Norconsult

(Konsulenttjenester: Ingeniør / Teknisk, Olje / Gass / Energi / Kraft)

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedrifter i Norden. Våre tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging og prosjektering og vi er en toneangivende aktør både nasjonalt og internasjonalt.

Med nyskapende og målrettede råd skal vi bidra til kundenes verdiskapning og suksess - og til et bærekraftig og sunt samfunn.

Vi engasjerer oss i alle deler av utviklingen, fra idéfase til overordnede planer, prosjektering og driftsstøtte. Årlig utfører vi flere tusen oppdrag for offentlige og private oppdragsgivere i inn- og utland.

Les mer her

Les mer om Norconsult
,,
Vi er stadig på utkikk etter nye talenter og høyt kompetente fagpersoner

Jobbmuligheter i Norconsult

Vi er stadig på utkikk etter nye talenter og høyt kompetente fagpersoner som ønsker å bidra med sin kunnskap i spennende og utfordrende prosjekter i Norge og internasjonalt.

Norconsults viktigste ressurs er våre medarbeidere. Vi lever av å bidra med kompetanse og tankekraft i mer enn 10 000 oppdrag hvert år, og rekruttering av dyktige og motiverte medarbeidere er derfor noe av det viktigste vi gjør.

Les mer her

Jobbmuligheter for studenter og nyutdannede

Vi er kontinuerlig på jakt etter de best kvalifiserte studentene, og tilbyr flere muligheter for deg som enten er underveis i utdanningen eller som nettopp har avsluttet studiene.

Vi søker primært deg som er faglig dyktig og som har gode resultater fra studiene. I tillegg vektlegger vi gode kommunikasjonsferdigheter og kreativitet. Du bør også være initiativrik, allsidig og ha gode samarbeidsevner.

Les mer her

Les mer om jobbmuligheter i Norconsult

Ledige stillinger hos Norconsult

 • Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedriftene i Norden, med virksomhet som spenner over fem verdensdeler. Våre tjenester er rettet mot samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur. Norconsult er engasjert i prosjekter innen bygg og eiendom, samferdsel, energi, industri, vann og avløp, olje og gass, miljø, plan, arkitektur, sikkerhet og IT. Av selskapets 3 100 medarbeidere arbeider om lag 2 300 i Norge. Norconsult har 84 kontorer i Norge og internasjonalt. Hovedkontoret ligger i Sandvika i Bærum. Selskapet er eid av egne medarbeidere. Norconsult tilbyr brannrådgivertjenester over hele landet. Totalt arbeider ca. 60 medarbeidere innen dette fagfeltet. Hovedtyngden av fagmiljøet ligger i Sandvika, men vi har også brannmiljøer andre steder i landet, blant annet i Trondheim. Norconsults kontor i Trondheim har 120 medarbeidere. Av disse jobber 2 ingeniører med brannrådgivning, og vi ønsker å styrke denne gruppen med en eller flere brannrådgivere. Hvis du er den rette personen kan vi tilby spennende, interessante og utviklende oppgaver i et fagfelt som er i stadig utvikling. Felles for de fleste av våre oppgaver er tverrfagligheten i oppdragene, som krever at våre medarbeidere arbeider i team med andre fagområder for å komme fram til gode helhetsløsninger. Arbeidsoppgaver Du vil delta i prosjekteringsgrupper med hovedansvar for brannteknisk prosjektering. Du vil bidra med å forme prosjekter, analysere brannrisiko, dokumentere løsninger og utarbeide brannkonsept. Det gjennomføres også tilstandsvurderinger, uavhengig kontroll av prosjektering og kontroll av utførelse. Ønskede kvalifikasjoner Vi søker en kandidat med min. 3 års erfaring med brannrådgivning Utadvendt, omgjengelig og liker å arbeide i team Kjennskap til relevante forskrifter, veiledninger og standarder, samt at du har tilstrekkelig faglig tyngde til å kunne analysere branntekniske problemstillinger og dokumentere alternative løsninger God muntlig og skriftlig formidlingsevne på norsk Vi tilbyr Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Eierskap i bedriften Store faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø Spennende karrieremuligheter innen fag og ledelse, både nasjonalt og internasjonalt Kurs og opplæring, fokusering på kompetanse- og personalutvikling Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm.  
  30.06.2017 Trondheim
 • Store utfordringer og muligheter står foran oss med prosjektering og bygging av moderne infrastruktur i Norge. Vi har en økende oppdragsmengde og ønsker derfor å styrke oss ytterligere. Vi er i dag 44 ansatte, hvorav 12 i avdeling for Plan og samferdsel.Vi søker dyktige og omgjengelige medarbeidere til fagområdene veg, vann/avløp og plan. Arbeidsoppgavene kan omfatte alle faser fra utredning, planlegging, prosjektering og oppfølging. Mange av våre oppdrag er tverrfaglige og krever at våre medarbeidere jobber i team med andre fagområder for å komme fram til gode helhetsløsninger for våre kunder. Vi kan tilby spennende oppdrag med interessante og utviklende roller i et godt arbeidsmiljø. Aktuelle arbeidsoppgaver Oppdrags- og prosjektledelse. Fag- og disiplinansvar i oppdrag. Prosjektering på ulike nivå. Tilbudsledelse og markedsarbeid. Ønskede kvalifikasjoner Universitets- eller høyskoleutdanning. Minimum 5 års relevant erfaring. Erfaring med oppdrags- og tilbudsledelse. Må beherske nødvendige arbeidsverktøy. God formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk. Gode analytiske evner og interesser for fagområdet. Ansvarsbevisst og initiativrik. Sosial legning med nteresse for teamarbeid. Kreativ og løsningsfokusert. Lokal markedskontakt. Vi tilbyr Godt arbeidsmiljø. Spennende karrieremuligheter innen fag og ledelse. Fokus på kompetanse- og personalutvikling. Sterke og brede fagmiljøer. Store faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere. Gode lønns- og ansettelsesbetingelser. Fleksibel arbeidstid og sommertid.   .
  15.05.2017 Ålesund
 • Er du engasjert, kunnskapsrik og har bred erfaring innen trafikk og ITS? Vi søker deg som vil være med på å videreutvikle et framtidsrettet fagmiljø innenfor trafikkteknikk, trafikkanalyser og ITS. For den rette kandidaten vil det være mulighet for å tiltre rollen som gruppeleder med ansvar for personalledelse og faglig ledelse av en faggruppe på i størrelsesorden 7 – 8 personer. Gruppelederen inngår i avdelingens lederteam og vil få ansvaret for den markedsmessige og faglige utviklingen innenfor området. Dette er en spennende mulighet til å videreutvikle et kompetent og konkurransedyktig fagmiljø i Norconsult. Trafikkmiljøet arbeider blant annet med ITS og mobilitetsløsninger, signalanlegg, kapasitetsberegninger og simuleringer i trafikkmodeller og ulike analyser av kollektivtrafikk, trafikksikkerhet og parkering. Arbeidsoppgaver Lederoppgaver i oppdrag og linjen  Tilbudsledelse og markedsarbeid innenfor fagområdet Oppdragsledelse og oppdragsgjennomføring Delta i og lede utvikling av strategiske planer for fagområdet Ønskede kvalifikasjoner Minimum 5 års relevant erfaring innenfor fagområdet Erfaring fra ledelse og kundekommunikasjon Erfaring i bruk av forskjellige analyse- og simuleringsverktøy tilknyttet fagområdet Gjerne erfaring fra fysisk planlegging og prosjektering av vei, gate og kollektivanlegg Utviklings- og kunnskapsorientert, faglig nysgjerrig, interesse for den teknologiske utviklingen innen fagområdet Evne til å fungere i team og nettverk Strukturert og ansvarsfull Vi tilbyr Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Sterke og brede fagmiljøer. Store faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø Spennende karrieremuligheter innen fag og ledelse Miljøbevisst samfunnsplanlegging Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm.  
