Norconsult

(Konsulenttjenester: Ingeniør / Teknisk, Olje / Gass / Energi / Kraft)

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedrifter i Norden. Våre tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering og vi er en toneangivende aktør både nasjonalt og internasjonalt.

Med nyskapende og målrettede råd skal vi bidra til kundenes verdiskapning og suksess - og til et bærekraftig og sunt samfunn.

Vi engasjerer oss i alle deler av utviklingen, fra idéfase til overordnede planer, prosjektering og driftsstøtte. Årlig utfører vi flere tusen oppdrag for offentlige og private oppdragsgivere i inn- og utland.

Les mer her

Les mer om Norconsult
,,
Vi er stadig på utkikk etter nye talenter og høyt kompetente fagpersoner

Jobbmuligheter i Norconsult

Vi er stadig på utkikk etter nye talenter og høyt kompetente fagpersoner som ønsker å bidra med sin kunnskap i spennende og utfordrende prosjekter i Norge og internasjonalt.

Norconsults viktigste ressurs er våre medarbeidere. Vi lever av å bidra med kompetanse og tankekraft i mer enn 10 000 oppdrag hvert år, og rekruttering av dyktige og motiverte medarbeidere er derfor noe av det viktigste vi gjør.

Les mer her

Jobbmuligheter for studenter og nyutdannede

Vi er kontinuerlig på jakt etter de best kvalifiserte studentene, og tilbyr flere muligheter for deg som enten er underveis i utdanningen eller som nettopp har avsluttet studiene.

Vi søker primært deg som er faglig dyktig og som har gode resultater fra studiene. I tillegg vektlegger vi gode kommunikasjonsferdigheter og kreativitet. Du bør også være initiativrik, allsidig og ha gode samarbeidsevner.

