(KarriereStart.no):


– En resepsjonist er en person som ønsker gjesten velkommen og hjelper til med innsjekk og utsjekk av hoteller, sier Nora Nysveen, som er resepsjonist på The Well Spa & Hotell.


Videre forklarer hun at resepsjonister har kontakt med alle avdelingene, fra marked og rengjøring, til mat spaavdelingen.


– Jeg synes det er veldig interessant å lære om hvordan alle avdelingene i et hotell fungerer. Jeg valgte dette yrket fordi jeg syns det er en veldig spennende og givende jobb. Man møter nye mennesker hele tiden og er alltid i utvikling.


En annen ting hun synes er fint med å være hotellresepsjonist, er at det gir en fin inngang til andre karrieremuligheter.


– Utviklingen min blir sannsynligvis først å bli resepsjonssjef. Etter det tenker jeg kanskje å bytte over til booking og så jobbe meg oppover. Det som er så spennende, er at man faktisk kan bli hotelldirektør en dag. Et eksempel på det er vår tidligere hotelldirektør. Han har jobbet som resepsjonssjef. Det finnes mange slike eksempler.For å lykkes i dette yrket mener Nora at man må kunne tilpasse seg gjester, jobbe i team, være selvstendig og at man ønsker å utvikle både seg selv og andre.


– Du må selvfølgelig også alltid være positiv og imøtekommende, legger hun til.


For å bli resepsjonist bør man ha en utdanning innen reiselivsledelse. Man kan velge reiseliv og ledelse på videregående og ta det som fagbrev.


– Det er også muligheter for å bli lærling rundt omkring i landet. Alle hoteller trenger resepsjonister, og det betyr at du har jobbmuligheter over hele verden, avslutter Nora Nysveen.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger