– En blomsterdekoratør er en kreativ person som jobber med produksjon, med fokus innenfor farge, form og komposisjon. Jeg liker å jobbe med hendene, jeg liker å produsere og designe ting. Det gir meg en kiling i hjernen å gjøre kreative ting, også liker jeg å lage vakre produkter, forklarer Kitty, som er blomsterdekoratør i EVIGR.


Blomster var egentlig noe han tilfeldigvis ramla over. Han hadde prøvd litt sying, maling og diverse håndarbeid, men det var blomster som virkelig slo an for ham.


– Det er noe med å jobbe med levende materialer. Man får jo litt stolthet når man lager noe. Jeg tenker ofte at det her er så fint at jeg er nødt til å ta bilde av det, for å forevige designet jeg har laget.


Han forklarer at dette er et yrke som passer for kreative folk. Men man bør også være omgjengelig, da det også innebærer en del kundebehandling.


Arbeidstiden er alt fra morgen, ettermiddag og kveld. Det avhenger av åpningstiden til bedriften din, og om du havner på en skiftordning. For å bli blomsterdekoratør velger man først yrkesfag på videregående, for så å være lærling i to år.– De vanligste jobbene finner man i man i tradisjonelle blomsterbutikker. De største kjedene er Interflora, Euroflorist og Mestergrønn. Man kan også jobbe på verksted, som spesialiserer seg innen bryllup eller begravelse. Du har også litt mer innovative bedrifter, slik som den jeg jobber i. I EVIGR holder vi på med preserverte blomster, forklarer Kitty.


Som blomsterdekoratør kan man jobbe over hele landet, og mange jobber også internasjonalt etter en norsk utdannelse.


– For meg er en god blomsterdekoratør en vågal person som ikke er redd før å prøve ut nye ting, og som ikke er redd for å lage noe som kanskje er litt rart. Det kan hende at det blir noe veldig kult, og du kan starte en ny trend, avslutter Kitty.

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger