Ved Fakultet for Samfunnsfag er det ledig en 3-årig stipendiatstilling innen journalistikk, klima og globalisering, med vekt på sammenhenger mellom klima, medier og velferd.
Arbeidsområde
Stipendiatstillingen er knyttet til PhD-programmet i sosialt arbeid og sosialpolitikk. Du vil som stipendiat bli knyttet til forskergruppen Journalistikk, klima og globalisering ved institutt for journalistikk og mediefag, men vil også være en del av stipendiatgruppen på Institutt for sosialfag. Institutt for journalistikk og mediefag har ansvaret for veiledning.
Klimaendringer bidrar til økonomisk og sosial endring som kan skape utrygghet rundt selve fundamentet i samfunnet. Den nordiske velferdsstaten, kjent for sin evne til å forene sosial og økologisk bærekraft, settes under press. Klimaspørsmålet blir mindre abstrakt når folks hverdags- og yrkesliv, samt bomiljøer, endres og trues.
Bakgrunnen for stipendiatstillingen er utviklingen av en offentlig samtale i mediene som kobler klimaendringene til endringer innenfor andre samfunnsområder, som for eksempel arbeidsliv, helse og finansiering av offentlig velferd både nasjonalt og lokalt. Årets nyord i 2015, det grønne skiftet, signaliserer et behov for en journalistikk og en offentlig debatt som er bærekraftig i både sosial og økologisk forstand.
Dette forskningsprosjektet skal:
- studere hvordan klimaspørsmål i mediene/journalistikken kobles (eller ikke kobles) til velferdsutviklingen.
- forholde seg til hvordan aktører på andre samfunnsområder knytter (eller ikke knytter) klimaspørsmål til folks hverdags- og yrkesliv, samt bomiljøer. Slik vil prosjektet også kunne bidra med ny kunnskap både for institusjoner som arbeider med journalistutdanning og -forskning og for dem som arbeider med utdanning og forskning innen sosialt arbeid og sosialpolitikk.
Vi oppfordrer søkere til å levere prosjektskisser som kreativt kobler klimajournalistikk, journalistikk om samfunnets bærekraft, til utviklingen av nåtidig og fremtidig velferd i Norge, og som er relevant for PhD programmet i sosialt arbeid og sosialpolitikk.
Forskningsprosjektet må relatere seg til perspektiver i sosialt arbeid og sosialpolitikk.
Kvalifikasjoner og vilkår
Du må ha:
- utdanning på hovedfag-/mastergradsnivå (120 studiepoeng) eller tilsvarende innen journalistikk/medier, sosialfag, samfunnsvitenskap eller humaniora, og kjennskap til/erfaring fra mediestudier/journalistikk.
- god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk og et skandinavisk språk.
- evne til selvstendig og målrettet arbeid
- faglig engasjement
Det er en fordel om du har:
- relevant erfaring fra forsknings- og utviklingsarbeid
- erfaring fra publisering av faglige arbeider og deltakelse på internasjonale seminarer/konferanser
Vilkår:
- opptak til doktorgradsprogram i sosialt arbeid og sosialpolitikk er et vilkår for tiltredelse i stillingen som stipendiat
- endelig plan for forskerutdanning skal være godkjent og avtalefestet 3 måneder etter tiltredelse
I vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på den innsendte prosjektbeskrivelsen. Beskrivelsen må være på et faglig nivå som gjør det sannsynlig at prosjektet vil føre frem til doktorgrad innen en treårsperiode. Ved vurderingen vil det bli lagt vekt på prosjektets aktualitet og relevans for forskningsområdet. Skissen skal være på et skandinavisk språk eller på engelsk.
Prosjektbeskrivelsen skal være på maks 10 sider og følgende skal fremgå av beskrivelsen
- problemstilling, teori og metode
- redegjørelse for relevant kunnskap på området
- fremdriftsplan
Vi tilbyr deg
muligheter for faglig utvikling i et stort og inspirerende fag- og forskningsmiljø en aktiv forskningsgruppe med jevnlige møter og seminarer gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
- fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
Andre opplysninger
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1017 lønnstrinn 50 som tilsvarer 416 600.
Sakkyndig vurdering
Som søker vil du bli vurdert av et sakkyndig utvalg. Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:
- CV, attester og vitnemål
- Prosjektbeskrivelse/prosjektskisse (maks 10 sider inkl. referanseliste)
- Masteroppgave/hovedoppgave
- Eventuelle andre vitenskapelige arbeider som du ønsker skal bli vurdert av sakkyndig utvalg
- Liste over egne publikasjoner
Søknader som ikke inneholder ovenstående kan bli avvist på administrativt grunnlag.
Har du dokumenter som ikke kan lastes opp elektronisk, kontakt hanne.landen@hioa.no
For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:
- Professor Elisabeth Eide, Institutt for journalistikk og mediefag, tlf. 67 23 80 33/ 995 383 84
- Professor, Leder for PhD programmet i sosialt arbeid og sosialpolitikk Amy Østertun Geirdal, Institutt for sosialfag, tlf. 67 23 81 50/481 96 620
Høgskolen ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med innvandrerbakgrunn eller redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Høgskolen er en IA-bedrift, og forespørsler om tilretteleggingsmuligheter kan rettes til kontaktperson i denne annonsen.
Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen nederst i utlysningen "send søknaden".
Søknadsfrist: 31.05.2016
Ref: 16/02504
Gang per uke: 100
Send søknad
Adresse: Pilestredet 46 0167 OSLO