(KarriereStart.no): 

Per Arthur Andersen jobber som helsebror i skolehelsetjenesten og Helsestasjon for gutter. En helsebror er det samme som en helsesøster, og jobber med rådgivning, veiledning, forebygging og helsefremmende arbeid. En helsebror er en utdannet sykepleier med minimum to års erfaring som har videreutdannet seg.

 

– Her kommer pasientene med psykisk, fysiske og seksuelle problemer, sier Per Arthur.

 

Per Arthur forteller at en helsebror kan jobbe ganske mange forskjellige steder, for eksempel på helsestasjon for barn fra 0-5 år, på barneskole, ungdomsskole, videregående, i studenthelsetjenesten, og så videre.

 

Enorm etterspørsel

Hvis du kunne tenke deg å bli helsebror eller helsesøster, kan Per Arthur røpe at behovet for folk i sektoren er enorm, spesielt ønsker man at flere menn skal ta steget og bli helsebrødre. Som helsebror er det en viktig egenskap å kunne jobbe selvstendig.

 

– Du må kunne være systematisk i arbeidet, må kunne by på deg selv, være åpen, forståelsesfull og selvstendig, sier Per Arthur.


 

Selv valgte han å videreutdanne seg, fordi jobben som helsebror gav han mulighet til å drive med det han likte aller best med sykepleier-yrket.

 

– Jeg valgte å bli helsebror, fordi jeg fant ut at det jeg likte best med å være sykepleier, var å snakke med folk. Det får jeg i aller høyeste grad mulighet til i denne jobben.

 

I hverdagen får en helsebror mulighet til å hjelpe og undervise unge mennesker, noe Per Arthur beskriver som utrolig spennende. På spørsmål om hvorfor andre skal velge helsebror som karrierevei, svarer Per Arthur kontant:

 

– Andre skal velge å bli helsebrødre eller -søstre, nettopp fordi de har lyst til å skape en bedre fremtid og bidra inn i samfunnet slik at folk kan finne de riktige verktøyene for å takle de utfordringene livet byr på.

 

Klikk her for å søke blant tusenvis av ledige stillinger