Les mer her

Les mer om jobbmuligheter i Norconsult

Ledige stillinger hos Norconsult

 • Norconsult sine kontorer i Kirkenes og Vadsø er en veletablert og solid tverrfaglig seksjon i positiv vekst. Vi tilbyr et meget godt arbeidsmiljø i nye og tilpassede lokaler midt i sentrum. Kontoret løser store og små tverrfaglige oppdrag innenfor et stort geografisk område, og vi har stor faglig tyngde innenfor alle våre fagområder. I forbindelse med at vi ønsker å styrke kontoret med spesifikk kompetanse innenfor VVS-teknikk, søker vi med dette en yngre eller nyutdannet ingeniør/sivilingeniør innenfor dette fagområdet. Som ansatt i Norconsult vil du bli en del av vårt solide faglige nettverk innen VVS-teknikk, der vi utveksler faglig kunnskap, arbeidsmetoder og verktøy på tvers av kontorer innad i organisasjonen. Som kompetansedelingstiltak arrangeres det blant annet fagseminarer og videokonferanser om utvalgte temaer. Vi har svært varierte oppgaver, og gode karrieremuligheter både innen fag og ledelse. Arbeidsoppgaver: Dine oppgaver vil være varierte og omfatte alle faser av et prosjekt, og de vil bli tilpasset din kompetanse, kombinert med dine og kontorets ønsker/behov for videre utvikling. Eksempler på arbeidsoppgaver kan være: Planlegging, prosjektering og oppfølging i små og store VVS-oppdrag Varierte arbeidsoppgaver i alle planfaser Energi og klimavurderinger Energimerking og energiberegninger med Simien Forprosjekter og kostnadskalkyler Utarbeidelse av spesifikasjoner og forespørselsdokumenter Oppfølging på byggeplass Ønskede kvalifikasjoner: Yngre eller nyutdannet sivilingeniør/ingeniør (Kandidater som ferdigstiller sin utdanning våren 2017 vil også bli vurdert)  Kunnskap om prosjekteringsverktøy som Revit/Magicad Initiativrik, selvstendig og utadvendt God muntlig- og skriftlig formuleringsevne Gode samarbeidsevner Vi tilbyr Faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere Uformell, solid arbeidsplass med flat organisasjonsstruktur. Fokusering på kompetanse- og personalutvikling Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Eierskap i egen bedrift Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm  
  31.03.2017 Sør-Varanger, Vadsø
 • Norconsult i Tromsø er et spennende, kompetent og tverrfaglig kontor som vi ønsker å styrke med en arkitekt/planlegger. Kontoret har 35 medarbeidere innen fagområdene arkitektur, vann-/avløpsteknikk, brannrådgiving, bygge- og anleggsteknikk, elektro og VVS –teknikk samt prosjektadministrasjon og byggeledelse. Vi ønsker å ansette en person som kan være med å videreutvikle vårt planmiljø på kontoret. Vi har nylig flyttet inn i moderne lokaler i Tromsø sentrum og kan tilby moderne kontorfasiliteter og sentral lokalisering. Den som ansettes vil bli tilknyttet plan/landskapsgruppen vår i selskapet. Gruppen utfører mange varierte og spennende oppdrag knyttet til ideutvikling/analyser, skisseprosjekt/programmering, reguleringsplaner og planer/ utredninger på overordnet nivå. Du vil være med å utarbeide tverrfaglige, komplekse, bærekraftige og framtidsrettede planer og løsninger for våre kunder. Vi søker etter en faglig engasjert, pågående og initiativrik medarbeider med universitets- eller høyskoleutdannelse innen arkitektur/arealplanlegging samt kompetanse innen urbanisme eller byforming. Du bør ha minimum 4-5 års erfaring fra planlegging/prosjektering, eller tilsvarende lang arbeidserfaring fra stilling som offentlig saksbehandler. Vi ønsker oss en ny medarbeider med gode faglige og sosiale egenskaper, som er kunnskapsrik, kreativ og med pågangsmot. Gode norsk-kunnskaper og god kjennskap til norsk plansystem er en forutsetning. Vi tilbyr Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Store faglige utfordringer sammen med dyktige medarbeidere Tverrfaglig miljø og samarbeid med andre faggrupper lokalt og i vårt nettverk Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø Fokusering på kompetanse- og personalutvikling Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm   Søknad med CV, vitnemål, attester og vedlegg sendes via vårt elektroniske søknadsskjema på våre internettsider. Vi gjør oppmerksom på at det kun er de elektroniske søknadene som vil bli behandlet. Ring oss gjerne for en prat.
  31.03.2017 Tromsø
 • Norconsult sine kontorer i Kirkenes og Vadsø er en veletablert og solid tverrfaglig seksjon i positiv vekst. Vi tilbyr et meget godt arbeidsmiljø i nye og tilpassede lokaler midt i sentrum. Kontoret løser store og små tverrfaglige oppdrag innenfor et stort geografisk område, og vi har stor faglig tyngde innenfor alle våre fagområder. I forbindelse med at vi ønsker å styrke kontoret med spesifikk kompetanse innenfor konstruksjonsteknikk, søker vi med dette en erfaren bygningsingeniør/sivilingeniør innenfor dette fagområdet. Som ansatt i Norconsult vil du bli en del av vårt solide faglige nettverk innen konstruksjonsteknikk, der vi utveksler faglig kunnskap, arbeidsmetoder og verktøy på tvers av kontorer innad i organisasjonen. Som kompetansedelingstiltak arrangeres det blant annet fagseminarer og videokonferanser om utvalgte temaer. Vi har svært varierte oppgaver, og gode karrieremuligheter både innen fag og ledelse. Arbeidsoppgaver: Dine oppgaver vil være varierte og omfatte alle faser av et prosjekt, og de vil bli tilpasset din kompetanse, kombinert med dine og kontorets ønsker/behov for videre utvikling. Eksempler på arbeidsoppgaver kan være: Oppdragsledelse Konstruksjonsteknikk Tilstandsvurderinger, rehabilitering og forsterkning Utarbeidelse av kalkyler Utarbeidelse av spesifikasjoner og forespørselsdokumenter Oppfølging på byggeplass Kontakt med våre kunder og samarbeidspartnere Kundeoppfølging, markedsføring og salg Ønskede kvalifikasjoner: Erfaren (3-10 år) med relevant praksis Gode evner og interesse innen statikk og konstruksjonsfag Initiativrik, selvstendig og utadvendt God muntlig- og skriftlig formuleringsevne Gode samarbeidsevner Erfaring med verktøy for analyse, dimensjonering og DAK/BIM Vi tilbyr Faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere Uformell, solid arbeidsplass med flat organisasjonsstruktur. Fokusering på kompetanse- og personalutvikling Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Eierskap i egen bedrift Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm  
