskapet NCC. Og det er et jobb han trives svært godt i.

 

– Det som gjør det til en spennende jobb, er at du begynner med ingenting, så får du sitte og planlegge, så blir det et bygg til slutt. Det kan være alt fra skoler, veier, kontor, badeanlegg, boligblokker og bruer. Du får også jobbe med veldig kompetente og flinke folk, sier han.

 

Hans oppgave er å være bindeleddet mellom de som prosjekterer, og de som utfører. Dette er en rolle som krever flere nøkkelegenskaper.

 

– I mine øyne er en god prosjekteringsleder en som skaper vinnende prosjekter ved å produsere gode løsninger og tegninger, som gjør at de som jobber på byggeprosjektet kan jobbe effektivt. En prosjekteringsleder bør være god på å samarbeide med folk og å få folk til å samarbeide, sier Kristian.


 

For å bli prosjekteringsleder bør man ha en teknisk utdanning. Kristian studerte ved NTNU i Trondheim, og er utdannet sivilingeniør. Derfra jobbet han seg opp til stillingen han har i dag.

 

– Jeg startet som prosjektingeniør. Jeg jobbet som det i to år, og så ble jeg prosjekteringsleder. Det kan være en vei å gå for å bli prosjekteringsleder – en av mange. Det er også noen som blir det basert på erfaring, som er veldig dyktige på det de har gjort over mange år.

 

– Det som motiverer meg er å få til et godt samarbeid, som fører til at man får ført opp et bygg som skal stå her i femti- til hundre år, til jeg er en gammel mann. Det motiverer meg.

 

Klikk her for å lese mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen bygg-, anlegg- og entreprenørsbransjen