(KarriereStart.no):

En prosjektingeniør er en assisterende prosjektleder, som jobber tett med prosjektleder og formann på byggeplassen, og som har egne ansvarsområder som man følger opp.

 

– Det kan være oppfølging av kvalitetssikring, HMS, prosjektering, fremdrift, at spesielle prosjektkrav som for eksempel Breeam er ivaretatt, man får prøve seg på mye og får være med ute på byggeplassen, forklarer Helene Rossi, prosjektingeniør i GK Rør AS.

 

Som prosjektingeniør lærer man litt om alt i byggeprosessen. Fra råbygg til ferdigstillelse, og alt det innebærer, både av teknisk og adminstrativ oppfølging. Og det er nettopp det hun liker best ved jobben sin – at hun hele tiden får lære nye ting. Både forbi hun jobber med mange kompetente kollegaer, men også fordi hun får møte alle aktørene i byggeprosessen, og dermed få se ting fra ulike perspektiv.

 

– Jeg får sitte i møter med prosjektledelse, med byggherrer og jeg får også følge opp håndverkere ute på plassen, der jeg får teknisk innsikt i hva de driver med, sier hun.


 

For å bli prosjektingeniør bør man ha en ingeniørutdanning innen et teknisk fag, for eksempel en Bachelor- eller Mastergrad innen Energi og miljø. Når man har jobbet som prosjektingeniør en stund, finnes det flere veier videre, forklarer Helene.

 

– Man kan enten bli prosjektleder eller fordype seg innenfor spesifikke emner i faget, så man får muligheten til å jobbe videre med det man interesser seg for, og få oppgaver som er i tråd med interessene.

 

– Du skal velge å bli prosjektingeniør, fordi det er et utrolig spennende yrke der man får lære alt om byggeprosessen, man får være med fra begynnelse til slutt, og være med på alt fra boligprosjekter, store næringsbygg, til spesielle anlegg som ishaller og idrettshaller, og man får møte alle aktørene i byggebransjen, avslutter Helene.

 

Klikk her for å lese mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter innen bygg-, anlegg- og entreprenørsbransjen