  31.03.2017 Sør-Varanger, Vadsø
 • Norconsults Stavangerkontor utfører tjenester innen areal- og byplanlegging, vei- og trafikkplanlegging, landskapsarkitektur, miljø og kommunalteknikk /vann og avløp, fjernvarme, brannteknikk, bygge- og anleggsteknikk, VVS, innemiljø, elektro, byggeledelse og prosjektadministrasjon. Kontoret har i dag 81 medarbeidere, hvorav 17 medarbeidere innen brann og byggeteknikk. Vi planlegger og prosjekterer bolig- og næringsbygg, offentlige bygg, idrettsanlegg, kjøpesentra og anleggskonstruksjoner m.m., og søker etter sivilingeniør/ingeniør med god kompetanse innen byggeteknisk prosjektering – fortrinnsvis med erfaring fra tilsvarende fagmiljø. Du vil bli en del av vårt faglige nettverk innen bygg. Aktuelle arbeidsoppgaver Prosjektering av bygg og anlegg innen kategoriene nevnt ovenfor Dimensjonering av betong- og stålkonstruksjoner Utarbeidelse av produksjonsgrunnlag for byggeplass Utarbeidelse av anbudsgrunnlag Ønskede kvalifikasjoner Universitets- eller høyskoleutdannelse Erfaring fra BIM-prosjektering, fortrinnsvis vha. Revit Erfaring med relevant programvare innen dimensjonering og beskrivelse Initiativrik og selvstendig Kreativ og løsningsorientert Vi tilbyr Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø Faglige utfordringer der du har mulighet til å utvikle deg videre i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere Tverrfaglig miljø med samarbeid innen flere ulike fagkategorier Fokus på kompetanse- og personalutvikling Yngres råd og fadderordning for nyutdannede Studieturer, interne fagsamlinger, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter m.m.  
  26.03.2017 Stavanger
 • Fagmiljøet geoteknikk i Norconsult består for tiden av 24 sivilingeniører ved vårt hovedkontor i Sandvika, samt omtrent like mange ved flere av våre kontorer rundt omkring i Norge. I tillegg har vi 25 geoteknikere i Sverige og egne feltavdelinger med borerigger og laboratorium i Molde og Gøteborg.  Avdelingen har sin hovedvirksomhet rettet mot bygg- og anleggssektoren der vi tar oss av alle typer geotekniske problemstillinger, hovedsakelig i større tverrfaglige prosjekter innen vei, jernbane, flyplass, kontor- og næringsbygg, industriutbygging, havner og kommunaltekniske anlegg. Vi søker nå både erfarne og yngre geoteknikere. Du vil få muligheten til å være fagansvarlig, oppdragsleder og være med i team som prosjekterer og løser de utfordringer vi til enhver tid har påtatt oss. Vi setter faglig utvikling høyt og du blir med i et slagkraftig, tverrfaglig rådgivermiljø med høy kompetanse og utfordrende og spennende oppgaver. Du er: kreativ engasjert, positiv, initiativrik og motiverende målrettet og resultatorientert fleksibel og ansvarsbevisst selvstendig, men liker å arbeide med mennesker og fungerer godt i team har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne Vi tilbyr: faglig utfordrende arbeid gode lønns- og ansettelsesbetingelser godt arbeidsmiljø fokus på kompetanse- og personalutvikling fleksibilitet deltagelse i tverrfaglige prosjekter Yngres Råd og fadderordninger for nyansatte studieturer, ulike sosiale arrangement, idrettslag, bedriftshytter mm.  
  26.03.2017 Bærum
 • Norconsults kontor i Ålesund har 40 medarbeidere, og er et tverrfaglig miljø som tilbyr rådgivning og prosjekteringstjenester innen bygg, elektro, ITB, VVS, VA samt plan og samferdsel. Av disse arbeider 3 fulltid med prosjektadministrasjon. Vi har flotte tidsmessige lokaler i Tafjord Kraftbygget i Retirovegen 4 og underkontor i Ulsteinvik. Kontoret i Ålesund har stor oppdragsmengde og søker en medarbeider som kan bistå våre offentlige og private kunder med varierte oppgaver. Norconsult har et sterkt og bredt fagmiljø, og arbeider innen prosjektadministrasjon i alle markedsområder. Vi har stor pågang av utfordrende oppgaver som gir gode karrieremuligheter. Arbeidsoppgaver Utforming og BIM-Modellering Analyser, dimensjonering og tegning Oppfølging på byggeplass Oppdragsledelse Kontakt med våre kunder og samarbeidspartnere Kundeoppfølging, markedsføring og salg Ønskede kvalifikasjoner Ingeniør (B.Sc) innen byggfag Erfaring med bruk av 3D modelleringsverktøy God formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk Utadvendt og omgjengelig og som liker å arbeide i team Kreativ og løsningsfokusert Lokal tilknytning Gode samarbeidsevner Vi tilbyr Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Eierskap i egen bedrift Sterke og brede fagmiljøer. Store faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø Spennende karrieremuligheter innen fag og ledelse Miljøbevisst samfunnsplanlegging Fokus på kompetanse- og personalutvikling Studieturer, ulike sosiale arrangementer, bedriftshytter mm.  
  15.03.2017 Ålesund