  14.05.2017 Bærum
 • Avdeling for Industri- og Samferdsel Elektro består i dag av 50 rådgivende ingeniører og er organisert under divisjon Tekniske Systemer. Grunnet stadig økende oppdragsmengde og stor etterspørsel etter vår kompetanse, søker vi flere initiativrike og fremtidsrettede kollegaer som ønsker å bidra i faglige utfordrende oppgaver innen kontaktledning for jernbane og sporvei. Du vil hos oss få muligheten til faglig utfordrende oppgaver innen bl.a.: Kontaktledningsanlegg Jordingsanlegg, Kraftforsyningssystemer Styrings- overvåkings- og kommunikasjonsanlegg Utendørs kabelføringsanlegg Oppdragsledelse, faglig ledelse, planlegging, prosjektering Oppdragene våre varierer fra mindre en-faglige til store tverrfaglige hvor flere rådgivere samarbeider, noe som gir store muligheter for å utvikle seg både personlig og faglig. Eksempler på oppdrag vi arbeider med: Ringeriksbanen og E16 InterCity Drammen - Kobbervikdalen InterCity Tønsberg - Larvik Ulriken Tunnel (Arna –      Fløen) Dobbeltspor Gulskogen –      Hokksund Forprosjekt Vossebanen og      E16 Arna - Stanghelle Ekebergbanen Ønskede kvalifikasjoner: Høyskole-/universitetsutdannet med ambisjoner og kreativ legning Fortrinnsvis minst 5 års relevant erfaring Erfaring fra /interesse for prosjektering og oppdragsledelse Evne og vilje til å arbeide i team i et tverrfaglig miljø Flink til å formulere seg på norsk/skandinavisk muntlig og skriftlig God på relasjonsbygging og kundekontakt God generell IKT-kompetanse Vi tilbyr: Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Store faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre i spennende tverrfaglige prosjekter sammen med dyktige medarbeidere Medeierskap Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø Fokus på kompetanse- og personalutvikling Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm  
  01.05.2017 Bærum
 • Vi søker en dyktig og omgjengelig medarbeider til fagområdet vegprosjektering. Du vil bli knyttet til avdelingen for plan, samferdsel og VA som i dag består av 6 personer i Molde. I tillegg er det 12 ansatte innenfor de samme fagområdene i Ålesund. Det er et tett samarbeid mellom kontorene. Kontoret i Molde har videre avdelinger for byggfag, VVS-/elektrofag, geoteknikk, grunnundersøkelser og energi- og kraftoverføring. Arbeidsoppgavene kan omfatte alle faser fra utredning, planlegging, prosjektering og oppfølging av veganlegg. Mange av våre oppdrag er tverrfaglige og krever at våre medarbeidere jobber i team med andre fagområder for å komme fram til gode helhetsløsninger for våre kunder. Ønsker du å arbeide med vegprosjektering og bidra i utvikling av vårt fagmiljø, er Norconsult Molde stedet for deg. Vi kan tilby spennende oppdrag med interessante og utviklende roller i et godt arbeidsmiljø med gode betingelser. Aktuelle arbeidsoppgaver Oppdragsledelse. Fag- og disiplinansvar i oppdrag. Prosjektering av veganlegg. Varierte arbeidsoppgaver innenfor i hovedsak detalj- og byggeplanstadiet. Utarbeide anbudsdokumenter, faseplaner og kostnadsoverslag. Tilbudsledelse og markedsarbeid. Ønskede kvalifikasjoner Sivilingeniør/ ingeniør med bred og relevant erfaring. Minimum 5 års relevant erfaring. Erfaring med oppdrags- og tilbudsledelse. Må beherske AutoCAD og Novapoint, og ha erfaring i bruk av tradisjonelle dataverktøy. God formuleringsevne muntlig og skriftlig på norsk. Gode analytiske evner og interesser for fagområdet. Ansvarsbevisst og initiativrik. Sosial legning med interesse for teamarbeid. Kreativ og løsningsfokusert. Lokal markedskontakt. Vi tilbyr Gode lønns- og ansettelsesbetingelser. Sterke og brede fagmiljøer. Store faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere. Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø. Spennende karrieremuligheter innen fag og ledelse. Miljøbevisst samfunnsplanlegging. Fokus på kompetanse- og personalutvikling. Aksjer i egen bedrift Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm.  
  30.04.2017 Molde
 • Norconsult vokser videre og er inne i en spennende utvikling med mange krevende og interessante prosjekter. Region Vest skal systematisere arbeidet med salg, kunder, markeder og tilbudsprosesser og skal derfor ansette en: Markedssjef for Norconsult Region Vest Norconsult Region Vest omfatter fylkene Rogaland, Hordaland og Sogn og Fjordane. Regionen har til sammen over 300 dyktige og motiverte medarbeidere innen de fleste av Norconsults fagområder. Vi arbeider med planlegging og prosjektering av store, krevende og tverrfaglige prosjekter. Våre største kontorer er i Bergen med 150 og Stavanger med 100 medarbeidere. Til sammen er vi representert på 11 steder i regionen, i tråd med Norconsults filosofi om nærhet til kunden og det lokale marked. Vi ser etter deg som ønsker å bidra til lønnsom vekst og en tydelig og sterk posisjonering innenfor vårt marked. Du har solid prosjekt- og markedsforståelse og har god erfaring med å lede store markeds- og tilbudsprosesser. Du er samarbeidsorientert, har gode kommunikasjonsevner og liker godt samspillet med både kunder og kolleger. Du motiveres av å utvikle ledere og medarbeidere i organisasjonen til økt markedsaktivitet. Dine viktigste arbeidsoppgaver vil være: Organisere og lede markedsarbeidet i regionen   Utarbeide og systematisere kundeinformasjon og lage virksomhetsplaner for de viktigste kundene Markedsovervåking – sikre at vi kommer i tidlig kontakt med interessante oppdragsmuligheter Planlegge og gjennomføre kundemøter med de viktigste kundene, samt gjennomføre kundearrangementer Planlegge og drive opplæring i salgs- og markedsarbeid for medarbeidere      Ha ansvar for å utvikle kvaliteten på tilbudsarbeidet, utvikle tilbudsledere i regionene og forbedre tilbudsdokumentene Planlegge og koordinere tilbudsprosessene, utvikle tilbudsstrategi og prisstrategi i de viktigste tverrfaglige tilbudene Delta i strategi- og forretningsutvikling og markedsanalyser og markedsstrategier for regionen Samarbeide med Markedskommunikasjonsavdeling sentralt for å synliggjøre Norconsult i regionene Din erfaringsbakgrunn og personlige egenskaper er som følger: Utdannelse på masternivå innen relevante fag for vår virksomhet som omfatter samfunnsplanlegging, prosjektering og arkitektur Erfaring fra markedsarbeid og kommunikasjon hos enten byggherre, rådgiver eller entreprenør Ledelseserfaring Gode kunnskaper om og erfaring med CRM Gode kommunikasjonsevner og god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk Motiverende, initiativrik og samarbeidsorientert Vi tilbyr en utfordrende og spennende stilling i et fremgangsrikt selskap preget av høy kompetanse, dyktige medarbeidere, solid forretningsorientering og prosjektgjennomføring. Selskapet tilbyr gode betingelser og medeierskap. Stillingen rapporterer til regiondirektør som sitter i Bergen. Markedssjefen vil ha base på et av våre større kontorer, men vil måtte påregne å være en del av tiden i Bergen og jevnlig besøke alle våre avdelinger. Stillingen inngår i den regionale ledergruppen.  
  05.05.2017 Bergen
 • Norconsult har det største rådgivermiljøet innenfor jernbane i Norge. Vi kan sette sammen komplette team av egne medarbeidere som kan jobbe tett sammen i det daglige prosjektarbeidet, noe som fremmer tverrfagligheten og gode effektive arbeidsprosesser. Innenfor jernbane dekker vi alle fagområdene som er nødvendig for utredning, planlegging og prosjektering av komplette jernbaneanlegg, fra idé til realisering og driftsstøtte. Vi har mange spennende jernbaneoppdrag og et stort tverrfaglig team innenfor jernbaneteknikk. Flere av disse ressursene jobber også med trikk og T-bane oppdrag. Vi ønsker å styrke vårt jernbanemiljø ved hovedkontoret i Sandvika ytterligere, og søker bredt etter flere dyktige sivilingeniører og ingeniører med erfaring fra planlegging, prosjektering og/eller entreprenørbakgrunn fra jernbaneanlegg. Vi søker etter fagspesialister innenfor alle de jernbanebanetekniske fagene, fagpersoner med tverrfaglig jernbane forståelse og personer med ledererfaring fra jernbaneoppdrag. Vi søker spesielt etter fagpersoner med erfaringsbakgrunn med: Sporgeometri og sporteknikk Kontaktledningsanlegg (KL) og jordingsanlegg Lav- og høyspentanlegg Signalanlegg og teleanlegg Anleggsgjennomføring, gjennomførbarhet og faseplaner   Arbeidsoppgaver Fagansvarlig, disiplinleder, fagspesialist, oppdragsleder Planlegging; utredninger, konseptvalgutredninger (KVU) og hovedplaner Detaljprosjektering; detalj- og reguleringsplaner, byggeplaner, Oppfølging på byggeplass Ønskede kvalifikasjoner Sivilingeniør / ingeniør med minimum 3-5 års relevant erfaring Erfaring med oppdragsledelse og prosjektstyring av jernbaneoppdrag Erfaring med jernbaneteknikk og/eller jernbanetrafikk Erfaring med trikk og/eller T-bane Entreprenørbakgrunn med erfaring fra anbudsbeskrivelse og faseplaner Erfaring i bruk av prosjekteringsverktøy og BIM Interesse innen prosjektering og/eller prosjekteringsledelse Flink til å formulere seg på norsk muntlig og skriftlig God på relasjonsbygging, kundekontakt og tverrfaglig samarbeid Kreativ og løsningsorientert Vi tilbyr Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Sterke og brede fagmiljøer. Store faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere Spennende karrieremuligheter innen fag og ledelse Miljøbevisst samfunnsplanlegging Medeierskap Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm.  
  26.05.2017 Bærum
 • Avdeling bygg ved Norconsult AS sitt Bergenskontor søker nye kollegaer. Seksjonen er delt inn i 4 faggrupper; bygg og eiendom, industri, prosjektadministrasjon og brukonstruksjoner. Seksjonen har et sterkt og bredt fagmiljø med 32 sivilingeniører og ingeniører, samt en god blanding mellom erfarne og yngre kollegaer. Den nyansatte vil inngå i en av disse faggruppene etter avtale med kandidaten. Norconsult har etablerte rutiner og god erfaring med opplæring og inkludering av nyansatte sivilingeniører gjennom blant annet dedikerte faddere og egne samlinger for nyansatte. På kontoret i Bergen er det ca 160 ansatte og vi har ett solid fagmiljø innenfor de fleste markedsområder. Vi samarbeider tett med øvrige fagmiljøer lokalisert i Bergen, region vest og landet for øvrig. Vi holder til i moderne lokaler sentralt i Bergen sentrum med nærhet til gode offentlige transportmidler og øvrige sentrumstilbud. Vi har også firmabiler for benyttelse i tjeneste. Mulige arbeidsoppgaver tilpasset kvalifikasjoner. Utforming og modellering Analyser, dimensjonering og tegning Tilstandsvurderinger, rehabilitering og forsterkning Utarbeidelse av spesifikasjoner og forespørselsdokumenter Oppfølging på byggeplass Prosjekt og prosjekterings ledelse Bidra innen markedsføring og salg Ønskede kvalifikasjoner Sivilingeniør med 0-10 års erfaring Gode evner og interesse innen statikk og konstruksjonsfag Like å arbeide i team Erfaring med verktøy for analyse, dimensjonering og DAK/BIM, men det vil også bli gitt opplæring i systemer som Norconsult benytter. Vi tilbyr Gode lønns- og ansettelsesbetingelser Store faglige utfordringer der du har mulighet til å kunne utvikle deg videre i spennende prosjekter sammen med dyktige medarbeidere Godt arbeidsmiljø og et godt sosialt miljø Fokus på kompetanse- og personalutvikling Kurs og opplæring Studieturer, ulike sosiale arrangementer, idrettslag, bedriftshytter mm Yngres råd og fadderordning for nyansatte Flotte lokaler midt i Bergen sentrum  
  21.05.2017 Bergen

Sommerjobber Internship

Hvert år tar Norconsult i mot 50-60 studenter på sommerjobb, både ved vårt hovedkontor i Sandvika og ved flere andre av våre kontorer i Norge. Som sommerstudent i Norconsult vil du jobbe med spennende oppgaver, fortrinnsvis i faktiske oppdrag for eksterne kunder, hvor målet er at du får brukt teorien du har lært i praksis. Primært aksepterer vi kun 3. og 4. års studenter til sommerjobb hos oss.
Antall interns
50 (ca. 50 - 60 sommerstudenter)
Sted
Bærum
Les mer

Rekrutteringskalender

 • APR 30
  2017
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • MAI 01
  2017
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)
 • MAI 05
  2017
  1 STILLING UTLØPER I DAG (SISTE SØKNADSFRIST)

Interessert i denne arbeidsgiveren?

Bildegalleri

Viktigheten av gode bilder og eventuelt film!

Vi anbefaler at du laster opp bilder av virksomheten og eventuelt av produktene / tjenestene dere tilbyr. Legg gjerne også til bildebeskrivelser. Bildene vises i stillingsannonser og andre steder hvor dere presenteres.


Vår partner Kubrix Film & Foto er spesialisert innen bedriftsfoto og film for rekruttering og employer branding

Bedrifter som er medlemmer hos KarriereStart.no får gratis konsultasjon, samt halv pris på første oppdrag. Les mer på kubrix.no eller kontakt oss.

Videoer

Fakta om Norconsult

Adresse

Vestfjordgaten 4 1338 Sandvika