(KarriereStart.no):
Carina Hesjedal Skjellum jobber som barnevernspedagog i Utekontakten i Oppegård. Som barnevernspedagog jobber man med barn og familier i vanskelige livssituasjoner. Derfor må man være fleksibel og ha personlige egenskaper som passer til yrket.
– Det som kreves for å bli en god barnevernspedagog, er at du liker å jobbe med mennesker, er empatisk og klarer å sette deg inn i andre mennesker sin livssituasjon, sier Carina.
Som barnevernspedagog har man mange yrkesmuligheter, og kompetansen til en barnevernspedagog kommer godt med i mange forskjellige stillinger.
– Du kan for eksempel jobbe som saksbehandler i barnevernet, på rus- og omsorgsinstitusjoner eller innen psykiatri. Du kan også jobbe innen oppsøkende og forebyggende ungdomsarbeid.
Les også: Vurderer du å studere barnevern? Les dette intervjuet med barnevernsstudenten Svein Are
Må være tilgjengelig for ungdommene
For å bli barnevernspedagog må man ha en treårig bachelorutdannelse i barnevern. Som barnevernspedagog i Utekontakten får Carina mulighet til å være ute og møte ungdommer.
– Det som motiverer meg med å jobbe som barnevernspedagog er at jeg får se utvikling hos de menneskene jeg jobber med, får møte veldig mange spennende ungdommer og ser at jeg kan gjøre en forskjell i andre menneskers liv.
Som barnevernspedagog må Carina være tilgjengelig for ungdommene hun jobber med, og dette innebærer at arbeidstidene kan variere.
– Hvis du jobber som saksbehandler i barnevernet kan det være snakk om en åtte til fire-jobb. Hvis du derimot jobber i Utekontakten, kan arbeidstiden være både på dagtid og kveld. Som miljøterapeut i institusjon kan man være jobbe både helg og natt, og du kan også jobbe i medleverturnus, der man for eksempel er fire dager på jobb og syv dager av, forteller Carina.
– Det jeg liker best med jobben min, er at den byr på en veldig spennende hverdag. Jobben er krevende, men veldig betydningsfull. Det er spennende å se mennesker utvikle seg og være et forbilde for andre, avslutter Carina.