 • Vi vinner stadig flere nye kunder, og vi søker derfor etter en erfaren teknisk prosjektleder til å planlegge, styre og prioritere våre eksterne utviklingsprosjekter med påfølgende drift og forvaltning. I rollen som teknisk prosjektleder vil du jobbe tett på kundene og ut i fra kundens behov og kravspesifikasjon utarbeide løsningsbeskrivelser som møter kundens forventninger. Teknisk prosjektleder skal lede våre eksterne utviklingsprosjekter og koordinere oppgaver knyttet til forvaltning av våre kunders løsninger. I tett dialog med kunden skal du prioritere utviklingsoppgaver, skrive brukerhistorier og spesifikasjoner, og bidra til god oppfølging og forvaltning av kundene våre For å lykkes i rollen bør du trives i en koordinerende rolle hvor du spiller andre gode. Du vil være med å bidra til at vi utvikler moderne IT-løsninger, blant annet ved kontinuerlig videreutvikling av egen kompetanse, samt ved å trekke på våre andre meget kompetente medarbeidere. Av person er du serviceinnstilt, fremoverlent, og tar gjerne ansvar. Du trives med å ha mange baller i luften, og motiveres av fornøyde kunder og moderne løsninger. Gjennom rollen får du bred kontaktflate, og derfor må du ha gode kommunikasjonsevner og like å ha struktur og oversikt. Vi søker etter en kvalifisert kandidat til vårt hovedkontor i Sandvika.   Arbeidsoppgaver Utforming av løsningskonsept, estimater og planer, og er ansvarlig for leveransen i våre eksterne utviklingsprosjekter Delta i og lede interne og eksterne utviklingsprosjekter som prosjektleder eller ScrumMaster Spesifisere funksjonalitet (brukerhistorier), samt følge opp og kvalitetssikre utviklingsarbeidet Bindeledd mellom kunde og utviklingsteam Være vår «produkteier» for eksterne utviklingsprosjekter som vi forvalter Forstå hva kunden ønsker – hjelpe kunden med å prioritere oppgaver Spesifisere utviklingsoppgaver på et overordnet nivå (brukerhistorier) Administrasjon av slike rammeavtaler/forvaltningsavtaler Delta i tilbudsarbeid og støtte salgs- og markedsapparat ved salg til nye og eksisterende kunder Ha en god dialog med våre kunder om forbedringer og videreutvikling av våre løsninger Ønskede kvalifikasjoner Teknisk utdannelse, på nivå bachelor eller master. Lang erfaring kan kompensere for manglende utdanning Du har erfaring som prosjektleder, og bør ha kjennskap til Prince2 eller annen prosjektmetodikk Du har kjennskap/erfaring med smidig utviklingsmetodikk og prinsipper som Scrum eller KanBan etc. Du har interesse for hvordan løsningen skal brukes og klarer å sette deg inn brukeren sin arbeidshverdag Generelt god systemforståelse, god muntlig og skriftlig fremstillingsevne og gode kommunikasjonsegenskaper Engasjert, positiv, initiativrik og resultatorientert Lærevillig og nysgjerrig Du kan arbeide selvstendig, men liker og verdsetter teamarbeid Vi tilbyr Gode lønns- og ansettelsesbetingelser En spennende arbeidsplass med mange kunnskapsrike, engasjerte og hyggelige medarbeidere. Store faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre. Et utfordrende, godt faglig og sosialt miljø der medarbeidere trives. En stor kundemasse som er sulten på moderne og brukervennlig programvare Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm  Søknad med CV, vitnemål og attester sendes via vårt elektroniske søknadsskjema på våre internettsider. Vi gjør oppmerksom på at er det kun de elektroniske søknadene som blir behandlet.
  03.03.2017 Bærum
 • Norconsults Hamarkontor utfører rådgiver- og prosjekteringstjenester innen areal- og byplanlegging, vei- og trafikkplanlegging, landskapsarkitektur, miljø, vann og avløp, brannteknikk, bygge- og anleggsteknikk, VVS, innemiljø, elektro, byggeledelse og prosjektadministrasjon. Kontoret har i dag ca. 80 medarbeidere. Vi har tidsmessige lokaler i Torggata og er Miljøfyrtårn. Plasseringen er ypperlig for bruk av kollektivtransport (buss og jernbane) eller sykkel til jobb. Norconsult tilbyr brannrådgivertjenester over hele landet. Totalt arbeider ca. 50 medarbeidere innen dette fagfeltet. Hovedtyngden av fagmiljøet ligger i Sandvika, men vi har også betydelige miljøer andre steder i landet. Blant annet i Hamar, hvor vi er 3 sivilingeniører innen fagfeltet og vi nå ønsker å øke kapasiteten grunnet stor oppdragsmengde. Hvis du er den rette personen kan vi tilby spennende, interessante og utviklende oppgaver i et fagfelt som er i stadig utvikling. Felles for de fleste av våre oppgaver er tverrfagligheten i oppdragene, som krever at våre medarbeidere arbeider i team med andre fagområder for å komme fram til gode helhetsløsninger. Arbeidsoppgaver Du vil delta i prosjekteringsgrupper med hovedansvar for å utarbeide brannteknisk dokumentasjon til en rekke ulike prosjekter. Du vil bidra med å forme prosjekter, analysere brannrisiko, dokumentere løsninger og utarbeide brannkonseptrapporter med tilhørende tegninger. Det gjennomføres også tilstandsvurderinger, samt uavhengig kontroll av prosjektering og utførelse. Ønskede kvalifikasjoner Vi søker etter en branningeniør med kjennskap til relevante forskrifter, veiledninger og standarder, samt tilstrekkelig faglig forståelse til å kunne analysere branntekniske problemstillinger og dokumentere alternative løsninger. God muntlig og skriftlig framstillingsevne er en forutsetning. Du må være utadvendt og en solid støttespiller for våre kunder. Vi søker både nyutdannede og erfarne branningeniører. Det forutsettes minst en relevant høyskoleutdanning. Vi tilbyr Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Eierskap i egen bedrift Fleksibel arbeidstid og sommertid Store faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre sammen med dyktige medarbeidere Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø Spennende karrieremuligheter innen fag og prosjektledelse Miljøbevisst samfunnsplanlegging Deltakelse i faglige nettverk i Skandinavia, fadderordning og kompetanseutviklingsplan Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm.  
  03.03.2017 Hamar

