(KarriereStart.no):

– En hundefører er en som jobber profesjonelt med hunder. Det kan for eksempel være innenfor politiet, for Forsvaret, i tollvesenet eller med Eksplosivhund.no, slik som jeg gjør, sier hundefører Iselin Falsten.

 

Hun forklarer at hunder kan brukes til alt mulig. De er desidert best på søk, for eksempel etter narkotika og eksplosiver. De kan også hjelpe til med å finne folk som er forsvunnet.

 

– For å være hundefører kreves det mer enn at du er veldig glad i hund. Du må i tillegg være veldig målrettet, svært tålmodig og profesjonell. Husk at dette er en jobb som redder liv.

 

Hundefører er ikke en beskyttet tittel. Iselin understreker at det derfor er viktig å velge riktige kurs, og sørge for at du alltid er sertifisert.

 

– I mine øyne er en god hundefører en som er veldig glad i hund, og som er villig til å ta den tiden det tar for å få frem det beste i hunden.

 

Man må være forberedt på spontane og lange dager i hundeføreryrket. Iselin, som jobber i anleggsbransjen, jobber for eksempel fra 07:00 om morgenen til 19:00 på kvelden. Og etter arbeidstid må hun sørge for at hunden får alt den trenger. Men arbeidstiden kan i praksis være når som helst. Hundeførere må nemlig ofte sitte i beredskap i tilfelle noe skjer – spesielt hvis du jobber som hundefører i politiet.


 

– Det jeg gleder meg til hver dag er å møte hundene, som jeg har trent i flere år og som er superglade for å se meg. Man blir utrolig glad i hundene, og de er sammen med deg hver dag. Vi er ute på oppdrag sammen og løser skarpe oppdrag. Da får man et veldig tett bånd.

 

– Hundefører er ikke en jobb, det er en livsstil. Jeg synes at du skal bli hundefører, for da får du jobbe med hund hver dag, avslutter Iselin.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger