Om stillingen
Ved Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning er det ledig 3-årig stilling som stipendiat innen økologi/naturforvaltning i kobling mot sirkulærøkonomi, med mulighet for forlengelse i inntil ett år.
Stillingen er tilknyttet , et senter for forskningsdrevet innovasjon ledet av NMBU. Kandidaten vil arbeide med dokumentasjon av bærekraft knyttet til gjenbruk av forurensede masser på nye arealer. Ph.d.-prosjektet vil også bidra med utvikling av metoder for å dokumentere biologisk mangfold som del av livsløpsanalyse, i kombinasjon med å teste metodikken inn i konkrete case-studier. Dette inkluderer planlegging av spesifikke tiltak med massehåndtering, restaureringstiltak med kolonisering av stedegen vegetasjon eller for bruk i mer omfattende samfunnsplanlegging (reguleringsplaner, kommunedelplaner, konsekvensutredninger m.m.).
Koblingen mellom «tradisjonelle livsløpsvurderinger» og biologisk mangfold går gjennom å dokumentere arealbruk (beslag på areal/endring av arealer) knyttet til tekniske systemer og relatere påvirkningen til biologisk mangfold i de arealene som påvirkes, direkte eller indirekte.
Søkeren gjøres oppmerksom på at en søknad om stipendiatstilling ved NMBU er samtidig en søknad om opptak til et ph.d.-program ved universitetet. Den dokumentasjon som er nødvendig for å sikre at opptakskravene er ivaretatt må lastes opp som vedlegg.
Arbeidsoppgaver
Fokuset i PhD prosjektet vil være å teste metoder knyttet til dokumentasjon av miljømessige effekter av håndtering og bruk av tidligere forurensede masser og massehåndtering på biologisk mangfold, for eksempel revegetering, bekjempelse av fremmede arter og gjenvekst av stedegne arter, naturtyper og habitater.
Kandidaten skal være med på alle faser av relevante aktiviteter knyttet til studiene i earthresQue som kobles mot PhD prosjektet, blant annet:
- Designe, organisere og gjennomføre feltundersøkelser på et utvalg av studieområder, som skal bestemmes av kandidaten i samråd med veilederne og earthresQue
- Bearbeide og analyserer innsamlede data med anerkjente statistiske metoder og verktøy
- Formidle resultatene i form av vitenskapelige og populære artikler, foredrag og media oppslag
- Kommunisere og samarbeide med relevante brukergrupper, samarbeidspartnere og andre deltager i earthresQue
Det forutsettes at den som tilsettes går inn i et godkjent opplegg for en ph.d.-grad og at arbeidet legges opp med sikte på å fullføre en doktorgrad i løpet av tilsettingsperioden.
Kompetanse
For å kunne tilsettes må kandidaten oppfylle kravene for opptakt til et av ph.d.-programmene ved NMBU. Det kreves mastergrad på minimum 120 studiepoeng (ECTS) som er bygd på en bachelorgrad på minimum 180 studiepoeng (ECTS), eller cand.med.vet.-grad, eller integrert mastergrad på minimum 300 studiepoeng (ECTS). Søkeren må ha en dokumentert sterk faglig bakgrunn fra tidligere studier, og kunne dokumentere gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig. For mer utfyllende informasjon om opptakskriterier, se «» og «».
Faglige kvalifikasjonskrav
Det kreves:
- Mastergrad innenfor relevant fagfelt, slik som biologi, naturforvaltning og/eller økologi.
- Relevant erfaring og faglig kunnskap knyttet til naturtypekartlegging, vegetasjonsøkologi, og/eller effektvurdering av naturinngrep og rehabiliteringstiltak på plantesamfunn.
Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges i vurdering av kandidatene:
- Erfaring med aktivitet knyttet til naturrehabilitering, forebygging eller begrensning av spredning av fremmede arter
- God skriftlig fremstilling og evne til formidling både på norsk og engelsk
- Karakterer på masternivå
Du må:
Være motivert for tverrfaglig arbeid der ditt eget fagfelt ses inn i en bredere sammenheng og der du gjennom ditt eget forskningsarbeid bidrar til utvikling innenfor andre fagområder, spesielt knyttet til sirkulærøkonomi og bærekraft
Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger
Stillingen innplasseres i stillingskode 1017 Stipendiat, lønnsramme 20 (ltr. 54-62). Stipendiater innplasseres normalt i lønnstrinn 54 (NOK 491.200,-)
Ansiennitetsopprykk i stillingen.
Tilsettingen skjer i henhold til gjeldende nasjonale retningslinjer for tilsetting som stipendiat ved universiteter og høgskoler. Stipendiatstillingen er en åremålsstilling.
Nærmere opplysninger ved førsteamanuensis Jonathan Colman, hovedveileder, tlf: Logg inn for å se kontaktinformasjon, e-post:
og generell
Slik søker du:
Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” på denne siden. Søknader som ikke sendes elektronisk via Jobbnorge innen fristen, vil ikke bli vurdert.
Søknadsfrist: 28.02.2022
Søknaden må inneholde opplysninger om din utdanning og tidligere praksis, samt din motivasjon for å gjennomføre et slikt ph.d.-prosjekt.
I søknaden må kandidaten bekrefte at opplysninger og dokumentasjon (i form av vedlegg) som leveres via stillingssøknaden også kan benyttes av NMBU i en eventuell opptaksprosess.
Følgende dokumenter skal legges ved søknaden:
- Søknadsbrev
- Komplett CV
- Relevante vitnemål/attester (dvs. diplom, karakterutskrift. Diploma supplement for både bachelor og master)
- Dokumenterte kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig
- Eventuell dokumentasjon av faglige kunnskaper (for eksempel liste over vitenskapelige arbeider)
Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.
Om Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning
Fakultet for miljøvitenskap og naturforvaltning (MINA) jobber med natur og miljø, bærekraftig bruk av naturressurser og biologiske og geologiske prosesser.
MINAs ansatte forsker, formidler og utdanner innen områdene geologi, hydrologi og limnologi, jordvitenskap, miljøkjemi, skogvitenskap, økologi, naturforvaltning, fornybar energi og naturbasert reiseliv.
Vår visjon er å være en nøkkelaktør i kunnskapsproduksjon og formidling, og levere forskning av høy, internasjonal kvalitet og variert og god undervisning. Våre medarbeidere er høyt anerkjente eksperter innen sine respektive fagfelt, både nasjonalt og internasjonalt. Fakultetet preges av en svært vital forskningskultur og høy vitenskapelig produksjon.
Fakultetet har om lag 200 ansatte, 90 doktorgradsstudenter (ph.d.) og 650 studenter.
.