(KarriereStart.no):

Som regnskapsfører fører du som navnet tilsier regnskapet for bedriften du jobber i. Du har blant annet ansvar for økonomirapportene, samt for rapportering til myndighetene innen gitte tidsfrister.

 

Merethe Bjerke jobber som regnskapsfører i Accountour, som er er Nord-Europas største selskap innen regnskap- og rådgivingstjenester.

 

– For å være en god regnskapsfører må du ha god tallforståelse, være serviceinnstilt og endringsvillig med tanke på morgendagens teknologiske løsninger, sier Bjerke.

 

Stadige endringer

Som regnskapsfører står man midt oppe i mange av de teknologiske nyvinningene som er i ferd med å bli en del av arbeidslivet, og Bjerke forteller at det er stadige endringer i måten en regnskapsfører jobber på.

 

– Stadig mer av regnskapsføringen foregår nå mer automatisert og skybasert. I dagens samfunn er forståelse for IT og dens utvikling stadig viktigere. Dette er også noe en regnskapsfører må ha god kontroll på for å kunne utøve yrket sitt.

 

Bjerke forteller at jobben som regnskapsfører kommer med en stor grad av fleksiblitet.


 

– Jeg kan velge å sitte og jobbe her på kontoret, eller så kan jeg utføre de samme arbeidsoppgavene dersom jeg er på ferie på hytta eller i Spania, så lenge jeg har en PC tilgjengelig, sier Bjerke.

 

For å bli autorisert regnskapsfører må man ha en treårig bachelor i økonomi og administrasjon, samt to års yrkespraksis.

 

– Jeg synes du skal bli regnskapsfører dersom du ønsker store faglige utfordringer og stor variasjon i arbeidshverdagen, avslutter Bjerke.

 

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger