(KarriereStart.no):

Per Edwin Engen jobber i RSM Norge. RSM er Norges ledende revisjons- og rådgivningsselskap for små og mellomstore bedrifter, og er også det mellomstore selskapet i revisjonsbransjen. En revisors hovedoppgave er kontroll av årsregnskapet til revisjonspliktige foretak, men også annen bistand og rådgivning er viktige oppgaver.

 

– Revisjon handler om mer enn bare tall, forteller Per Edwin. – Det handler om å ha god forretningsforståelse og evnen til å snakke med mennesker. Jeg tror det er minst like viktig å ha høy sosial intelligens som god tallforståelse.

 

I løpet av en typisk arbeidshverdag er Per Edwin mye ute av kontoret. Som revisor er man involvert i revisjon av opp mot så mange som hundre forskjellige selskaper, og det krever en utstrakt kundekontakt.

 

 Det som gjør hverdagen min morsom og interessant, er at den er variert. Jeg jobber med massevis av mennesker i ulike bransjer, og er tett på næringslivs-Norge.

 

Les også: Vurderer du å studere økonomi? Les dette først!

 

Allmennhetens tillitsperson

En normal arbeidsdag for en revisor varer fra 8-4. Man må imidlertid være forberedt på perioder med lange dager, som blir kompensert ved overtidsbetaling. I revisorbransjen er perioden fra januar til mai den travleste perioden, siden dette er tiden da alle regnskapene skal bli ferdige.

 

 En god revisor kjennetegnes ved at han har god tall- og virksomhetsforståelse, evner å skape tillit og er tålmodig, mener Per Edwin.

 

Lyst på jobb i revisjonsbransjen? Les mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter her

 

For å bli revisor kreves en økonomiutdannelse på enten bachelor- eller masternivå. I 2016 hadde ni av ti nyansettelser i revisorbransjen en utdanning på masternivå eller tilsvarende. Derfor anbefaler han de som ønsker en karriere innen revisjon å skaffe seg en mastergrad innen økonomi, og gjerne innenfor regnskap og revisjon

 

 Jeg synes du skal velge å bli revisor hvis du liker å jobbe med tall, synes det er morsomt å jobbe med mennesker og trives i et ungt, faglig miljø. En revisor er allmennhetens tillitsperson og skal skape tillit ute i næringslivet, avslutter Per Edwin.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger