Om stillingen
Vi søker nå etter en kompetent medarbeider som motiveres av en stilling med stort mangfold av oppgaver og hvor hovedvekten av oppgavene foregår i felt.
Stillingen ligger i seksjon Tilsyn kyst, som har hovedansvaret for kontroll med lov om laks og innlandsfisk. Seksjonen har et særlig ansvar for samarbeidet med Politiet, Fiskeridirektoratet og Kystvakten når det gjelder sjørelatert kontroll. Hovedansvaret for samarbeidet med Skjærgårdstjenesten og bistand til Kystverket ved nasjonale forurensingshendelser ligger også til seksjonen. Seksjonen har i dag 18 ansatte.
Det primære geografiske arbeidsområdet for denne stillingen er Ryfylke, Rogaland fylke.
SNO er en avdeling i Miljødirektoratet og er direktoratets operative feltorgan. Vi fører tilsyn med at bestemmelsene i miljølovgivningen blir overholdt gjennom kontroll, informasjon og veiledning, og arbeider med registrering, dokumentasjon, skjøtsel og tilrettelegging i naturen. Avdelingen har cirka 100 ansatte fordelt på 56 lokalkontorer i hele landet, og har i tillegg en sentral stab lokalisert i Trondheim.
Stillingens hovedansvarsområder
- lakseoppsyn gjennom kontroll og veiledning i henhold til lov om laks og innlandsfisk
- regionalt fagansvar for lakseoppsyn
- regionalt kontaktpunkt inn mot Skjærgårdstjenesten
- videreføre samarbeidet regionalt med eksterne samarbeidsparter (Politi, Kystvakt, Statsforvalter og Fiskeridirektoratet)
Andre viktige oppgaver vil være verneområdeoppsyn, motorferdselskontroll, villreinoppsyn og andre villreinrelaterte oppgaver og arbeid med bekjempelse av villmink og andre fremmede arter.
Alle ansatte i lokalt SNO er tillagt kontrolloppgaver etter naturoppsynsloven, og det forventes å bidra i oppdrag på tvers av fagområder og seksjoner, i og utenfor egen region. Endel reisevirksomhet må derfor påregnes.
Kompetansekrav
Kvalifikasjoner
Du må ha
- relevant høyere utdanning på masternivå, fortrinnsvis innen naturvitenskapelige fag. Særlig relevant realkompetanse kan veie opp for kravet til utdanning.
- kompetanse fra feltbasert kontroll- eller oppsynsarbeid utover studietida
- minimum fritidsskipperkurs D5L innen tiltredelse
- førerkort klasse S og BE innen tiltredelse
- helseattest fra godkjent sjømannslege innen tiltredelse
- god biologisk kunnskap
- god digital kompetanse, inkl. erfaring med bruk av vanlige Office-program
- god muntlig og skriftlig formuleringsevne på norsk
- bestått jegerprøve og erfaring fra storviltjakt
Det er i tillegg ønskelig at du har lokalkunnskap og kjennskap til relevant forvaltningsapparat. Redskapskunnskap, tilstrekkelig kunnskap til å kunne gjennomføre enkelt vedlikehold av tildelt materiell (for eksempel båt og snøskuter) og artskunnskap på laks og villrein vektlegges.
Nødvendige sikkerhetsopplæring vil bli gjennomført i regi av SNO etter tiltredelse.
Egenskaper
- du samarbeider godt med andre, er omgjengelig og evner å håndtere vanskelige situasjoner på en diplomatisk måte
- du har gode kommunikasjons- og formidlingsevner og ser nytten av å dele informasjon på tvers
- du er praktisk, liker feltoperativ tjeneste og er flink til å se løsninger
- du trives med å arbeide selvstendig og tar ansvar for fremdrift og kvalitet i leveransene dine
- du er god til å planlegge, organisere og gjennomføre i tråd med gjeldende instrukser
- du rapporterer raskt og presist på de oppgavene som utføres
- du har god rolle- og forvaltningsforståelse
- du er fleksibel og håndterer høyt arbeidspress i kortere perioder
Vi tilbyr
- fast stilling som rådgiver/seniorrådgiver
- en spennende og utfordrende jobb der du tilbringer mye tid i felt
- gode muligheter for faglig og personlig utvikling
- et godt og bredt nettverk av kollegaer i Miljødirektoratet
- fleksible arbeidstidsordninger og pensjons- og boliglånsordninger i Statens pensjonskasse
- lønn som rådgiver fra kr. 507 600 (ltr. 56) til kr. 594 300 (ltr. 65), eller som seniorrådgiver fra kr. 543 500 (ltr. 60) til kr. 677 600 (ltr. 72) etter erfaring og kvalifikasjoner. Særlig kvalifiserte søkere kan vurderes høyere.
Spørsmål om stillingen og hvordan du søker
Kontaktperson for stillingen er seksjonsleder Arnstein Johnsen, tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon eller e-post Logg inn for å se kontaktinformasjon.
Spørsmål om selve søknadsprosessen kan også stilles til Trine B Watne, tlf. Logg inn for å se kontaktinformasjon eller e-post Logg inn for å se kontaktinformasjon.
Du sender søknad med relevante vitnemål og attester elektronisk gjennom Jobbnorge.no.
Vi ønsker at du laster opp dine vitnemål gjennom Vitnemålsportalen.
Merk søknaden 86-2021 SAK
Søknadsfrist: 20. januar 2022
Vi utarbeider offentlig søkerliste ved søknadsfristens utløp. Opplysninger om deg som søker kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli ført opp på søkerlista, jf. offentlighetsloven §25. Dersom vi ikke etterkommer en anmodning om å unntas offentlighet, vil du få beskjed og anledning til å trekke søknaden din.
Her er lenke til vår .
Som IA-bedrift ønsker vi en balansert alders- og kjønnssammensetning og å rekruttere flere personer med redusert funksjonsevne, hull i CV og personer med innvandrerbakgrunn.
For stillinger i SNO er det nødvendig med god fysisk helse.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si bli positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav.
Vi oppfordrer deg til å krysse av i jobbportalen dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.