Forskerstilling innenfor skredkartleggingNorges geologiske undersøkelse (NGU) har en ledig, fast 100 % stilling som forsker innenfor skredkartlegging. Hovedoppgavene er knyttet til kartlegging av ustabile fjellpartier over hele landet.
Arbeidsoppgaver
Vi søker en selvstendig og sterkt faglig motivert geolog, som skal arbeide i Seksjon for geofarer og jordobservasjon. Vår nye forsker vil hovedsakelig jobbe med kartlegging av ustabile fjellpartier (fjellskred, steinskred og steinsprang), GIS-analyser og databaser.
Som geolog ved NGU er du del av et stort og kompetent fagmiljø som arbeider samfunnsrettet og akademisk med de fleste aspekter innenfor geologifaget. Du vil få varierte og spennende faglige utfordringer og du vil være involvert i hele NGUs verdikjede. Du vil delta i innsamling av nye geologiske observasjoner med kartlegging og målinger i felt, til videre analyser og tolkning innomhus. Kontorarbeid vil omfatte samling av data i form av databaser og kart, samt utvikling og implementering av ulike metoder for fare- og risikoanalyse for skredhendelser. Du må regne med 1-2 måneder feltarbeid årlig. En viktig del av arbeidet ved NGU er publisering i form av kart, rapporter og vitenskapelige artikler, samt å presentere resultatene på relevante møteplasser som konferanser og seminarer.
Kvalifikasjoner
- Fullført PhD eller MSc i geologi eller tilsvarende fag ved tilsetting. Relevant yrkeserfaring teller positivt i tillegg.
- Kunnskap om strukturgeologiske analyser, helst knyttet til ingeniørgeologiske undersøkelser (ustabile fjellparti, fjellskred- eller steinskredhendelser).
- Erfaring med avansert bruk av GIS inkludert geografiske databaser.
- Evne og interesse for å utføre kartlegging i bratt og utsatt terreng over hele landet.
- Førerkort for personbil.
Ønskede kvalifikasjoner:
- Kompetanse i kartlegging og fareanalyse av ustabile fjellparti.
- Generell forståelse for fare- og risikokonseptet.
- Bred erfaring med relevant feltarbeid, samt kartlegging og tolking av geomorfologi.
- Kunnskap og erfaring med ulike typer skredprosesser og -avsetninger.
- Grunnleggende matematisk kunnskap og interesse spesielt for statistiske og probabilistiske metoder.
- Generell erfaring med prosjektledelse, og annen relevant yrkeserfaring.
- Kunnskap og erfaring innen ett eller flere av følgende kompetanseområder være en fordel: Modellering av skråningsstabilitet, utløpsmodellering for ulike skredtyper, fjernanalyse ved bruk av bakke- eller satellittbaserte teknikker (f.eks. dGNSS, LiDAR, RADAR), fotogrammetri, programmering (Matlab, Python), innsamling og prosessering av dybdedata, berggrunnsgeologi og kvartærgeologi.
- Arbeidsspråket på NGU er norsk, og søkere bør mestre et skandinavisk språk. For ellers godt kvalifiserte kandidater tilbyr NGU norskopplæring.
Personlige egenskaper
Som forsker ved NGU vil du jobbe i og lede ulike prosjekter med tverrfaglig sammensetning. Du må være god på samarbeid og kommunikasjon, både internt og eksternt. Vi har tett samarbeid med bl.a. offentlig sektor, spesielt NVE. Initiativ til god dialog og samhandling er en sentral suksessfaktor for at vi skal kunne gjennomføre vårt samfunnsoppdrag. Det legges vekt på selvstendighet og evne til å ta initiativ.
Vi tilbyr
Stillingen lønnes som forsker kode 1108, fra kroner 505.000,- til kroner 730.000,-/ kode 1109, fra kroner 580 000,- til kroner 830 000,- brutto per år avhengig av kvalifikasjoner. Fra lønna trekkes 2 % til pensjonsordningen i Statens pensjonskasse. Prøvetiden er seks måneder. Alle som søker stillingen, må søke digitalt gjennom jobbportalen Webcruiter. Du må laste opp relevante vitnemål og attester. Har du utdanning fra utlandet legger du ved godkjenning fra NOKUT. Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Det er viktig at du viser hvordan din kompetanse fyller kriteriene som er beskrevet i annonsen.
Mangfold i NGUNGU mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker fra disse gruppene, må du oppfylle visse krav. Hvis du tilhører en av disse gruppene, oppfordrer vi deg til å melde fra om dette ved å krysse av for det i jobbportalen. Dette danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Offentlig søkerliste vil utarbeides etter søknadsfristens utløp. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.
Vil du vite mer om stillingen kan du kontakte Martina Böhme, seksjonsleder for Geofarer og jordobservasjon, på telefon: Logg inn for å se kontaktinformasjon eller på E-post: Logg inn for å se kontaktinformasjon eller Reginald Hermanns, fagansvarlig fjellskred, på telefon Logg inn for å se kontaktinformasjon eller E-post: Logg inn for å se kontaktinformasjon.
Kontaktinformasjon
Martina Bøhme, section manager ,
Logg inn for å se kontaktinformasjon,
Logg inn for å se kontaktinformasjon
Reginald Hermanns, rockslide coordinator,
Logg inn for å se kontaktinformasjon,
Logg inn for å se kontaktinformasjonNøkkelinformasjon:
Arbeidsgiver: NGU
Referansenr.:
Logg inn for å se kontaktinformasjon61
Stillingsprosent: 100%
Fast
Søknadsfrist: 17.09.2023
Epost:
Logg inn for å se kontaktinformasjonLogg inn for å se kontaktinformasjon