(KarriereStart.no):

Lasse Arnesen jobber som utvikler i It-konsulentselskapet CGI Norge AS, som holder til på Etterstad i Oslo. I rollen som utvikler lager han både større programvarer for store selskaper, og mindre programmer til enkle nettsider.

 

– Det er utrolig kult å jobbe med utvikling, man kan lage omtrent hva man vil, og jeg tror det er en av de sikreste jobbene i fremtiden, sier Lasse.

 

Han forklarer at det i hovedsak finnes to typer utviklere. Frontend-utviklere, som jobber med grensesnittet og det sluttbrukerne ser, og backend-utviklere, som jobber med prosessene "på baksiden" som får systemene til å henge sammen.

 

– Felles for alle utviklere er at man er problemløsende, og jobber analytisk med problemer. Gode nøkkelegenskaper å ha, er å være nysgjerrig, ha lyst til å lære nye ting, være motivert og ha interessen for teknologi. I dette yrket er det enormt med forandringer på det man jobber med. Derfor må man hele tiden holde seg oppdatert.

 

Lyst på konsulentjobb innen It? Les mer om bransjen og jobbmuligheter her

 

Han legger også til at jobbmarkedet for utviklere er veldig godt. Det finnes mange muligheter og veier man kan gå.


 

– Jeg, for eksempel, har gått konsulentveien og jobber derfor mye ute hos forskjellige kunder, og må også jobbe mye med kommunikasjon og jobbe med å skape gode relasjoner, sier Lasse.

 

Hvis du ønsker å satse på en karriere som utvikler, anbefaler han å sikre seg den riktige kompetansen ved en høgskole eller et universitet.

 

– Stort sett er man avhengig av å ha en bachelorgrad som er relevant for å komme i gang i et utvikleryrke. For eksempel en bachelor i informasjonsteknologi, eller en ingeniørutdanning, avslutter han.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger