Om stillingene
Klima- og planseksjonen har nå ledig 2 faste stillinger (seniorrådgiver/rådgiver) og i tillegg et engasjement med 1 års varighet.
Til en av de faste stillingene ønskes primært en seniorrådgiver med minimum 5-6 års erfaring fra planarbeid i kommune, fylkeskommune, regional etter statlig etat, gjerne knyttet til arbeid med kvalitetssikring og utvikling. Annen relevant praksis kan også vurderes.
Seksjonen har medarbeidere med kontorsted både i Drammen og i Moss, og en av de faste stillingene vil ha kontorsted Moss. For engasjementstillingen vil det være mulig å velge et av de to kontorstedene. Vi ber de som søker oppgi om søknaden gjelder både fast stilling og vikariat, og kontorsted Drammen eller Moss.
Vi søker medarbeidere som har erfaring fra/interesse for samfunnsutvikling og arealplanlegging innenfor fagområder som samordnet bolig-, areal- og transportplanlegging, by- og tettstedsutvikling, jordvern, naturmangfold, friluftsliv, strandsone, barn og unge, universell utforming, samfunnssikkerhet, klimaendringer, folkehelse mm.
Klima- og miljøvernavdelingen har hovedansvar for planarbeidet i embetet, og samarbeider tett med andre avdelinger og seksjoner for å ivareta nasjonale og regionale interesser i planleggingen. Avdelingen har også ansvar for å følge opp at nasjonal klima- og miljøpolitikk iverksettes i fylkene, ha oversikt over miljøtilstanden i fylkene og bidra til at dette utvikler seg i en klima- og miljøvennlig retning.
Arbeidsoppgaver
- Hovedansvar for å skrive uttalelser til kommuneplaner, reguleringsplaner og dispensasjoner fra utvalgte kommuner
- Veilede kommunene innen bærekraftig by- og tettstedsutvikling og oppfølging av nasjonal arealpolitikk ved å sikre tidlig og tydelig medvirkning i kommunale planprosesser
- Intern samordning på tvers av embetets ansvarsområder og tett samarbeid med øvrige avdelinger, seksjoner og staber
- Delta i regionale planprosesser og videreutvikle samarbeidet med andre statlige aktører
- Samordne innsigelser fra statlige myndigheter
- Representere embetet i faglige fora, eksternt og internt
Kvalifikasjoner
Kvalifikasjonskrav
- Master i arealplanlegging, samfunnsplanlegging, naturforvaltning, landskapsarkitektur, rettsvitenskap eller annen relevant utdanning fra universitet eller høgskole
Ønskede kvalifikasjoner og personlige egenskaper
- Erfaring fra eller god kjennskap til kommunalt planarbeid, kommunesektoren og til offentlig forvaltning
- God forståelse av Statsforvalterens rolle i arealplaner, og inngående kjennskap til plan- og bygningsloven og gjeldende nasjonal politikk, herunder markaloven, naturmangfoldloven og statlige planretningslinjer
- Grunnleggende forståelse av GIS og kartverktøy
- Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
- God skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk
- Evne til å arbeide selvstendig, målrettet og effektivt
- Bidra aktivt i faglige diskusjoner og videre arbeid med utvikling av seksjonen
For seniorrådgiverstillingen ønskes erfaring med kvalitetssikring, utviklingsoppgaver og prosjektarbeid.
Personlig egnethet og fagteamets behov for faglig profil vil bli vektlagt ved tilsetting. Kandidater som avslutter sin grad høsten 2021 vil kunne komme i betraktning. Stillingskode/avlønning vil for disse bli vurdert ved en eventuell ansettelse.
Vi kan tilby
Spennende arbeidsoppgaver i Norges største statsforvalterembete. Du får jobbe sammen med engasjerte og dyktige kolleger i et tverrfaglig og inkluderende arbeidsmiljø preget av høy kompetanse. Vi tilbyr fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger. Muligheter for individuell avtale om fjernarbeid (eks. hjemmefra) innenfor embetets rammer.
Stillingene lønnes som rådgiver kode 1434 i lønnsspennet kr 515 000 til 570 000 eller som seniorrådgiver kode 1364 i lønnsspennet kr 550 000 til 620 000 avhengig av tidligere yrkeserfaring og faglige kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens pensjonskasse. Prøvetiden er på 6 måneder.
For å bli vurdert som seniorrådgiver kreves det særlig fag- og spisskompetanse innenfor ett eller flere av avdelingens fagfelt.
Har du spørsmål?
Ønsker du nærmere opplysninger om stillingene, ta gjerne kontakt med:
Statsforvalteren er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av for eksempel alder, kjønn, funksjonshemming, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Og vi oppfordrer også søkere til å krysse av i jobbsøkerportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn. Hvis det er kvalifiserte søkere fra disse gruppene, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. Les mer om kravene på .
Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Embetet er en IA-virksomhet (inkluderende arbeidsliv).
Søknadsfrist
Søknadsfrist: 6. desember 2021.
Søknad sendes via elektronisk søknadsskjema.
Opplysninger om søkerne kan bli offentliggjort selv om de har bedt om å ikke bli ført opp på søkerlisten jfr. Offentleglova §25. De det gjelder vil i så fall bli varslet før søkerliste settes opp.