Universitetet i Oslo er Norges største kunnskapsinstitusjon med 7.094 ansatte og 27.600 studenter. UiO er Norges fremste allmennvitenskapelige universitet, med nasjonalt ledende og internasjonalt vel anerkjente fagmiljøer – og en viktig samfunnsaktør.
Psykologisk institutt er det eldste psykologiske instituttet i Norge. Forskningen ved instituttet er internasjonalt rettet med flere internasjonale samarbeidsprosjekter, og avspeiler psykologiens mangfold og kontaktflate med andre vitenskapelige disipliner, i medisin, humaniora og samfunnsfag. Studietilbudet i psykologi omfatter profesjonsstudiet i psykologi, samt et bachelor- og mastergradsprogram. I tillegg har instituttet en forskerutdanning (Ph.D.-grad) med 140 registrerte kandidater. Instituttet har en stab på 55 faste vitenskapelig ansatte, ca 40 stipendiater og postdoktorer, og en teknisk/administrativ stab på 22 personer.
Stipendiatstilling (dobbelkompetanse i psykologi)
Viktig melding: Denne stillingen har utlopt / er ikke aktiv
Om stillingen
Psykologisk institutt
Stipendiatstilling i "Prosjekt dobbelkompetanse i psykologi" Beskrivelse "Prosjekt dobbelkompetanse i psykologi" er et nasjonalt rekrutteringsprosjekt for stillinger som krever dobbelkompetanse innen psykologi. Med dobbelkompetanse menes dokumentert forskningskompetanse (avlagt doktorgrad) og spesialistkompetanse (godkjent spesialist innen kliniske områder, Norsk Psykologforening). Prosjektet startet i 2004 og Kunnskapsdepartementet har i tildelingsbrev for 2011 til de fire involverte universitetene, vist til at stipendiatstillinger øremerket dobbelkompetanseutdanning i psykologi, skal fortsatt brukes innen dette området og at aktiviteten videreføres på samme nivå som tidligere. Finansieringen av den kliniske delen av rekrutteringsstillingene skjer nå ut fra regionale samarbeidsavtaler mellom de aktuelle psykologiske fagmiljøene og aktuelle helseforetak. Rekrutteringsstillingene består av to selvstendige deler: en stipendiatperiode på 3 år og en spesialistkandidatperiode på 4 år. Ansettelse i stipendiatstillingene skjer med Psykologisk institutt som arbeidsgiver, mens ansettelse i spesialistkandidatstillinger skjer med Modum Bad som arbeidsgiver. Kvalifikasjonskrav og personlige egenskaper
Den som blir tilsatt må være cand. psychol. eller ha en tilsvarende utdanning som gir autorisering som psykolog i Norge. I samsvar med planen for rekrutteringsprosjektet vil søkere som har fullført mer enn to år av spesialistopplæringen på tidspunktet for utlysningen, ikke være aktuelle.
Prosjekter og spesialistutdanning som angår alvorlige psykiske lidelser, barn- og ungdom, prosess- og resultat av psykologisk behandling samt forebygging av psykiske lidelser vil være sentrale.
Spesialistutdanningen skjer ved Modum Bad og ved Helse Sørøst i stilling som spesialistkandidat. Det skal legges frem en plan for spesialistutdanningen som presiserer hvilken spesialitet/fordypningsområde som er siktemålet, samt en tentativ plan for fordeling av tid i doktorgradstipend og spesialistkandidat for de 7 årene. Planen for spesialistutdanning vurderes av Norsk Psykologforening.
Tildeling av stipend skjer i Styret ved PSI etter en samlet vurdering av prosjektplan og plan for spesialistutdanning.
Det vil bli lagt vekt på tematisk eller metodisk nærhet mellom forskningsprosjekt og klinisk spesialisering, men dette er ikke noe absolutt krav.
Gode samarbeidsegenskaper og evne til å inngå i faglige fellesskap.
Vurderingen av søkerne baseres i første rekke på prosjektets relevans og kvalitet, dokumenterte kvalifikasjoner og forutsetninger for å gjennomføre prosjektet, for stipendiatstillingen i samsvar med kriteriene for opptak til PhD-programmet (se: http://www.sv.uio.no/psi/forskning/doktorgrad-karriere/forskerutdanning/index.html Det forutsettes at stipendiaten deltar i instituttets og fakultetets PhD-program, og at søkeren legger fram en plan for forskningsarbeidet som fører fram til PhD-graden I henhold til gjeldende retningslinjer vil eventuell tid som forskningsassistent eller tilsetting i annen rekrutteringsstilling helt eller delvis bli trukket fra tilsettingstiden dersom søkerens forskningsarbeid som stipendiat vil være en direkte fortsettelse av tidligere utført arbeid i tilsvarende stilling, eller om tidligere utført pliktarbeid eller forskerutdanning vil være faglig relevant for den aktuelle tilsettingen. Det vises for øvrig tilgjeldende forskrift om ansettelsesvilkårfor stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat. Vi tilbyr (dette gjelder stillingen som stipendiat)
lønn etter lønnstrinn 48 - 54 kr. 391 300 - 433 100 per år (avh. av kompetanse)
CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
Kopier av vitnemål og attester, fullstendig publikasjonsliste og eventuelle faglige arbeider som de skal tas hensyn til ved bedømmelsen
Søknaden skal inneholde en plan for gjennomføring av forskerutdanning i henhold til retningslinjer for opptak til doktorgradsprogrammet ved PSI.
Planen skal omfatte en prosjektbeskrivelse, veilederavtale og beskrivelse av det forskermiljø/forskergruppe hvor doktorgradsarbeidet skal utføres. Ved vurderingen av søknadene vil tilknytning til gode forskningsmiljøer bli tillagt vekt.
UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Universitetet i Oslo ønsker flere kvinner i vitenskapelige stillinger. Kvinner oppfordres til å søke. Universitetet i Oslo ønsker også flere personer med minoritetsbakgrunn i vitenskapelige stillinger. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke.
Sted: Psykologisk institutt
Tiltredelse: 2012
Kontakter:
Kontorsjef Birgitte Bøgh-Olsen, tlf: 47 22 84 51 04,
Instituttleder Kjetil Sundet, tlf: 47 22 84 51 31
For elektronisk søknadsskjema:[Klikk her]
Se stillingsteksten ovenfor for informasjon om hvordan du søker på stillingen. Om du ikke skulle finne denne informasjonen der, besøk firmaets hjemmeside.