Sommerjobber Internship

Hvert år tar Norconsult i mot 50-60 studenter på sommerjobb, både ved vårt hovedkontor i Sandvika og ved flere andre av våre kontorer i Norge. Som sommerstudent i Norconsult vil du jobbe med spennende oppgaver, fortrinnsvis i faktiske oppdrag for eksterne kunder, hvor målet er at du får brukt teorien du har lært i praksis. Primært aksepterer vi kun 3. og 4. års studenter til sommerjobb hos oss.
Antall interns
50 (ca. 50 - 60 sommerstudenter)
Sted
Bærum
Les mer

Rekrutteringskalender

 • FEB 28
  2017
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • MAR 01
  2017
  2 STILLINGER UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • MAR 03
  2017
  11 STILLINGER UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • MAR 06
  2017
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)

Interessert i denne arbeidsgiveren?

Bildegalleri

Registrer deg i CV databasen og del din CV!

Opprett en brukerkonto, og del din CV og kandidatprofil slik at aktuelle arbeidsgivere får tilgang til deg dersom du matcher en nåværende eller fremtidig jobbmulighet.

 • Opprett en profesjonell kandidatprofil og CV på få minutter
 • Del profilen med aktuelle arbeidsgivere og rekrutterere
 • Bli oppdaget og kontaktet av arbeidsgivere og hodejegere

Videoer

Fakta om Norconsult

Adresse

Vestfjordgaten 4 1338 Sandvika