(KarriereStart.no):

Er du nysgjerrig på selgeryrket og hva det går ut på? Jens Quanvik er salgscoach i Salgstinget AS med mange års erfaring som telefonselger, oppsøkende selger, salgsleder, coach, salgssjef og daglig leder i noen av landets største salgsorganisasjoner. I sitt daglige virke er han opptatt med å coache selgere, drive ledertrening, holde kurs og foredrag og skreddersy prestasjonsfremmende tiltak for bedrifter. 

 

– Salg er hele livsnerven i en bedrift. Det spiller liten rolle om den har gode  produkter, hvis ikke salget ikke går rundt. Det er hjertet, det er nerven i en enhver bedrift, sier Quanvik. 

 

Som selger har man mange muligheter. Selgere finnes i alle bransjer, og de fleste bedrifter har behov for selgere av varer og tjenester. Quanvik trekker frem de mange arbeidsmulighetene som en av de mange tingene som gjør salgsyrket spennende.

 

– Du kan jobbe som selger av oljeplattformer, av kompliserte tekniske IT-løsninger, til de mer konkrete tingene som forsikringer og mobilabonnement. Alt som er produkt eller en tjeneste må selges! forklarer Quanvik.


 

Frihet under ansvar

Som selger er man sin egen lykkes smed, og yrket er ikke nødvendigvis noen ni til fire-jobb med faste, rutinemessige dager. Quanvik forteller at selgere gjerne har fleksible arbeidstider, og at jobben gir frihet under ansvar. Dette innebærer også at man har mulighet til å påvirke hvor høy lønnen blir, avhengig av hvilken innsats man selv ønsker å legge ned i arbeidet. Skal man lykkes innen salg er det nemlig viktig å være både engasjert og hardtarbeidende. 

 

– Nøkkelen for å lykkes med salg er at du må brenne for det du driver med. Salg krever alt av deg. Det krever at du er sulten på å skape gode resultater. I tillegg er det viktig for å lykkes som selger at du lærer av de som er bedre enn deg, sier Quanvik.

 

– Salg er i alt vi driver med, og det er moro! avslutter Quanvik.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger