(KarriereStart.no):

Per Edwin Engen jobber i RSM Norge. RSM er Norges ledende revisjons- og rådgivningsselskap for små og mellomstore bedrifter, og er også det mellomstore selskapet i revisjonsbransjen.

En revisors hovedoppgave er kontroll av årsregnskapet til revisjonspliktige foretak, men også annen bistand og rådgivning er viktige oppgaver.

 

– Revisjon handler om mer enn bare tall, forteller Per Edwin. – Det handler om å ha god forretningsforståelse og evnen til å snakke med mennesker. Jeg tror det er minst like viktig å ha høy sosial intelligens som god tallforståelse.

I løpet av en typisk arbeidshverdag er Per Edwin mye ute av kontoret. Som revisor er man involvert i revisjon av opp mot så mange som hundre forskjellige selskaper, og det krever en utstrakt kundekontakt.

– Det som gjør hverdagen min morsom og interessant, er at den er variert. Jeg jobber med massevis av mennesker i ulike bransjer, og er tett på næringslivs-Norge.

 

Les også: Vurderer du å studere økonomi? Les dette først!

 

Allmennhetens tillitsperson

En normal arbeidsdag for en revisor varer fra 8-4. Man må imidlertid være forberedt på perioder med lange dager, som blir kompensert ved overtidsbetaling. I revisorbransjen er perioden fra januar til mai den travleste perioden, siden dette er tiden da alle regnskapene skal bli ferdige.

– En god revisor kjennetegnes ved at han har god tall- og virksomhetsforståelse, evner å skape tillit og er tålmodig, mener Per Edwin.


 

Lyst på jobb i revisjonsbransjen? Les mer om arbeidsgivere og jobbmuligheter her

 

For å bli revisor kreves en økonomiutdannelse på enten bachelor- eller masternivå. I 2016 hadde ni av ti nyansettelser i revisorbransjen en utdanning på masternivå eller tilsvarende.

Derfor anbefaler han de som ønsker en karriere innen revisjon å skaffe seg en mastergrad innen økonomi, og gjerne innenfor regnskap og revisjon

 

– Jeg synes du skal velge å bli revisor hvis du liker å jobbe med tall, synes det er morsomt å jobbe med mennesker og trives i et ungt, faglig miljø. En revisor er allmennhetens tillitsperson og skal skape tillit ute i næringslivet, avslutter Per Edwin.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger