Institutt for Produktdesign (IPD) på Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) har ledig en åremålsstilling som stipendiat. Les mer om instituttet her. Forskerutdanningen er knyttet til ph.d.-programmet i Utdanningsvitenskap ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI). Utdanningsvitenskapelig forskning for lærerutdanning er et flerfaglig forskningsfelt. Studiet legger til rette for både disiplinforankret og tverrvitenskapelig forskning. Les mer her.
Arbeidsområde
Stillingen vil være knyttet til forskningsprosjektet "Workshop Learning: design and technology competence in 3D printing" som er nærmere beskrevet her.
Dette Ph.d.-prosjektet vil koble sammen forskning i produktdesign på IPD og forskning i yrkesfag på LUI gjennom å fokusere på læring og arbeid i verksteder i ulike yrkeskontekster og ulike praksismiljø. Det skal gi innsikt i hvordan aksjonsforskning, deltakende design eller case studier kan brukes som strategi for å utvikle profesjonskunnskap og erfaring med forskningsbaserte utviklings- og endringsprosesser. I prosjektet vil det forskes på hvordan læring skjer gjennom verkstedpraksis innen materialer og kreative produksjonsteknikker knyttet til 3D-printing. Aktuelle materialer er fra keramisk og sementbasert produksjon samt eksperimentelle kompositter. Det er forventet at stipendiaten deltar i utforming av søknader til relevante forskningsprogrammer (NFR og EU).
I prosjektet vil det inngå samarbeid med OCAD University i Canada som arbeider med profesjonelle produksjonsverksteder. Det er planlagt studieopphold for stipendiaten og bruk av medveiledere fra OCAD University. Både OCAD University og IPD har mastergradsprogram i design. Stipendiatstillingen inkluderer 25% pliktarbeid som særlig vil bli knyttet til masterstudiet, med fokus på materialinnovasjon i ulike kontekster. Målet er å gi masterstudentene større faglig innsikt i denne delen av designfaget gjennom FoU-basert undervisning, og derigjennom bidra til å øke studiekvaliteten på mastergradsnivå.
Normert stipendiatperiode er på fire år, med 25% pliktarbeid som styres gjennom arbeidsplan.
Kvalifikasjoner og vilkår
- Søkere må enten ha mastergrad i design, eller hovedfag/mastergrad eller tilsvarende innen lærerutdanning, annen pedagogisk utdanning, utdanningsvitenskap, utviklingsstudier eller fler-/interkulturell pedagogikk. Søkere med mastergrad i design må i tillegg dokumentere kompetanse innenfor ett av de forestående pedagogiske fagfelt, og tilsvarende for de med pedagogisk bakgrunn må ha relevant kompetanse innen design.
- Opptak til doktorgradsprogram ved LUI er et vilkår for tiltredelse i stilling som stipendiat (mer om programmet her).
- Søkeren må beherske engelsk og et skandinavisk språk
- Utdanning og/eller praksiserfaring i 3D-tegning fra profesjonsfag i teknologi, kunst og/eller design.
- Det er også ønskelig med teknisk kompetanse innenfor systemutvikling av 3D-print/additiv produksjon
I vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på innsendt prosjektbeskrivelse.
Ønskede egenskaper
- Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner.
- Evne til å jobbe selvstendig og målrettet
Vi tilbyr deg
- muligheter for faglig videreutvikling i et kreativt fag- og forskningsmiljø
- publiseringserfaring i samarbeid med forskningsgruppa "Design, Culture and Sustainability". Se informasjon om forskningsgruppa her.
- en arbeidsplass i utvikling
- gode velferdsordninger
Nærmere opplysninger
For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:
- Instituttleder Gunnar H. Gundersen, gunnarh.gundersen(krøllalfa)hioa.no
- Førsteamanuensis Arild Berg, arild.berg(krøllalfa)hioa.no, 975 13 361
For nærmere informasjon om opptak til Phd-programmet:
- Seniorrådgiver Aleksandra Sawicka, tlf. 67 23 71 37
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1017, lønnstrinn 50-54, som tilsvarer kr 429 700-458 800. For spesielt kvalifisert søker kan høyere lønn vurderes.
Sakkyndig utvalg
Som søker vil du bli vurdert av et sakkyndig utvalg. Søknaden skal inneholde:
- søknad, CV og kopier av vitnemål og attester
- prosjektbeskrivelse/prosjektskisse (maks 10 sider inkl. referanseliste)
- en liste over egne publikasjoner
Vi benytter et elektronisk rekrutteringssystem. Vil du søke på stillingen, registrer din søknad og CV ved å benytte knappen "søk her".
Høgskolen ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med innvandrerbakgrunn eller redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Høgskolen er en IA-bedrift, og forespørsler om tilretteleggingsmuligheter kan rettes til kontaktperson i denne annonsen.
Søknadsfrist: 30. mai
Ref: 16/03017
Gang per uke: 100
Send søknad
Adresse: Pilestredet 0167 OSLO