(KarriereStart.no):

Anders Wilhelmsen Austreim jobber som dørselger for Sector Alarm. Dette er en jobb som innebærer både salg på stand og messer, samt telefonsalg og oppsøkende salg på døren hjemme hos potensielle kunder.

 

Noen av utfordringene når jeg banker på dører, er å møte kunden der de er, speile dem, og få dem interessert i det jeg selger. Det som kreves for å bli en god dørselger er å jobbe hardt, ha lyst til å lykkes og å finne noe som motiverer deg, sier Anders.

 

Etter at han begynte å banke på dører har han blitt mer utadvendt. Han har lært mer om seg selv, om hvordan han er som person, hvordan folk oppfatter ham, samt at han har blitt flinkere til å bli kjent med nye mennesker. Dette er verdifull lærdom som han også anbefaler andre å tilegne seg gjennom det lærerike yrket.

 

Lyst på jobb som oppsøkende selger? Les mer om bransjen og jobbmuligheter her

 

Jeg syns du skal bli dørselger, fordi du vil lære mye om deg selv. Du lærer veldig mye om hvordan du skal takle alle situasjoner, du får pågangsmot, og blir veldig dyktig til å bli kjent med nye mennesker. Du vil kunne få bruk for det uansett hvilken jobb du tar etterpå. Takler du oppsøkende salg, takler du alt, og det er fantastisk CV-bygging.


 

En annen ting Anders liker veldig godt med jobben sin, er at provisjonen gjør at han får bestemme min egen lønn. Dette gjør at han blir motivert å jobbe ekstra hardt hver eneste dag. Dessuten blir han neppe arbeidsledig med det første.

 

Fordelen med å kunne salg, er at du blir aldri arbeidsledig. Det er alltid behov for selgere, i hvert eneste yrke. Uansett hva du jobber med, så trenger de salg.

 

Klikk her for å se studiemuligheter innen salg

 

Til sammen utgjør alle fordelene at dette burde passe for ganske mange. Andreas forklarer at jobben passer for studenter, elever fra andre klasse på videregående og oppover, eller folk som har lyst til å prøve noe helt nytt.

 

Uansett hvilken karriere du ønsker, bør du prøve oppsøkende salg først. Det er gøy, du møter mennesker, på veien tjener du mye penger, og du utvikler deg selv, avslutter Andreas.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger